LSVV verliest van kampoenskandidaat Kampong met klein verschil!

Geplaatst op dinsdag, 5 april 2022 | ,

Na twee gewonnen (uit)wedstrijden op rij (Fortuna Wormerveer en SV ROAC) verloor LSVV haar 16e competitiewedstrijd tegen kampioenskandidaat het Utrechtse Kampong. Met een miniem verschil van slechts een doelpunt moesten de drie punten aan de Utrechtenaren gelaten worden (0-1). Echter had een gelijkspel voor de mannen van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg erin gezeten, maar stond LSVV na negentig minuten spelen met lege handen.

Vol goede moed begon LSVV aan deze wedstrijd nadat er twee wedstrijden op rij winnend waren afgesloten. Nadat Kampong de aftrap had verricht was het LSVV dat met Martijn Grooff al binnen twee minuten speeltijd de bal had onderschept. Hij werd echter neergehaald door een Utrechtenaar waarop een vrije trap volgde. Echter werd de vrije trap al snel weggespeeld door de spelers van Kampong waardoor er geen kans om te scoren tot stand kwam. Doordat de spelers van Kampong de bal hadden onderschept bij LSVV, zochten zij direct naar de aanval. De bal werd gespeeld over de rechterzijde van het veld en werd ingespeeld op de spits die was meegelopen. Maar onze keeper Lars van Zijl was alert en kon de bal gemakkelijk opvangen.

Lars en Aidan houden de boel op slot!

Na de uitbraak van de Utrechtenaren probeerde LSVV op haar beurt weer ten aanval te gaan. In de 18e minuut van deze wedstrijd kreeg LSVV opnieuw een vrije trap. De vrije trap die Boy Kansen nam kwam in het strafschopgebied, maar de spelers uit Utrecht kopten de bal voortijdig voor onze spelers weg, waardoor de kans om de score tot opening te brengen voorbijging. Maar LSVV drong meer aan en het leek een kwestie van tijd te worden dat LSVV de score ging openen op deze zondagmiddag. Zo had Martijn Grooff een grote kans gekregen. Hij snelde richting het doel van de Utrechtenaren maar hij raakte ongelukkig de bal verkeerd waardoor zijn schot hoog over het doel ging.

Martijn snelt richting Kampong doel!

Maar helaas voor ons vlaggenschip schakelden de spelers van Kampong snel om waardoor zij weer richting het strafschopgebied van ons kwamen. Nadat de bal door Boy Kansen de bal over de zijlijn werd weggetrapt volgde een inworp. De inworp werd ver ingeworpen richting het doel van Lars. Koppend werd de bal over Lars heen gekopt waardoor de gasten geheel tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong kwamen.

Toch wilde LSVV graag na de 0-1 achterstand de score weer gelijktrekken en ging weer ten aanval. Jammer genoeg lukte dit LSVV niet om hen pijn te doen want de Utrechtenaren belemmerden ons in het spel. Spelers als Jordy Cretier, Simon Harte en Bas Kansen probeerden veel om het de spelers van Kampong op het verkeerde been te zetten. Maar het lukte hen niet om voor het rustsignaal van scheidsrechter Meeuwenoord de score gelijk te trekken.

Met nieuwe kansen en weer 45 minuten te spelen begon de tweede helft. Al vroeg in deze fase van deze tweede helft had LSVV weer meer druk gezet op de spelers uit Utrecht. Opnieuw volgde weer snel een vrije trap die aangelegd werd door Boy Kansen. De keeper van Kampong werkte de bal in eerste instantie weg. Spits Martijn Grooff was alert bij de rebound, maar schoot helaas de bal net naast het doel. Kort daarna probeerden de spelers uit de Domstad weer verder de score te vergroten. Maar onze middenvelders en verdedigers bleven scherp en alert en konden voorkomen dat de tegenstander kon scoren.

Dylan strijdt en verovert de bal!

Echter was de strijd nog niet gestreden en ging het over en weer op Sportpark Voorwaarts. LSVV ging opnieuw weer in de aanval. Met een hard schot probeerde Jordy Cretier de keeper van Kampong op het verkeerde been te zetten, maar zijn schot belandde in de handen van de Utrechtse doelman. Hoewel LSVV meer en meer aandrong om de gelijkmaker te scoren lukte het de mannen van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg niet om de spelers van Kampong pijn te doen. Omdat het pijn doen van de tegenstanders niet lukte werd besloten om iets anders te gaan spelen. Zo brachten onze coaches Jacco Paauw in het veld voor Kick van den Berg en verving Jelle de Jong Simon Harte.

Langzaam maar zeker naderde het einde van deze wedstrijd. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Er volgde een hectische slotfase waar het nog alle kanten op kan gaan. Zo wist verdediger Aidan Wijker de bal voortijdig voor een speler uit Utrecht weg te werken en zo te voorkomen dat de spelers op weg konden gaan naar de 0-2. Niet veel later had spits Martijn alsnog de kans om de gelijkmaker te scoren, maar tot frustratie lukte het LSVV niet om alsnog de gelijkmaker te scoren. Hierdoor bleef het scorebord van Perry Bruin na 90 minuten spelen en blessuretijd staan op 0-1 en stapten de Utrechtenaren als winnaars van het veld op Sportpark Voorwaarts. Er had voor LSVV meer ingezeten, maar helaas lukte het dus deze zondagmiddag niet.

Hopelijk kan er komende zondag revanche worden genomen. Aanstaande zondag speelt LSVV een uitwedstrijd. Dan wordt er gespeeld tegen Legmeervogels in Uithoorn nabij Aalsmeer. Wij als fotograaf en verslaggever hopen dat u als supporter(ster) van LSVV ook komt om uw cluppie aan te moedigen. Net als deze zondag zal er om 14.00 uur worden afgetrapt in Uithoorn. Komt u ook?

Tot komende zondag. Tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!