LSVV en sv Hillegom delen de punten!

Geplaatst op maandag, 25 april 2022 | ,

Op een winderig sportpart Voorwaarts streden LSVV en sv Hillegom op zondag 24 april om de posities in de middenmoot van de 1e klasse A. 1 punt verschil was de situatie voorafgaande de wedstrijd in het voordeel van LSVV.

Het werd deze middag een wat rommelige wedstrijd, met 2 ploegen die beide graag wilden, maar elkaar niet tot goed georganiseerd voetbal de gelegenheid gaven. Dit resulteerde in een heen en weer golvende wedstrijd met veel fysieke duels en relatief weinig kansen. In de eerste helft was er een licht overwicht voor LSVV, wat resulteerde in een schotkans voor de gedreven Jacco Paauw. Omdat de beide snelle spitsen van LSVV, Toine Merk en Martijn Grooff, niet lekker los kwamen van hun tegenstanders en omdat sv Hillegom een wat ruime en trage opbouw verzorgde bleef het voor de LSVV-fans een karige 1e helft. Hillegom zette hier niet zo heel veel aanvallende acties tegenover maar was toch nog de gevaarlijkste ploeg met een kopbal die maar net over het doel van LSVV-goalie Lars van Zijl vloog.

Veel spel op het middenveld bij LSVV-sv Hillegom

De ruststand was dan ook 0-0.

Na het kopje thee maakten de aanwezige supporters zich op voor wat meer vuurwerk in de 2e helft. LSVV pakte in de 2e helft duidelijk meer initiatief en drukte, met de wind in de rug, Hillegom iets verder op eigen helft terug.

LSVV drukt Hillegom op eigen helft!

De kansen bleven echter zeer spaarzaam en Hillegom zorgde met stevig fysiek voetbal, tot aan het randje, dat er weinig ritme in de wedstrijd kwam. De doelpunten leken duur te zijn, deze middag in Langedijk. Tot aan de 70ste minuut. Een van de beperkte aanvallen van Hillegom leverde een voorzet op die op een meter of 5 voor het LSVV-doel door een Hillegom spits redelijk vrij mocht worden ingekopt.

LSVV was even van slag, maar rechtte de rug en sloeg 5 minuten later alweer terug. Een ingebrachte bal werd door diverse personen verkeerd ingeschat in het strafschopgebied van Hillegom. Behalve door LSVV-aanvoerder Maik den Iseger die als eindstation van deze aanval de bal in de verre hoek mikte, onbereikbaar voor de Hillegom goalie, 1-1.

LSVV juicht na de treffer van Maik!

LSVV zette weer aan, maar toch was het Hillegom die weer een voorsprong pakte. Een redelijk vergelijkbare goal als de eerste. Ditmaal was het een vrije trap van Hillegom die hoog voor het LSVV doel aankwam en weer was het 1 van de Hillegom spelers die als 1 van de weinigen gericht naar de bal ging en raak kopte. Zo keek LSVV voor de 2e maal deze middag tegen een achterstand op.

Ook dit keer wist LSVV echter de stand weer gelijk te trekken en ditmaal gebeurde het binnen de minuut. Hillegom was kennelijk nog in de feestroes van het doelpunt, want direct uit de aftrap werd Toine Merk uitstekende weggestuurd door Boy Kansen. Ditmaal kwam Toine los van zijn directe opponent, ging buitenom en wist met een iets teruggetrokken voorzet Sven de Ruiter te bereiken. Sven drukte de bal, onbereikbaar voor de keeper, keurig de hoek in en de stand was een minuut later al weer 2-2.

Na nog een minuut of 12 veel strijd maar niet zo veel kansen sloten de beide ploegen deze middag met een puntdeling af. Zo blijft ook de onderlinge verhouding op de ranglijst in stand en kunnen beide ploegen de komende weken voor nog een paar plekken winst gaan.

LSVV gaat volgende week zondag, 1 mei, op bezoek bij FC Uitgeest waar weer voor de punten gestreden zal gaan worden. Tot volgende week.

Met sportieve groeten,

LSVV

LSVV, Join the Club!