LSVV speelt zichzelf veilig en speelt komend seizoen weer 1e Klasse!

Geplaatst op zaterdag, 21 mei 2022 | ,

Nadat eerder deze week op donderdag 1-1 werd gespeeld in en tegen SV Hoofddorp, stond zondag 15 mei 2022 alweer de volgende wedstrijd voor LSVV op het programma. Helaas hebben wij door onvoorziene omstandigheden van de pot tegen Hoofddorp geen verslag kunnen maken. Echter zijn er wel foto’s gemaakt. Deze zijn te vinden op https://bit.ly/3PBJAft.

Maar deze zondagmiddag thuis, op eigen Sportpark Voorwaarts kwam het Vijfhuizense DSOV op bezoek. Nu, met nog drie wedstrijden te spelen is duidelijk geworden dat LSVV ook komend seizoen weer eerste klasse voetbalt. Tegenstander DSOV werd deze zondagmiddag namelijk met 3-2 verslagen. Alle drie de doelpunten van LSVV-zijde werden al gescoord in de eerste helft.

Onze pupil van de week Vince Tobeas van team JO11-2 had het goede voorbeeld al gegeven deze middag. Nadat scheidsrechter Roy Labeur had aangevangen begon LSVV gretig aan deze wedstrijd. Binnen een aantal minuten spelen was LSVV al een aantal keren bij het doel van de Vijfhuizenaren gekomen. In de eerste minuut had Bas Kansen de bal afgespeeld op Jacco Paauw, echter zag laatstgenoemde zijn bal over het doel worden gewerkt door de doelman. De corner die hierop volgde werd in eerste instantie ook weggewerkt door de verdediging van DSOV maar in de rebound schoot Kick van den Berg hard in. Ook zijn schot ging over het doel heen.

Simon zet druk bij DSOV

Geheel tegen de verhoudingen in was het  binnen vijf minuten spelen echter raak voor onze gasten uit Vijfhuizen. Lang konden zij niet genieten van de voorsprong van 0-1. Na de nieuwe aftrap was genomen en uiteindelijk Simon Harte de bal had doorgekopt in de richting van Bas Kansen wist Bas hier wel raad mee. Bas haalde met zijn rechtervoet hard uit en de bal belandde achter in het doel van de doelman. Binnen no-time had LSVV dus alweer de stand gelijk getrokken (1-1).

LSVV wilde graag snel meer en de gelijkmaker om zetten naar een voorsprong. Niet veel later nadat opnieuw LSVV weer de bal had onderschept werd Martijn Grooff de diepte ingestuurd. Hij zag dat Toine Merk met hem mee gesprint was richting het doel. Martijn speelde de bal af op Toine en hij schoot opnieuw raak: 2-1. Als er in dit tempo door gevoetbald zal worden had dit kunnen uitmonden in een monsterscore. Echter was dit niet het geval. Toch was het kort na de 2-1 alweer de 3-1 op het scorebord. Dit keer wist Jacco Paauw zijn doelpunt mee te pakken.

Bas omspeelt subtiel de tegenstander DSOV

Na de 3-1 leek de LSVV-trein tot stilstand te zijn gekomen. De spelers van DSOV probeerden enigszins wat terug te doen en kwamen dan ook vaker op de speelhelft van LSVV terecht. Het leidde tot een paar corners maar onze spelers Boy Kansen en Jacco Paauw waren bij beide corners alert en wisten de bal weg te koppen. En ook een kans uit een van de spelers zijn voeten belandde in de handen van onze keeper Lars van Zijl. Uiteindelijk zochten we met een 3-1 stand de kleedkamers op.

Tijdens de rust hadden onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg de eerste wissel van de wedstijd toegepast. Sven de Ruiter bleef achter in de kleedkamer en voor hem in de plaats kwam Tom Melten. Net als in het begin van de eerste helft probeerden de spelers van DSOV iets te forceren bij de verdediging van ons. Maar iedereen binnen onze verdediging, Maik den Iseger, Aidan Wijker, Boy Kansen en Kick van den Berg was scherp en alert en wisten de kansen onschadelijk te maken.

Het spel golfde vervolgens op en neer maar voor beide elftallen kwamen er niet veel mogelijkheden om iets in de stand te veranderen. In en rondom het middenveld vonden vele duels plaats maar de aanvallers werden van beide partijen niet gevonden. Daarom besloten onze coaches weer een nieuwe wissel toe te passen. Zo kwam Raoul van Dort in het veld voor Jacco Paauw om meer druk naar voren uit te oefenen. Raoul probeerde ook op zijn manier het de verdedigers van DSOV lastig te maken, maar het lukte hem ook niet om iets te forceren.

Toch kreeg LSVV wel een nieuwe vrije trap toegekend. Maar de bal werd weggewerkt door de DSOV’ers. In de herkansing probeerde Martijn Grooff nog iets te doen, maar zijn bal belandde in de handen van de Vijfhuizense doelman. Helaas konden er geen potten meer gebroken worden wat leidde tot enige irritatie. Niet alleen bij de spelers maar ook bij onze coach Rob Klanker die een aantal minuten voor het einde van de reguliere speeltijd een rode kaart kreeg, waardoor hij de laatste minuten vanaf de zijlijn moest toekijken.

Rob en Rob, al 5 jaar een sterk duo!

En juist in die slotminuten deden de gasten uit Vijfhuizen iets terug door de 3-2 te scoren. Er kwamen nog zeven minuten extra speeltijd bij, maar gelukkig voor LSVV konden er na het eindsignaal drie belangrijke punten worden bijgeschreven. Door deze overwinning is LSVV er dus zeker van om ook volgend jaar in de eerste klasse actief te zijn. Gefeliciteerd mannen!

Komende zondag speelt LSVV de volgende wedstrijd in Assendelft. Een tegenstander waar LSVV iets tegen recht te zetten heeft. U bent natuurlijk in Assendelft welkom om LSVV naar een overwinning aan te moedigen. Wie weet zien wij u daar. Tot dan!

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!