LSVV doet niet onder voor AFC’34, maar mist net dat beetje geluk!

Geplaatst op dinsdag, 1 maart 2022 | ,

Op een zonnig Sportpark Voorwaarts is LSVV er helaas niet in geslaagd om de enige echte derby te winnen. Zeker in de eerste helft deed LSVV goed mee tegen de nieuwe koploper, maar moest toch de punten aan de Alkmaarders laten. Na 90 minuten spelen stond er opnieuw 2-3 op het scorebord, maar stond LSVV opnieuw met lege handen. Hierdoor bezet LSVV nu twaalfde plaats op de ranglijst.

 

Net als bij de wedstrijd tegen Kolping Boys moest er gepuzzeld worden in de basis-11. Zo hadden coaches Rob en Rob ervoor gekozen om Aidan Wijker, Joost Groenveld en Simon Harte in de basis te laten starten ten opzichte van Rik Heeringa, Bas Kansen (geblesseerd) en Raoul van Dort.

Nadat de aftrap was verricht door LSVV nam het direct het initiatief om AFC34 onder druk te zetten. Nadat Martijn Grooff de bal had onderschept stoomde hij door richting het doel van de Alkmaarders. Maar jammer voor hem en zijn ploeggenoten werd zijn schot door de Alkmaarse verdedigers weggetrapt, waardoor de kans op de openingstreffer voorbijging. Toch had LSVV amper vier minuten later de volgende kans al. Toine Merk had zich los gemaakt van een paar spelers van AFC34 en stoomde door richting het doel. Helaas had zijn schot niet voldoende kracht, waardoor het scorebord op 0-0 bleef steken.

 

Na een aantal kansen waren het toch de bezoekers uit Alkmaar die na 20 minuten op voorsprong kwamen. Toch konden zij niet lang genieten van hun voorsprong. Nadat opnieuw de aftrap was verricht door LSVV had Joost Groenveld de bal aan zijn voeten. Met een harde crosspass richting de linkerzijde van het veld was Toine Merk een gevaar voor de Alkmaarders. Opnieuw stuitte hij echter op de Alkmaarse doelman, maar gelukkig was spits Martijn Grooff alert en schoot binnen een minuut in de rebound de 1-1 binnen.

Daarna nam LSVV meer het heft in handen om op voorsprong te komen. Aanvallen, een vrije trap en een corner werden door de Alkmaarders allen ongedaan gemaakt waardoor deze kansen helaas niet uitmondden in doelpunten. Vervolgens namen de spelers van AFC34 weer het heft in handen. Maar door goed samenspel van onze middenvelders en verdedigers, konden onze verdedigers, Aidan Wijker, Joost Groenveld, Boy Kansen en Dylan Bruin voorkomen dat AFC34 kon scoren. Hierdoor gingen we de rust in met een 1-1 stand.

Na rust kwamen de Alkmaarders sterker uit de kleedkamer dan LSVV. Binnen 10 minuten kwamen zij bij het doel van keeper Lars van Zijl een schoten de bal van dichtbij in het net, waardoor LSVV tegen een achterstand aankeek. Na de 1-2 waren de spelers van het Alkmaarse AFC34 meer aan de bal. Zij namen meer de bal mee naar de speelhelft van LSVV. Daardoor kwamen onze spelers er niet meer aan de pas om tegenstand te bieden tegen de Alkmaarders. LSVV streed met man en macht om er toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar AFC34 domineerde het spel.

Helaas voor de mannen van Rob en Rob lukte het niet om richting de andere speelhelft te komen en werd het leed vlak voor tijd nog groter. Opnieuw was AFC’34 met een uitbraak richting het doel gekomen in de slotfase en scoorden de 1-3. Daarna probeerden de LSVV’ers het opnieuw om te scoren. En dit lukte. Met een snelle aanval en een mooie voorzet werd invaller Mika Bakker bereikt die nog even de spanning terugbracht in de wedstrijd. Met een fraaie kopbal hij het scorebord naar een 2-3 stand. Toch kwam het doelpunt voor LSVV te laat. Niet veel nadat er nog was gescoord floot scheidsrechter Tiesinga af voor het einde van de wedstrijd. Hierdoor stond LSVV dus opnieuw met lege handen na een goede wedstrijd gespeeld te hebben tegen de nieuwe koploper.

 

Aanstaande zondag speelt LSVV een uitwedstrijd tegen DSOV in Vijfhuizen en de punten zijn voor LSVV ontzettend welkom. Komt u ook de jongens aanmoedigen? Ze kunnen uw steun namelijk goed gebruiken voor een overwinning. Tot zondag wellicht in Vijfhuizen. De aftrap is zoals gewoonlijk om 14.00 uur. Voor wie naar Vijfhuizen wil, hebben we even een route toegevoegd. Zie: https://goo.gl/maps/wJ6E3SDaqaVTCh6y6

 

Tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!