LSVV knokt zich tweemaal terug maar verliest jammer genoeg van AGB!

Geplaatst op woensdag, 20 april 2022 | ,

Op maandag 18 april 2022, 2e Paasdag, speelde LSVV haar 18e wedstrijd thuis tegen het Amsterdamse AGB. Tweemaal knokte LSVV zich terug naar een gelijkspel, maar moest toch de punten laten aan de Amsterdamse club. Na iets meer dan 90 minuten spelen stond er 2-3 op het scorebord waardoor LSVV helaas opnieuw bij een thuiswedstrijd met lege handen stond.

Even na 14.00 uur werd onder leiding van scheidsrechter Schipper door AGB afgetrapt op het zonnige Sportpark Voorwaarts. Direct nam de Amsterdamse club het heft in handen en zocht het direct de speelhelft van LSVV op. Na een kleine vier minuten spelen deed de eerste kans van de wedstrijd zich voor. De Amsterdammers kwamen dichtbij het doel van onze keeper Lars van Zijl, maar Lars was alert en kon de bal gemakkelijk opvangen.

LSVV dat het deze middag zonder spits Martijn Grooff en verdediger Kick van den Berg (vakanties) moest stellen zocht daarna naar de aanval. Deze aanval kwam al snel van de LSVV-zijde. Nadat een van onze spelers was neergehaald was het Boy Kansen die mocht aanleggen voor de toegekende vrije trap. De vrije trap werd ingeschoten richting de vrijstaande Toine Merk. Toine, die gelukkig deze zondag weer meedeed nadat hij vorige week tegen Legmeervogels afwezig was, schoot echter in de handen van de Amsterdamse doelman.

Toine weer volop in de strijd met AGB

Nadat de kans van LSVV verkeken ging, trokken de Amsterdammers weer ten aanval. De nummer twee van de ranglijst, dat vorig weekend de tweede periodetitel binnenhaalde, begon LSVV onder druk te zetten. Maar onze verdediging, met Maik den Iseger, Aidan Wijker, Boy Kansen en Dylan Bruin lieten zich niet van de wijs brengen en zorgden ervoor dat er nog niet gescoord werd. Met name Dylan Bruin blonk uit doordat hij de oud-prof Hursut Meric, die bij AGB speelt, weinig kansen bood om in zijn spel te komen. Toch kwamen de Amsterdammers na 26 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Via de binnenkant van de paal werd de bal hard ingeschoten, zo hard, dat de bal onhoudbaar was voor keeper Lars.

Door de 0-1 achterstand zocht LSVV weer naar de aanval om de score gelijk te trekken. In een paar nieuwe pogingen hierna lukte het echter (nog) niet om door te breken bij het Amsterdamse AGB. Opnieuw verdedigden de Amsterdammers sterk, waardoor onze spitsen Toine Merk en Sven de Ruiter er niet aan te pas kwamen. Maar op slag van rust lukte het dan toch. Nadat de corner door Sven feilloos werd ingebracht was het Jordy Cretier die koppend LSVV in de blessuretijd van de eerste helft langszij bracht, 1-1. Niet veel na deze gelijkmaker floot scheidsrechter Schipper af voor het einde van de eerste helft.

Jordy kijkt zijn rake kopbal na: 1-1!

Na rust zochten de spelers van AGB opnieuw naar de ruimtes op het veld. Het duurde ook niet lang in de beginfase van de tweede helft of de Amsterdammers wisten weer raak te schieten. Zo stond het weer 1-2. Maar LSVV had de wilskracht om zich niet van eigen veld te laten slaan. Nadat Jordy was doorgebroken over de linkerzijde van het veld, bracht hij de bal voor het doel. De bal ‘zeilde’ onder de Amsterdamse doelman door en leek gemist te worden door iedereen. Echter was aanvoerder Maik den Iseger ook meegelopen en die wist hier wel raad mee. Met een rake trap wist hij opnieuw de spanning terug in de wedstrijd te brengen door de 2-2 te scoren. Niet veel later leek Jacco Paauw de 3-2 te kunnen scoren, maar helaas voor LSVV schoot Jacco naast het doel.

Maik staat op de goede plek en schuift de 2-2 tegen de touwen

Daarna golfde het spel op en neer op Sportpark Voorwaarts. Waarbij beide elftallen recht hadden op een overwinning. Doordat het spel zo grillig was kwamen er voor beide teams kansen. De beste kansen kwamen echter voor onze gasten uit Amsterdam. Maar het bleef lang 2-2. Even leek het erop dat LSVV voor een stunt ging zorgen door de nummer twee van de ranglijst in klasse 1A op een gelijkspel te houden. Totdat de slotfase van de wedstrijd aanbrak.

Met nog zeven minuten te spelen in de reguliere speeltijd kwam opnieuw AGB bij het doel van LSVV. Dit keer wisten zij via een precies afstandschot te scoren waardoor LSVV opnieuw tegen een achterstand aankeek, 2-3. Deze klap kwam LSVV niet meer te boven waardoor er na een goede pot voetbal toch helaas verloren werd.

Na een intensieve pot helaas zonder punten…

Komende zondag 24 april speelt LSVV opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer komt SV Hillegom uit de gelijknamige plaatsnaam op bezoek. Echter moet u het als vaste lezer(es) van het stukkie helaas doen zonder ons. Deze speelronde zijn wij helaas verhinderd. Wel zijn we er weer bij de uitwedstrijd tegen FC Uitgeest (zondag 1 mei). Hopelijk kan er iemand anders eenmaal de taak op zich nemen door een verslag te schrijven over deze wedstrijd. We zijn benieuwd.

Tot over twee weken in Uitgeest. Tot dan!

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!