Van de voorzitter…

Geplaatst op zondag, 2 januari 2022 |

Beste voetbalvrienden,

Het is zondagochtend 2 januari. De eerste dag van het nieuwe jaar zit er al weer op. Een dag waarop we terug hebben gekeken op een “standaard” jaarwisseling met groepen mensen gezellig bij elkaar, een nieuwjaars conference van Najib, om 12 uur veel siervuurwerk aan een heldere hemel, oliebollen & champagne of een “lekkerkoud” biertje, schans springen in Garmisch Partenkirchen en Irene Schouten die in Alkmaar voor de 6e maal Nederlands kampioen wordt bij de marathon voor dames.

Graag had ik de nieuwjaarspeech zo willen aanvangen in de kantine vanmiddag echter zoals bekend gaat dat niet lukken. Niet lukken omdat alles wel overkomt als normaal echter we hebben nog immer met een niet normale situatie te maken. Corona is nog steeds volop aanwezig en drukt een stempel op dat waar we dagelijks mee te maken hebben. Dus ook bij LSVV.

Ons complex ligt er prachtig bij maar aanwezig zijn aldaar was niet altijd eenvoudig de laatste 2 maanden. Controle middels beveiliger bij binnenkomst van de kantine, het laten zien van een QR code om binnen te mogen komen. niet of nauwelijks trainen, niet of nauwelijks voetbal wedstrijden en als er dan wel gevoetbald kon worden waren toeschouwers weer niet gewenst. Een lastige en vervelende situatie welke door iedereen binnen LSVV als medewerker en speler optimaal positief is opgepakt om er het beste van te maken. Dit positieve verdiende zeker een compliment omdat het liet zien dat wij als LSVV een gemeenschappelijk doel voor ogen hebben, namelijk samen als vereniging, als een familie op een warme manier scoren, op het veld, in de kantine en met elkaar….

Deze warmte hebben we ook kunnen ervaren tijdens en na het ongeluk van Jesse, de week die daar op volgde met hoop en wanhoop en zijn helaas uiteindelijke overlijden… De datum 18 december gaat voor zijn dierbare naasten en binnen onze vereniging altijd een gitzwarte rand dragen.

Na de eerste dag van het jaar volgen er nog velen. Er is dus mogelijkheid genoeg om ook weer naar de toekomst te kijken. En dat moeten we zeker doen!! Ook binnen LSVV.

Na de informatie van begin december dat onze trainer Rob Klanker aan het einde van dit seizoen LSVV gaat verlaten, is een commissie samen met een vertegenwoordiging van spelers van het 1e op zoek gegaan naar een waardig opvolger van Rob. Het ziet er naar uit dat deze is gevonden waardoor op zeer korte termijn onze nieuwe hoofdtrainer kan worden gepresenteerd.

Ook zijn er reeds, voor het komende seizoen positieve gesprekken geweest met de trainers en begeleiding van o.a. het 2e en van de jeugd. Ook op en rond het terrein wordt en aan de toekomst gewerkt. Continu door alle vrijwilligers b.v. schoonmaakploeg, de onderhoudsploeg en de kantine commisie. Zo wordt de verlichting in de kantine op dit moment vervangen.

Ook wordt er volop gewerkt aan de voorbereiding van dat wat zeker dit seizoen een hoogtepunt moet gaan worden, namelijk de activiteiten die worden georganiseerd rond het vervangen van de beide kunstgras velden. Deze technisch en kwalitatief noodzakelijk vervanging vraagt om een grote financiële investering. Om die kosten te kunnen dragen is de Sportlaan in de week van 3 t/m 11 juni het centrum van spektakel. Hoogtepunten daarvan worden zeker het “scoren vanaf de toren” van vrijdag 3 juni t/m zondag 5 juni. Een tokkel baan van 170 mtr. gespannen vanuit de kerktoren over het hoofdveld gaat daar voor de nodige sensatie zorgen. Daarbij komen nog een koren festival, live muziek, een grote veiling op vrijdag 10 juni, een wijnaktie en de mogelijkheid om symbolisch delen van het nieuwe hoofdveld te kunnen kopen. De middenstip, de ronding bij de cornervlag, de penalty stip of gewoon een aantal m2 ergens op het veld…..

Activiteiten genoeg en dus zeker een reden om specifiek deze week in uw agenda te benadrukken. Dit, samen met de hoop dat de aanwezigheid van Corona het komende jaar gaat verminderen en liefst verdwijnen zijn redenen genoeg om het komende seizoen op een positieve manier te bekijken.

Ik wens u een goed, sportief en vooral gezond 2022 !!

Warme groet van de voorzitter,

Dirk Witte