LSVV stuurt SDZ met een nederlaag naar huis!

Geplaatst op dinsdag, 10 mei 2022 | ,

Zondagmiddag 08 mei 2022 stond voor LSVV de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse SDZ (Samenspel Doet Zegevieren) op het programma. Op een zonnig Sportpark Voorwaarts stond voor beide elftallen alweer de 21e wedstrijd van de in totaal 26 wedstrijden op het programma. Voorafgaand was het onderlinge verschil op de ranglijst niet heel groot. De Amsterdammers stonden slechts een plaats boven LSVV in de ranglijst met twee punten meer (SDZ 27 punten en LSVV 25 punten).

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd eerst spits Toine Merk gehuldigd. Vorige week in de uitwedstrijd tegen FC Uitgeest speelde Toine namelijk zijn 300e wedstrijd voor LSVV. Dus Toine, als je dit verslag misschien leest, nogmaals gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Met Finn Groot en Sven de Ruiter in de basis-elf ten opzichte van Martijn Grooff (reservebank) en Jordy Cretier (blessureleed) begonnen we aan deze wedstrijd. De wedstrijd was nog maar amper begonnen of Toine Merk wist binnen vijf minuten al de 1-0 achter de Amsterdamse doelman te schieten. Na de 1-0 was LSVV al ontketend en wist het na de nieuwe aftrap al snel weer de bal te onderscheppen. Zo wist Jacco Paauw zijn medespeler Kick van den Berg in te spelen. Kick twijfelde geen moment en haalde uit. Echter ketste zijn bal tegen de paal weer terug het veld in. Doordat de bal het veld weer in ketste onderschepten de Amsterdammers de bal. Al snel kwamen zij op onze speelhelft terecht, waarna zij de 1-1 achter doelman Lars van Zijl scoorden.

Toine op stoom met de 1-0 en de 2-1 van zijn schoen!

Na de snelle gelijkmaker nam LSVV meer het initiatief om ten aanval te gaan. Binnen een minuut was opnieuw Toine zijn tegenstanders te snel af. Maar zijn schot belandde tegen de Amsterdamse doelman. In de reflex was Jacco Paauw alert en haalde ook uit. Maar zijn schot belandde op de lat. LSVV was duidelijk gedreven om iets recht te zetten tegen deze Amsterdamse tegenstander.

Twintig minuten nadat de Amsterdammers de score hadden gelijkgezet was het opnieuw Toine Merk die wist te scoren. Op aangeven van Finn Groot wist Toine voor de tweede maal te scoren op deze zondagmiddag (2-1). Daardoor leek LSVV al voor het rustsignaal van scheidsrechter de Waal op rozen te zitten, omdat er zich eigenlijk in het restant van de eerste helft geen gevaarlijke situaties meer voordeden. Hierdoor hadden onze verdedigers relatief weinig te doen, de Amsterdammers lieten zich nauwelijks op de speelheft van LSVV zien.

In de eerste 45 minuten van deze wedstrijd werd het aanwezige publiek dus al getrakteerd op drie doelpunten. Graag wilde LSVV meer forceren tegen de Amsterdamse verenging. En dit lukte ook alweer vroeg in de tweede helft. Opnieuw liet Toine al vroeg in de openingsfase van de tweede helft van zich horen. Echter ging zijn schot naast het Amsterdamse doel. Niet veel later had Finn de 3-1 op zijn schoenen, maar jammer genoeg belandde zijn schot in de handen van de Amsterdamse doelman.

Bas als strateeg op ht middenveld!

Toch was het 10 minuten later wel raak. Nadat onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg de eerste wissels hadden toegepast was het raak. Finn Groot en Bas Kansen hadden het veld verlaten en Martijn Grooff en Simon Harte betraden het veld. Laatstgenoemde, Simon Harte wist weg te draaien van zijn directe tegenstanders en met een hard schot de Amsterdamse keeper voor de derde keer deze middag het nakijken te geven, 3-1. Maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. Met nog ruim een half uur te spelen smaakte dit doelpunt naar meer. En dat kwam binnen vijf minuten nadat Simon Harte had gescoord. Ook invaller Martijn Grooff mocht zijn doelpunt meepakken, waarmee de score al was opgelopen naar 4-1.

LSVV had meer het overwicht op het spel dan de Amsterdammers, die eigenlijk geen moment in de tweede helft aan goed spelen toe kwamen. Maar daar wist opnieuw LSVV deze zondagmiddag raad mee. In de 72e minuut ging de bal over de rechterzijde van het veld waar aanvoerder Maik den Iseger de bal inspeelde op Toine Merk. In eerste instantie leek het erop dat Toine zelf op de keeper afstormde, maar hij wist de bal voor het doel te brengen. Met een sublieme hakbal wist Martijn Grooff Sven de Ruiter in te spelen waardoor Sven de bal stijf en hard in de kruising schoot, 5-1.

Martijn en Matz zetten SDZ onder druk!

Na de 5-1 kon LSVV verder rustig de wedstrijd uitspelen waardoor er uiteindelijk na 90 minuten drie punten konden worden bijgeschreven. Feitje: Sinds 17 oktober 2021 werd er dus weer eens gewonnen op Sportpark Voorwaarts.

Aanstaande donderdagavond 12 mei om 20.30 uur speelt LSVV alweer de volgende wedstrijd. Dan wordt er afgereisd naar SV Hoofddorp in de gelijknamige plaatsnaam. Mocht u zin hebben om deze wedstrijd te komen kijken, dan bent u natuurlijk welkom.

Mocht u niet in gelegenheid zijn, dan is zondagmiddag 15 mei een andere mogelijkheid. Op deze zondagmiddag speelt LSVV thuis om 14.00 uur tegen het Vijfhuizense DSOV. Wie weet zien wij u bij beide wedstrijden of anders een wedstrijd naar uw keuze.

Tot dan!

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!