LSVV wint overtuigend in Vijfhuizen bij DSOV!

Geplaatst op maandag, 7 maart 2022 | ,

Na een onfortuinlijk begin na de corona-\winterstop, nederlagen tegen Kolping Boys en AFC34, wist LSVV deze zondagmiddag weer eens wat winnen is. Het Vijfhuizense DSOV werd met een 0-4 overtuigend verslagen door doelpunten van Martijn Grooff (3x) en Mika Bakker (1x), waardoor er weer eens drie punten konden worden bijgeschreven. Door dit resultaat staat LSVV nu op de negende plaats.

Nadat de thuisploeg DSOV de aftrap had verricht zocht het direct in de openingsfase onze verdedigers op. Dit leidde al snel tot een aantal voorzetten voor het doel van onze doelman Lars van Zijl. De voorzetten werden wel weggewerkt, en ook van de doellijn, alleen belandde de bal tot driemaal toe ongelukkig over de achterlijn. Hierdoor kreeg de thuisploeg DSOV, binnen zes minuten spelen al drie corners. Gelukkig waren onze verdedigers alert en scherp om een mogelijke tegentreffer te voorkomen.

Lars houdt de 0

Vervolgens was het LSVV wat ten aanval ging. Zo wist Aidan Wijker door te breken richting het doelgebied van DSOV alleen lukte hem niet om de score te openen. Een aantal minuten later lukte het spits Martijn Grooff wel. Nadat Bas Kansen (gelukkig terug in de basis na een blessure) mocht aanleggen voor een vrije trap wist Martijn koppend LSVV op een 0-1 voorsprong te brengen. Na de voorsprong zocht LSVV meer de speelhelft op van DSOV. Nu namen de mannen van Rob en Rob meer het initiatief, met name Jordy Cretier was een goed aanspeelpunt, en zocht met snelle aanvallen naar de aanspeelmogelijkheden om de score te vergroten.

Bas en Jordy met routine en drive op het middenveld

Niet veel later na de 0-1 hadden Kick van den Berg en Bas Kansen tot tweemaal toe kans om de score te vergroten. Kick zijn bal werd weg gebokst door de Vijfhuizense doelman en Bas zijn kans belandde in de handen van diezelfde doelman. LSVV liet het er niet bij zitten en drong wel verder aan. Opnieuw kregen we een vrije trap die werd ingeschoten door Bas Kansen. Maar helaas voor hem en het team mistte Simon Harte de bal waardoor de bal naast het doel belandde.

Nadat LSVV de kansen had gekregen probeerde DSOV nog voor rust wat tegenstand te bieden, maar na iets meer dan 45 minuten spelen floot scheidsrechter Peetoom af voor rust. LSVV zocht dus met een miniem verschil de kleedkamers op.

Onvermoeibare aanvoerder Boy

Na rust was het LSVV dat opnieuw weer ten aanval streed. Bas zijn corner werd er in eerste instantie weggewerkt, maar in de rebound schoot nogmaals Bas hard in, maar zijn bal belandde in de handen van de doelman van DSOV. Vervolgens probeerden de DSOV’ers wel opnieuw weer ten aanval te gaan, maar opnieuw was onze verdediging bij de les en voorkwam een tegendoelpunt.

Nadat DSOV haar kansen had gehad ging LSVV weer ten aanval en opnieuw was het Martijn Grooff die de score wist te verdubbelen. Nadat de corner was ingeschoten belandde de bal op Martijn zijn voeten. Zijn eerste poging werd weggekopt, maar bij zijn tweede schot was het wel raak; 0-2. Maar na de 0-2 was LSVV nog niet moe gestreden en wilde graag meer. Coaches Rob en Rob besloten om nieuwe krachten binnen de lijnen te brengen om dit te bewerkstelligen. Zo kwam Sven de Ruiter binnen de lijnen voor Jacco Paauw.

Mika en Martijn, een plaag voor de DSOV-defensie

Nog maar amper nadat de wissel was toegepast werd Mika Bakker ingespeeld. Mika wist over de linkerzijde van het veld door te stomen richting de speelhelft van DSOV. Hij zag opnieuw Martijn vrijstaan die hiermee zijn derde treffer van de wedstrijd wist te scoren. Een heuse hattrick dus. Maar daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. Opnieuw waren de spelers van DSOV na de aftrap bij ons doel gekomen, maar keeper Lars bood redding en hiermee bleef het nog 0-3. Doordat LSVV snel omschakelde wist Kick in het strafschopgebied van DSOV te komen. Hij werd echter neergehaald waardoor scheidsrechter Peetoom niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Mika besloot om de penalty te nemen en wist raak te schieten. Met de 0-4 op het scorebord leek de wedstrijd definitief op slot te zijn gezet.

Wel brachten onze coaches Rob en Rob nog twee wissels in het veld. Zo kwamen Tim Emmerik en nieuwkomer Martijn Schroeijers binnen de lijnen voor Bas Kansen en matchwinner Martijn Grooff. Deze laatste wissels moesten ervoor zorgen dat LSVV geen kansen meer weggaf, en dat gebeurde gelukkig ook niet. Hierdoor stapte LSVV na 90 minuten als winnaar van het kunstgrasveld in Vijfhuizen en konden er drie welkome punten worden toegevoegd na deze middag.

debutant Martijn Schroeijers schudt zjin tegenstanders af!

Komende zondag speelt LSVV thuis op Sportpark Voorwaarts tegen Assendelft. Ook dan zijn alle supporters/sters weer van harte welkom langs de lijn. Komt u ook weer de jongens aanmoedigen naar drie punten?

Tot dan.

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!