LSVV wint de ‘Gidon Reinders Folmer’-derby!

Geplaatst op dinsdag, 29 maart 2022 | ,

Bij het woord ‘derby’ wordt vaak gedacht aan een (voetbal)wedstrijd die plaatsvindt tussen twee elftallen uit dezelfde regio. U als vaste lezers van onze verslagen zullen vast wel denken, hoe komen jullie als fotograaf en verslaggever dan aan deze kop? In het programmaboekje van onze tegenstander van deze zondagmiddag, SV ROAC uit Rijpwetering stond deze tekst die ons heeft geïnspireerd om op basis hiervan ons verslag te schrijven. Zoals eenieder weet volgt Gidon Reinders Folmer komend seizoen Rob Klanker op als coach van LSVV. Op dit moment in het huidige voetbalseizoen is hij nog coach van SV ROAC, de ploeg die LSVV deze zondagmiddag trof voor de 15e competitiewedstrijd dit seizoen. Na 90 minuten spelen stapten de spelers van LSVV met een 1-2 overwinning van het veld in Rijpwetering waardoor er drie punten meegingen in de bus richting Zuid-Scharwoude.

Klokslag 12.00 uur vertrok de bus met de spelers, technische staf en begeleiding van de Sportlaan in Zuid-Scharwoude richting Rijpwetering (Zuid-Holland) waar om 14.00 uur de aftrap plaatsvond tussen beide ploegen. Onder prachtige weersomstandigheden was het LSVV wat de aftrap had verricht. Nadat Boy Kansen de bal ingespeeld had gekregen wist hij spits Martijn Grooff te bereiken. Martijn maakte zich los van zijn tegenstanders maar zijn schot belandde via een been van een van de Rippers (een inwoner uit Rijpwetering) naast het doel. Helaas de corner die hierop volgde werd weg verdedigd door de spelers van SV ROAC.

Maar na deze eerste twee kansen kreeg LSVV meer het balbezit en zocht meer de aanval op. Na 18 minuten had scheidsrechter Juroen Koene een overtreding geconstateerd op Toine Merk. Boy Kansen had zich voorgenomen om de toegekende vrije trap tot zich te nemen. Met een rake trap kwam de bal in het doelgebied van de spelers uit Rijpwetering waar Jordy Cretier gereed stond. Jordy was scherp en alert en wist LSVV koppend op een 0-1 voorsprong te brengen.

Jordy knikt knap de 1-0 binnen!

Nadat de openingstreffer was gescoord zocht LSVV naar meer. Door meer druk uit te oefenen op SV ROAC werd de thuisploeg teruggedrongen naar haar eigen speelhelft. Zo had Kick van den Berg in de 30e minuut van de wedstrijd de bal op zijn schoenen, maar helaas voor hem en LSVV belandde de bal naast het doel. Maar de Rippers schakelden snel om en waren binnen een kort tijdsbestek op de speelhelft van ons gekomen. Helaas moest er een overtreding gemaakt worden om deze aanval af te stoppen. Maar de vrije trap die hierop volgde vormde geen gevaar waardoor LSVV rustig de eerste helft kon uitspelen.

Na de thee zocht LSVV weer snel naar de aanval om de score te verdubbelen. Met een fraaie pass van Aidan Wijker op Toine snelde laatstgenoemde door maar zijn schot belandde naast het doel van de keeper uit Rijpwetering. Ondanks de minieme voorsprong en de gemiste kansen drong LSVV SV ROAC meer terug naar haar eigen speelhelft. Al snel kreeg het weer een nieuwe kans. Nadat Toine was neergehaald nabij de cornervlag was het Kick vd Berg die de vrije trap wist te nemen. Dit keer stond aanvoerder Maik den Iseger vrij en hij wist opnieuw koppend te scoren, 0-2. Dit leidde tot grote vreugde bij hem en zijn teamgenoten ook al wisten zij dat er 23 minuten te spelen waren.

Aanvoerder Maik schreeuwt het uit na zijn koptreffer!

Zo had een aantal minuten na de 0-2 Martijn de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar helaas belandde zijn bal in de handen van keeper van SV ROAC. Hierdoor besloten onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg een eerste dubbele wissel toe te passen. Sven de Ruiter en Jacco Paauw kwamen binnen de lijnen voor Toine Merk en Simon Harte. Maar in plaats van dat er door LSVV gescoord werd, kwam SV ROAC verrassend terug door de 1-2 te scoren. Nu moesten alle zeilen worden bijgezet om niet met een gelijkspel te eindigen.

Hierdoor werd in de slotfase van deze 15e competitiewedstrijd nogmaals besloten om twee nieuwe spelers speelminuten te laten maken. Nu kwamen Jort Merk en Tim Emmerik binnen de lijnen voor Martijn Grooff en Kick van den Berg. Gelukkig voor hen en LSVV konden de aanvallen van SV ROAC worden afgestopt. Doordat de aanvallen werden afgestopt stond er na iets meer dan 90 minuten spelen een 1-2 stand op het scorebord, waardoor LSVV deze zondagmiddag weer drie punten kon bijschrijven.

LSVV hield stand, wederom 3 punten erbij!

Aanstaande zondag ontvangt LSVV op eigen Sportpark Voorwaarts koploper Kampong. Is LSVV in staat om de Utrechtse koploper te verrassen deze wedstrijd? Kom dan allen langs om LSVV aanmoedigen naar een thuisoverwinning. De aftrap is zoals gewoonlijk om 14.00 uur. Hopelijk zien wij elkaar dan.

Tot komende zondag. Tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

Zoals u heeft gezien worden voor het verslag een aantal foto’s gebruikt. Maar niet alle foto’s zijn zichtbaar. Wilt u er meer foto’s zien. Neem eens een kijkje op onze sportfotografiepagina op Facebook. www.facebook.com/MBSportfoto en vergeet vooral niet het bericht te liken.

LSVV, Join the Club!