LSVV wint verrassend overtuigend van Fortuna Wormerveer!

Geplaatst op dinsdag, 22 maart 2022 | ,

Aan de Esdoornlaan te Wormerveer trapten Fortuna Wormerveer en LSVV om 14.00 uur af voor de 14e competitiewedstrijd van het seizoen. Nu LSVV alle tegenstanders eenmaal heeft getroffen het afgelopen jaar, staan vanaf heden de returnwedstrijden op het programma. Dus, de eerder gespeelde thuiswedstrijden worden uitwedstrijden en de uitwedstrijden worden thuiswedstrijden. Vanmiddag, 20 maart 2022 stond de eerste returnwedstrijd op het speelschema. Na 90 minuten stapte LSVV als winnaar van het veld door een 0-5 overwinning mee naar huis te nemen. Hierdoor werd de kater van vorige week tegen Assendelft weggespoeld.

LSVV begon sterk aan deze wedstrijd. Nadat het zelf de aftrap had verricht zocht het direct naar de aanval op de Wormerveerse speelhelft. Snel wist Jordy Cretier de bal te onderscheppen en deze af te spelen op Kick van den Berg. Met een mooie pass wist Kick op zijn beurt Martijn Grooff in te spelen. Hij versnelde en kwam al snel oog-in-oog te staan met de keeper van Fortuna. Met een hard en fraai schot wist hij binnen twee minuten spelen LSVV op een 0-1 voorsprong te schieten. Maar blijkbaar was de verdediging door dit doelpunt nog niet helemaal wakker. Al snel had LSVV na de 0-1 weer de bal onderschept en opnieuw was Martijn Grooff alert. Met een fraai afstandsschot was het opnieuw raak voor spits Martijn. En zo stond LSVV binnen vijf minuten spelen al op een 0-2 voorsprong.

Martijn is ongrijpbaar voor Fortuna W.

Daarna probeerden onze gastheren iets terug te doen. Maar LSVV was scherp en alert om een tegentreffer te voorkomen. Zo was keeper Lars van Zijl alert en wist de bal uit het doel weg te boksen. In de herkansing belandde de bal over het doel, waardoor LSVV geen groot gevaar liep. Doordat LSVV niet direct gevaar liep, zocht het zelf alweer snel naar een nieuwe aanval. Intussen had LSVV meer ruimte gekregen waardoor het makkelijker op de speelhelft van Fortuna Wormerveer kwam. Doordat er goed samengespeeld werd, werden de Fortunezen meer naar eigen helft verdrongen. Zo kreeg LSVV nieuwe kansen om de score verder uit te bouwen. Maar helaas gingen de kansen er helaas (nog) niet in.

Tegenvaller voor onze coaches was het uitvallen van Mika Bakker. Mika, die een basisplaats had verworven, ten opzichte van de terug van vakantie gekeerde Toine Merk, kreeg een vervelende trap tegen zijn enkels. Het was zo erg voor hem dat Mika gewisseld moest worden. De eerdergenoemde Toine Merk nam zijn plaats in. Met Toine in de aanval zocht LSVV weer naar nieuwe kansen. Maar helaas voor hem en zijn teamgenoten bleef het scorebord net voor rust op een 0-2 stand steken.

Mika zet vol druk
Toine, uitgerust weer in actie!

Na rust kwam LSVV opnieuw sterk uit de kleedkamers. Opnieuw had LSVV direct na de aftrap bij aanvang van de tweede helft al snel de bij onderschept bij Fortuna Wormerveer. Zo wist Bas Kansen verdedigend de spits van Fortuna Wormerveer van de bal te houden. Bas overzag de situatie en wist Toine in te spelen. Toine met zijn snelheid, wist op hoge snelheid door te stomen richting de speelhelft van de Fortunezen. Hij haalde hard uit, maar zijn schot belandde op de paal, maar in de rebound was de meegelopen Martijn opnieuw alert en wist zo zijn derde doelpunt van de middag te scoren, 0-3.

Martijn alert in de rebound

De thuisclub voelde toch de druk van de 0-3 achterstand en zocht na dit tegendoelpunt toch weer naar de aanval. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten hadden zij een aantal mogelijkheden om enigszins wat terug te doen. Maar de kansen gingen of naast het doel of de ballen werden goed door onze verdedigers; Aidan Wijker, Boy Kansen, Kick van den Berg en Dylan Bruin onschadelijk gemaakt.

Ook de verdediging was de hele pot alert!

Om meer verder aanvallend te gaan spelen besloten onze coaches om de eerste wissel in het veld te brengen. De hardwerkende middenvelder Jacco Paauw werd gewisseld voor Sven de Ruiter. Kort na deze wissel kreeg LSVV een corner mee. De wissel bleek een gouden greep te zijn. Dezelfde Sven nam de corner zo goed dat Jordy Cretier de bal koppend raak wist te koppen; 0-4. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld en LSVV was nog niet uitgespeeld. Het wilde graag ook het vijfde doelpunt van deze zondagmiddag maken. Eerst had Aidan Wijker de kans om de vijfde treffer te maken. Maar jammer genoeg belandde de bal naast het doel. Vervolgens probeerde Fortuna Wormerveer nog een aantal malen de spanning terug te brengen in het spel, maar een doelpunt van hen zijde kwam er niet. Er kwam nog wel een doelpunt en deze werd opnieuw gescoord door LSVV. Vijf minuten voordat de wedstrijd ten einde kwam was het opnieuw Martijn Grooff, die zijn vierde doelpunt van deze wedstrijd wist te scoren op deze zondagmiddag. En daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Blijdschap na een prima prestatie!

Daarom floot de uitstekende scheidsrechter Rob Wassink na iets meer dan 90 minuten spelen af voor het einde van de wedstrijd. Daarmee kwam deze wedstrijd ten einde. LSVV schreef weer drie welkome punten bij en gaat daarom vol vertrouwen op naar de volgende wedstrijd. Die volgende wedstrijd staat aanstaande zondag op het programma. Dan heeft LSVV opnieuw een uitwedstrijd op het programma staan. Het gaat op bezoek bij SV ROAC in Rijpwetering (Zuid-Holland). Ook al weten we dat het een heuse reis is, komen jullie ook allemaal LSVV aanmoedigen naar een nieuwe overwinning zodat we weer drie punten bij kunnen schrijven? We hebben voor de zekerheid even een routebeschrijving toegevoegd https://goo.gl/maps/FoLk3yoAXE5z78J87 voor wie LSVV ook komt aanmoedigen.

Tot komende zondag. Tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!