LSVV neemt een punt mee uit Assendelft!

Geplaatst op dinsdag, 24 mei 2022 | ,

Zondag 22 mei 2022 speelde LSVV haar 24e competitiewedstrijd van het seizoen. Uit in Assendelft werd bij de gelijknamige voetbalvereniging een punt meegenomen. Door dit resultaat stijgt LSVV naar de zevende plaats.

Nadat Assendelft de aftrap had verricht wist LSVV al vroeg in de wedstrijd te onderscheppen bij de spelers uit Assendelft. Zo werd met een snelle aanval spits Toine Merk ingespeeld. Toine stoomde aan de linkerzijde van het veld en behield goed het overzicht. Hij zag namelijk dat Martijn Grooff met hem mee was gesprint en klaar stond voor het doel. Toine speelde de bal in op Martijn en laatstgenoemde haalde hard uit. De bal bleek onhoudbaar voor de Assendelftse keeper en LSVV stond dus al binnen vijf minuten spelen op een 0-1 voorsprong.

LSVV al vroeg op voorsprong!

Door het doelpunt van Martijn was LSVV ontketend en wilde graag opnieuw meer druk zetten bij de Assendelvers. Zo’n zes minuten na openingstreffer kreeg LSVV een vrije trap toegekend. Echter ging de bal van Boy Kansen via een speler van Assendelft net naast het doel waardoor er een corner volgde. De corner, die ingetrapt werd, werd opnieuw over de achterlijn getrapt waardoor er nu een corner vanaf de andere zijde genomen kon worden. Nu was de Assendelftse doelman een sta-in-de-weg en bokste de bal weer terug het veld in.

Doordat de bal weer het veld werd ingebracht zochten al snel de Assendelvers naar de vrije ruimtes op het veld. Echter moest wel een speler van ons hier een ingreep voor doen. Deze keer gaf scheidsrechter Benlamkaddem een vrije trap aan de spelers uit Assendelft. LSVV kwam goed weg bij deze vrije trap doordat de bal tegen de paal over de achterlijn belandde. Echter verzuimde LSVV nu om snel tot omschakeling te komen. Daardoor kwamen de Assendelvers meer in het spel en kregen zij een aantal kansen op rij om de gelijkmaker te scoren. Deze gelijkmaker werd ook gescoord binnen een half uur spelen, waardoor LSVV weer opnieuw ten aanval moest trekken om voor rust een voorsprong te bewerkstelligen.

Ondanks verwoed verdedigen maakt Assendelft voor de rust de 1-1…

Al snel na de aftrap kwam er dan ook een aanval. Opnieuw was het Toine die zijn tegenstander wist af te troeven, maar alleen ging zijn bal rakelings voorlangs het Assendelftse doel. Nu schakelden de spelers uit Assendelft razendsnel om en wisten al weer snel op onze speelhelft te komen. Maar onze verdedigers bleven alert en wisten te voorkomen dat Assendelft tot scoren wist te komen. Na deze kans ging het spel over en weer op het kunstgrasveld in Assendelft. Maar voor rust werd er niet meer gescoord, waardoor beide elftallen met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten.

Na een klein kwartiertje rust betraden de spelers weer het veld. Omdat hoofdcoach Rob Klanker geschorst was, had assistent-coach Rob ter Burg ervoor gekozen om dezelfde spelers het veld te laten betreden als voor rust. Daardoor was er nog niet gewisseld aan de LSVV-zijde. Maar binnen een minuut spelen in de tweede helft had LSVV met Sven de Ruiter de kans om de score naar 1-2 te brengen. maar Sven zijn schot belandde naast het doel. Echter liet LSVV het er niet bij zitten en wist al snel weer de bal te onderscheppen bij de Assendelvers. Al snel kreeg Martijn een nieuwe kans, maar zijn schot belandde naast het doel.

Hoewel beide elftallen naar hun aanvallers bleven zoeken, lukte het beide elftallen niet om tot scoren te komen in de openingsfase van de tweede helft. Na een klein half uurtje spelen in de tweede helft besloot coach Rob om de eerste wissel binnen de lijnen te brengen. Een wissel die wij van onze zijde als fotograaf en verslaggever niet hadden verwacht. Martijn werd gewisseld voor Finn Groot. Met Finn als nieuwe spits werd geprobeerd om de Assendelftse verdedigers het lastig te maken door hen op het verkeerde been te zetten. Echter lukte het LSVV niet om te scoren, maar ook Assendelft kwam niet meer door op onze speelhelft.

LSVV kwam niet meer door de stugge verdediging van Assendelft

Doordat het (nog) niet lukte werden er nog twee nieuwe wissels binnen een aantal minuten de lijnen gebracht. Jacco Paauw en Sven de Ruiter werden gewisseld voor Joost Groenveld en nieuwkomer Marcus Leloux. Ondanks er onderling goed samengespeeld werd, en er ook nog wel een aantal kansen volgde lukte het ons LSVV niet om de winnende treffer te scoren in de slotfase van deze 24e competitiewedstrijd. Hierdoor bleef het na iets meer dan 90 minuten spelen 1-1.

1-1, meer werd het niet vandaag!

Komende zondag is het Super Sunday op Sportpark Voorwaarts en spelen veel teams van een thuiswedstrijd. Ook LSVV speelt dan thuis. De tegenstander van deze een-na-laatste wedstrijd van het seizoen is dan het Oudorpse Kolping Boys. Het ‘nieuwe’ team van onze huidige coach Rob Klanker. Om 14.30 uur zal worden afgetrapt voor deze lokale streekderby. Komt u ook weer? Wij zijn dan ook weer bij deze competitiewedstrijd. Tot komende zondag!

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!