LSVV wint bij Legmeervogels en neemt 3 punten mee naar huis!

Geplaatst op dinsdag, 12 april 2022 | ,

Onder de rook van luchthaven Schiphol en nabij de bloemenveiling van Aalsmeer speelde LSVV de 17e wedstrijd van het seizoen. In Uithoorn was Legmeervogels de tegenstander van deze wedstrijd. Na iets meer dan 90 minuten spelen stapte LSVV als winnaar van het veld met een 0-3 overwinning. En zo nam LSVV drie belangrijke punten mee terug naar huis in Zuid-Scharwoude.

Maar de drie punten mee naar huis nemen was niet zo gemakkelijk als iedereen zou gaan denken. Tegenvaller voor onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg was het wegvallen van Boy Kansen in de warming-up. Hierdoor werd er intern geschoven en kwam Kick van den Berg de verdediging versterken. Maar binnen een kwartier spelen hadden onze gastheren al diverse kansen gekregen om de score tot opening te brengen door een aantal corners. Maar gelukkig was onze verdediging, met name keeper Lars van Zijl, alert en scherp genoeg om deze aanvallen ongedaan te maken van het Uithoornse elftal.

Het eerste kwartier stond LSVV onder druk

Maar na dit kwartier was het LSVV wat de bovenliggende partij werd in deze competitiewedstrijd. Het resulteerde al snel in een poging van Bas Kansen om de 0-1 te scoren. Echter werd zijn kans weg verdedigd door de Uithoornaars waardoor de kans om te scoren voorbijging. Maar dit weerhield LSVV er niet van om verder druk te gaan zetten. Zo wist Dylan Bruin te ontsnappen bij zijn tegenstanders en alsnog de 0-1 te scoren.

Door de 0-1 voorsprong kon LSVV nog niet achteroverleunen om rustig de wedstrijd uit te spelen. De spelers van Legmeervogels begonnen LSVV weer onder druk te zetten maar het leidde niet echt tot kansen. Ook lukte het LSVV niet om door te breken richting het doel van Legmeervogels. Wel kreeg LSVV een vrije trap mee die werd aangelegd door Kick van den Berg, maar Jordy Cretier was net een paar stappen te laat. De keeper van Legmeervogels kon de bal gemakkelijk opvangen, waarddoor de kans om de score uit te bouwen verkeken ging.

Ook spitsen Martijn Grooff en Sven de Ruiter jaagden met regelmaat door op de speelhelft van de Uithoornaars maar tot scoren kwamen zij niet. Hierdoor zochten beide elftallen na 45 minuten de kleedkamers op met een 0-1 stand op het scorebord.

Sven houdt balbezit voor LSVV

Na rust werd al snel duidelijk dat LSVV meer aanvallender ging spelen. De bal werd onderling goed rondgespeeld en dit leidde na 57 minuten spelen tot de 0-2. Zo zag Bas Kansen in het strafschopgebied van Legmeervogels Jacco Paauw vrijstaan. Met een rake trap wist Jacco voor de tweede keer de keeper van Legmeervogels het nakijken te geven. Hierdoor leek het erop of de wedstrijd gespeeld was, maar LSVV wilde graag meer. En de kansen om de score verder te vergroten kwamen er al snel.

LSVV bouwt rustig door aan de voorsprong!
Ook Martijn pikt weer een doelpunt mee!

Zo had Maik den Iseger koppend de kans op de 0-3, maar helaas kopte hij over het doel. Echter was het een minuut later wel raak. Nadat Jordy de bal ingespeeld had op Bas wist hij met een steekpass Martijn te bereiken. Martijn stormde op de keeper af en wist feilloos de keeper te verschalken, 0-3. Dit zagen de meegereisde supporters ook, en zij concludeerden dat nu de wedstrijd echt op slot was gezet door LSVV.

Na de 0-3 besloten onze coaches om een dubbele wissel in het veld te brengen. Zo kwamen Tim Emmerik en Tom Melten binnen de lijnen voor Simon Harte en Sven de Ruiter. Door deze wissels ging LSVV verder aanvallend spelen en op jacht naar de vierde treffer op deze prachtige voetbalzondagmiddag. Want het was lekker aangenaam voetbalweer voor de weinige toeschouwers op sportpark Randhoorn die intussen zagen dat er weinig kansen meer kwamen voor beide elftallen.

Met Tom, Tim en Martijn trekt LSVV de 3-0 over de streep!

Daardoor besloten Rob en Rob om nog meer nieuwe krachten het veld in te brengen. Finn Groot en Lucas Schotten kwamen in het veld voor Martijn Grooff en Jacco Paauw, respectievelijk de twee doelpuntenmakers na rust. Wat LSVV ook probeerde het lukte haar niet meer om het vierde doelpunt van deze zondagmiddag te maken. Daar had Tim Emmerik nog de beste kansen voor, alleen zijn schot belandde in de handen van de Uithoornse doelman.

Na 94 minuten spelen floot de goed fluitende scheidsrechter Nijdeken af en kon LSVV drie punten bijschrijven en toevoegen aan het totaal. Door dit resultaat rekende LSVV af met het verleden, want in het verleden was nog nooit gewonnen op Sportpark Randhoorn.

Komende maandag (2e Paasdag) speelt LSVV haar volgende wedstrijd. Dan komt het Amsterdamse AGB op bezoek op Sportpark Voorwaarts. Om 14.00 uur wordt zal er worden afgetrapt. Komt u ook naar Sportpark Voorwaarts op LSVV aan te moedigen? Wij zijn er sowieso ook weer bij als fotograaf en verslaggever.

Tot komende maandag 18 april. Tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!