Totale offday voor LSVV in thuiswedstrijd tegen Assendelft!

Geplaatst op dinsdag, 15 maart 2022 | ,

Na de zeer welkome overwinning vorige week tegen DSOV (0-4), speelde LSVV op zondag 13 maart 2022 de 13e wedstrijd van het seizoen thuis op eigen Sportpark Voorwaarts tegen Assendelft. Na 90 minuten spelen stond helaas LSVV met lege handen doordat het met dezelfde uitslag verloor als vorige week werd gewonnen. Door dit resultaat zakt LSVV af naar de elfde plaats op de ranglijst.

Nadat pupil van de week Lex Hink uit JO10-1 het voorbeeld had gegeven, was het LSVV wat de aftrap mocht verrichtten. Maar LSVV kwam vals uit de startblokken en al vroeg in de openingsfase van deze wedstrijd kwamen de spelers uit Assendelft richting onze speelhelft. Na slechts zes minuten spelen keken onze jongens tegen een 0-1 achterstand aan, wat de inleiding inleidde voor een totale offday.

Vervolgens probeerde LSVV nadat het opnieuw de aftrap had verricht door te breken op de speelhelft van de tegenstander. Net als vorige week moest LSVV het zonder onze snelle aanvaller Toine Merk (vakantie) en eerste aanvoerder Maik den Iseger (geblesseerd) stellen. Na zo’n 20 minuten spelen had LSVV een corner gekregen vanaf de rechterzijde van het veld. Bas Kansen mocht hiervoor aanleggen, maar helaas voor hem en zijn teamgenoten werd de bal eruit gehaald door een speler van Assendelft. Niet veel later mocht jongere broer Boy aanleggen voor een toegekende vrije trap. Scheidsrechter Straver had namelijk hieraan voorafgaand een overtreding gezien. Maar helaas ging de bal hard naast het doel. Het waren slechts twee spaarzame kansen die de jongens van ons kregen in deze wedstrijd.

Boy en Joost komen net iets te laat

Tegenvaller voor onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg was het uitvallen van verdediger Joost Groenveld. Met een blessure werd Joost naar de kant gehaald. Zijn vervanger die voor hem binnen de lijnen kwam was Kick van den Berg. Met Kick werd er in de verdediging iets onderling geschoven, waardoor eenieder iets meer op een andere positie kwam de staan. Maar LSVV kwam er niet aan te pas om de gelijkmaker te scoren. Sterker nog, de gasten uit Assendelft werden sterker en in een half uur na de openingstreffer, dus in de 35e minuut scoorden zij de 0-2. Hiermee leek de 13e wedstrijd van het seizoen al snel te zijn gespeeld.

In de rust besloten onze coaches om twee nieuwe wissels toe te passen. Zo kwamen Sven de Ruiter en routinier Tim Emmerik binnen de lijnen voor Mika Bakker en Simon Harte. Hiermee werd gehoopt om het Assendelft lastiger te gaan maken ten opzichte van de eerste 45 minuten. Echter werd dit in de 55e minuut tenietgedaan. Helaas was LSVV opnieuw ongelukkig doordat de bal door Dylan Bruin pardoes achter eigen doelman Mike Bieshaar werd gekopt. Hiermee verscheen de 0-3 op het scorebord van scorebordmanager Perry Bruin.

Mike brengt redding

Nu werd het wel een hele lastige wedstrijd voor LSVV. Het drong nog wel aan. Zo had invaller Sven een kans om iets terug te doen met een afstandsschot, maar deze belandde in de handen van de Assendelftse doelman. En ook een toegekende corner belandde naast het doel. Assendelft had intussen het heft meer in handen genomen, en maakte de druiven voor LSVV nog extra zuur door ook nog de 0-4 te scoren. Nu was het echt gedaan voor onze Langedijker trots en speelde de tegenstander het spel rustig uit. LSVV was helaas deze middag niet scherp en bij machten om het Assendelft enigszins lastig te maken. Hierdoor verloor het dus met grote cijfers.

Bas en Tim kwamen er niet door bij een stug Assendelft

Komende zondag reist LSVV af naar Wormerveer waar Fortuna Wormerveer de tegenstander zal zijn. Hopelijk kunnen onze coaches dan weer over een fitte en complete selectie beschikken. De jongens kunnen uw steun ontzettend gebruiken door aanmoedigingen en zo hopelijk weer een beetje te stijgen op de ranglijst. Dus heeft u komende zondag niets te doen, kom dan naar Wormerveer en laat uw cluppie niet in de steek. Wij zijn er ook weer bij.

Tot komende zondag. Tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!