LSVV verliest in doelpuntenfestijn van SV Hoofddorp!

Geplaatst op dinsdag, 7 december 2021 | ,

Het zijn roerige tijden voor het amateurvoetbal in Nederland. In de laatste wedstrijd voor misschien wel een vervroegde winterstop of misschien zelfs weer een complete stillegging heeft LSVV de negende competitiewedstrijd verloren tegen SV Hoofddorp. In een waar doelpuntenfestijn stond er na 90 minuten spelen 3-4 op het scorebord waardoor LSVV met lege handen stond.

 

Vanaf de aftrap van deze wedstrijd werd het een wedstrijd die het waard was om te zien. Alleen door de aangescherpte corona-maatregelen waren er jammer genoeg geen supporters welkom langs de lijn. Maar de wedstrijd verliep voor LSVV niet zoals voorafgaand was gehoopt. Al na twee minuten spelen kwam SV Hoofddorp op een 0-1 voorsprong na miscommunicatie binnen onze verdediging. De speler van SV Hoofddorp stormde alleen op keeper Mike af, omspeelde hem en scoorde. Hierdoor keek LSVV dus al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan.

 

LSVV liet het er echter niet bij zitten en ging hierna weer ten aanval. Nadat Martijn zich los had gemaakt van zijn tegenstanders, snelde hij door richting het Hoofddorpse doelgebied. Zijn schot werd echter gekeerd en er volgde een corner. Echter werd deze corner weg gebokst door de keeper en belandde in de voeten van Bas. Bas maakte zich los van zijn tegenstander echter hield de Hoofddorper hem vast. Scheidsrechter Schipper kon niets anders doen dan LSVV een vrije trap geven. De vrije trap werd door Bas zelf aangelegd en feilloos achter de doelman getrapt. De spanning kwam dus terug in de wedstrijd met een 1-1 stand.

Echter kon LSVV niet lang genieten van de gelijkmaker. Amper een minuut later wisten de Hoofddorpers de 1-2 te scoren. Opnieuw was het een snelle aanval. Nadat in eerste instantie de bal werd weggewerkt door Joost, volgde een hoekshop. Een middenvelder van de tegenstander stond bij de genomen hoekschop geheel vrij waardoor hij vrij gemakkelijk koppend de 1-2 kon scoren. Door de 1-2 achterstand moest LSVV weer opnieuw beginnen. Toch was LSVV al snel dichtbij een kans op opnieuw een gelijkmaker. Toine had het geluk dat de bal van Simon over een aantal Hoofddorpers heenging waardoor hij de bal in zijn voeten kreeg. Met een hard schot nam hij de doelman van SV Hoofddorp ‘onder vuur’ maar zijn schot werd door dezelfde doelman gekeerd.

 

Daarna ging het spel over en weer op Sportpark Voorwaarts. De Hoofddorpers kwamen vaker op de speelheft van LSVV dan omgekeerd en het leek erop dat LSVV met een achterstand de kleedkamer ging opzoeken. Maar LSVV dacht daar anders over. Nadat LSVV opnieuw een nieuwe vrije trap had gekregen lag Boy hiervoor aan. Hij wist zijn oudere broer Bas te bereiken die de bal al koppend achter de Hoofddorpse doelman wist te werken. Net als vorige week wist Bas dus twee doelpunten op zijn naam te schrijven. In de vijf minuten die nog volgden in de eerste helft werd er niet meer gescoord waardoor de spelers met een 2-2 stand de kleedkamers opzochten.

Bij aanvang van de tweede helft begon LSVV vol goede moed. De bal werd goed onderling rondgespeeld en Toine werd via Jordy aan de linkerzijde van het veld gevonden. Die zag dat Martijn met hem mee was gekomen richting het Hoofddorpse doel. Toine wist de bal af te geven op Martijn echter raakte laatstgenoemde de bal niet goed waardoor de bal naast het doel belandde. De tegenaanval van de Hoofddorpers die hierop volgde was een paar minuten later wel doeltreffend. Hierdoor keek LSVV opnieuw tegen een achterstand aan. Amper een minuut later had Martijn opnieuw de kans op de gelijkmaker, echter belandde zijn schot in het zijnet van het doel.

 

LSVV was erop gebrand om zo snel mogelijk na de 2-3 een 3-3 op het scorebord te laten verschijnen.  Na 57 minuten spelen was het dan toch Martijn die zijn doelpunt mocht maken deze middag. Nadat Dylan de bal wist weg te werken van eigen speelhelft kwam de bal in de voeten van Martijn. Met een soloactie afgaande op het doel van SV Hoofddorp gaf hij de Hoofddorpse doelman het nakijken waardoor de spanning met een 3-3 stand terug in de wedstrijd kwam.

Graag wilde LSVV meer en zocht met haar aanvallen de verdedigers van de tegenstander op. Er kwamen wel nog diverse kansen voor LSVV. Hiervan had Bas de beste kans om zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken. Maar zijn afstandsschot werd gekeerd. Niet veel later brachten coaches Rob en Rob de eerste wissel in het veld. Kick verving Tom die vandaag in de basis-elf was gestart. Met Kick werd geprobeerd meer druk uit te oefenen op de Hoofddorpers. En dat lukte ook. Kick wist met regelmaat onze aanvallers in te spelen waardoor er kansen kwamen voor het winnende doelpunt.

 

Langzaam maar zeker naderde het einde van de wedstrijd en leek het erop dat er gelijkgespeeld ging worden. Maar SV Hoofddorp wist nog eenmaal gevaarlijk uit te breken op de speelhelft van LSVV. Na een voorzet wist een speler van SV Hoofddorp opnieuw voor het doel van Mike te komen en te scoren. De tijd tikte langzaam weg en onze coaches besloten om nog een wissel binnen de lijnen te brengen. Jacco werd vervangen door Jort die in de aanval kwam te spelen. Hierdoor werd er verder druk gezet op de Hoofdddorpers. Maar het lukte net niet om voor de vierde keer deze middag te scoren. Na iets meer dan 90 minuten spelen floot scheidsrechter Schipper af en bleef LSVV met lege handen achter en verliest het met een klein verschil: 3-4. Jammer mannen.

De KNVB heeft besloten om voor het komend weekend de competitie stil te leggen. De uitwedstrijd tegen Kolping Boys komende zondag komt te vervallen. Of LSVV nog in actie komt tegen AFC’34 op 12 december is afwachten. Anders zullen deze wedstrijden misschien wel volgend jaar gespeeld worden in een inhaalweekeinde. Dus helaas moeten we het even zonder voetbal doen.

 

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer voetballen met publiek en zien wij elkaar hopelijk weer wel weer snel langs de lijn. Tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!