FC Uitgeest en LSVV eindigt in een 0-0 gelijkspel!

Geplaatst op dinsdag, 3 mei 2022 | ,

Laten we eerst even terugkomen op het verslag wat we twee weken geleden schreven. Toen schreven wij: “Wel zijn we er weer bij de uitwedstrijd tegen FC Uitgeest (zondag 01 mei). Hopelijk kan er iemand anders eenmaal de taak op zich nemen door een verslag te schrijven over deze wedstrijd tegen SV Hillegom. We zijn benieuwd.” Wij willen daarom de razende reporter van vorige week bedanken dat hij dit voor u als vaste lezer(es) heeft gedaan. Dank je wel!

Maar deze zondag 01 mei speelden FC Uitgeest en LSVV de twintigste competitiewedstrijd tegen elkaar. Na 90 minuten spelen was er echter niet gescoord op het harde en droge (natuur)grasveld op sportpark de Koog, 0-0, waardoor er voor beide elftallen niets veranderd in de ranglijst.

Even na 14.00 uur ving scheidsrechter Wassink aan voor deze wedstrijd. LSVV begon sterk aan deze wedstrijd. Nadat FC Uitgeest de aftrap had verricht was het LSVV dat snel de bal had veroverd. Met Toine Merk ten aanval werd de bal over de achterlijn getikt door een speler van FC Uitgeest. De corner die hierop volgde werd echter weg verdedigd door een speler uit Uitgeest, waardoor deze kans om de score te openen verkeken ging. Daarna namen de Uitgeestenaren het initiatief. Nadat er een overtreding gemaakt was door een van onze spelers, kon scheidsrechter Wassink niets anders doen dan een vrije trap toekennen. De vrije trap van FC Uitgeest ging echter over het doel van keeper Lars van Zijl, waardoor ook deze kans voorbijging.

Simon weet de bal te onderscheppen!

Na deze kans was het weer de beurt aan LSVV. Na een klein kwartier gespeeld te hebben had verdediger Dylan Bruin de kans op zijn voeten om de 0-1 te scoren. Maar zijn schot ging over het doel van de Uitgeestse doelman heen. Toch speelde het spel zich voornamelijk af rondom het middenveld. Hierdoor kwamen er niet veel kansen voor beide elftallen om vroeg in de wedstrijd de score tot opening te brengen. Maar toch waren de spelers van FC Uitgeest na de kans van Dylan tweemaal toe bij het doel van ons gekomen. De twee corners die kort op elkaar volgde vormden echter geen gevaar waardoor het 0-0 bleef.

Dylan neemt Uitgeest onder vuur!

Vervolgens probeerde LSVV weer meer druk uit te oefenen op FC Uitgeest. Opnieuw volgde een snelle uitbraak. Dit keer was Bas Kansen zijn tegenstanders te snel af en wist Kick van den Berg in te spelen. Met een hard schot haalde Kick uit, maar zijn schot belandde in de handen van de doelman van FC Uitgeest. Na deze kans golfde het spel tussen beide ploegen op en neer op sportpark de Koog zonder dat zich enige kansen voordeden. Hierdoor bleef het tot aan het rustsignaal 0-0.

Na een onderbreking van 15 minuten stonden de spelers van FC Uitgeest en LSVV weer klaar voor een nieuwe helft. Opnieuw weer 45 minuten te spelen om toch mogelijk een doelpunt te scoren. Het duurde na rust ook niet lang of LSVV kreeg weer de eerste kans. Een ingeschoten vrije trap van Boy Kansen was precies op maat gegeven voor onze aanvoerder Maik den Iseger die klaarstond. Echter kopte Maik de bal over het doel. Daarna schakelden de Uitgeestenaren snel om en dit zorgde voor een snelle uitbraak. Maar Aidan Wijker had zijn tegenstander in het vizier en zette de achtervolging in. Gelukkig was ook onze keeper Lars van Zijl scherp en alert en wist met een ferme harde trap de bal weer terug te schieten op de speelhelft van FC Uitgeest.

Toch probeerde LSVV weer meer druk naar voren uit te oefenen. Met snelle aanvallen probeerden onze spitsen Sven de Ruiter en Toine Merk iets te forceren bij de spelers van FC Uitgeest. Maar het lukte hen niet om door te breken. Hierdoor besloten onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg om de eerste LSVV-wissel toe te passen. Zo verliet Simon Harte het veld en voor hem in de plaats kwam Finn Groot. Met Finn als extra aanvaller werd geprobeerd om meer druk uit te oefenen op de Uitgeestse doelman. Maar het leek wel niet te lukken om de ban te doorbreken. Ook van de zijde van FC Uitgeest lukte het niet om de score te openen.

Finn zorgde aanvallend voor extra power bij LSVV

Langzaam maar zeker verstreek de tijd om mogelijk toch nog de winnende te scoren. Nu brachten onze coaches ook JO19-speler Yassin Aiheve binnen de lijnen. Hij verving daarmee Kick van den Berg, die een goede wedstrijd speelde. Niet veel later na de wissel wist Finn Groot de bal te onderscheppen bij een van de spelers van Uitgeest en met een beetje meer geluk, kon Toine Merk doorstomen. Maar helaas voor LSVV bleef het bij deze laatste kans, en floot niet veel later de uitstekend fluitende scheidsrechter Wassink af voor het einde van de wedstrijd.

De wedstrijd eindigde dus zoals deze begonnen was (0-0) en FC Uitgeest en LSVV moesten beiden genoegen nemen met slechts een punt. Komende zondag 08 mei speelt LSVV een thuiswedstrijd. Dan komt het Amsterdamse SDZ op bezoek op Sportpark Voorwaarts. LSVV heeft iets recht te zetten te zetten tegen deze tegenstander, want begin oktober vorig jaar werd pijnlijk met 3-0 verloren. Komt u ook weer LSVV aanmoedigen naar winst. Wij zijn er ook weer bij.

Tot komende zondag. Tot dan!

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!