LSVV maakt een valse start bij hervatting competitie!

Geplaatst op dinsdag, 22 februari 2022 | ,

Met een stevige zuidwestenwind werd op zondag 20 februari 2022, na 84 dagen, de competitie voor LSVV hervat tegen Kolping Boys in Oudorp. Na 90 minuten spelen stond er een 3-2 stand op het scorebord en stapten de LSVV’ers teleurgesteld van het veld, er had namelijk meer gezeten.

 

Waar voor velen dit een normale wedstrijd was, was dit voor onze coach Rob Klanker een speciale. Zoals bij velen bekend is, vertrekt Rob aan het eind van het seizoen naar de Oudorpse vereniging. Een speciaal tintje dus.

 

Nadat scheidsrechter van Grevenbeek om 14.00 uur had aangevangen voor deze 10e competitiewedstrijd, ging LSVV voortvarend van start. Nadat Toine Merk de bal aangespeeld had gekregen snelde hij door op de speelhelft van Kolping Boys. Met een slalom-actie omzeilde hij de keeper en schoot de bal in de tweede minuut binnen de touwen, 0-1. Nadat de 0-1 eenmaal gescoord was, had LSVV al snel meer kansen om de wedstrijd al vroeg verder te beslissen. Zo waren onze spitsen Toine Merk en Martijn Grooff dichtbij de 0-2 en/of misschien wel de 0-3, maar helaas voor hen gingen beide kansen verkeken. Ook had helaas de harde wind veel invloed op het spel op het veld, waardoor het een lastige wedstrijd zal gaan worden.

Geheel ongelukkig kwam Kolping Boys op gelijke hoogte doordat verdediger Rik Heeringa de bal verkeerd raakte. Hij werkte de bal per ongeluk achter onze doelman Lars van Zijl, waardoor het binnen 20 minuten spelen gelijk stond, 1-1. Doordat de stand wat ongelukkig gelijk kwam, waren de Oudorpers meer er op gebrand om door te gaan drukken. Zo belandde de bal amper twee minuten later op de paal en werden een paar goede kansen van Kolping Boys gekeerd door onze  verdedigers Jacco Paauw en Boy Kansen.

 

Toch wisten de Oudorpers vlak voor rust op een 2-1 voorsprong te komen. Maar LSVV liet het er niet bij zitten. Het kwam na rust sterk uit de kleedkamer. Zo wist Jordy Cretier kort na de thee dichtbij de bal binnen te schieten waardoor de spanning terug in de wedstrijd kwam. Maar de spanning in de wedstrijd was slechts van korte duur. Amper vijf minuten later kwamen de gastheren opnieuw langszij, waardoor er 3-2 op het scorebord verscheen.

Ondanks de achterstand liet LSVV het er niet bijzitten. Met de wind in de rug ging het vol in de aanval. Zowel snelle aanvallen over de linker- en rechterzijde van het veld moesten het de Oudorpers lastig gaan maken. Er volgden vele kansen maar helaas lukte het niet om de spanning terug te brengen in deze wedstrijd. Daardoor besloten onze trainers Rob Klanker en Rob ter Burg een aantal wissels toe te passen. Zo kwamen Tim Emmerik en Mika Bakker het veld in voor Rik Heeringa en Bas Kansen.

Door het verse bloed in het team te brengen, hadden onze coaches de hoop dat LSVV aanvallender ging voetballen. Maar helaas bood Kolping Boys meer tegenstand waardoor de aanvallen tot niets uitliepen.  Toch was de hoop aanwezig om alsnog toch de gelijkmaker te scoren. Met nogmaals de wind in de rug zocht LSVV naar aanspeelmogelijkheden. Hierdoor werd geprobeerd om Kolping Boys op het verkeerde been te zetten. Vele acties volgden alleen het resultaat bleef uit. Nogmaals pasten Rob Klanker en Rob ter Burg weer twee nieuwe wissels toe. Finn Groot en Aidan Wijker, inderdaad Finn de zoon van ex-Zeevogels corifee Gert-Jan Groot en Aiden de zoon van ex-AZ en -LSVV-er Peter Wijker, kwamen in het veld voor Jacco Paauw en Raoul van Dort. Maar helaas kon het tij niet gekeerd worden. Hierdoor stond LSVV na iets meer dan 90 minuten met lege handen.

Komende week speelt LSVV een thuiswedstrijd. Dan wordt de enige echte derby gespeeld tegen AFC’34. Komt u ook de jongens aanmoedigen naar een overwinning? Ze kunnen uw steun gebruiken. Hopelijk zien wij elkaar zondag langs de lijn.

 

Tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!