LSVV neemt 3 punten mee uit Hillegom!

Geplaatst op maandag, 22 november 2021 | ,

In de achtste wedstrijd van het seizoen heeft LSVV drie punten meegenomen naar Zuid-Scharwoude uit Hillegom. Na iets meer dan 90 minuten spelen, stond er 2-3 op het scorebord door doelpunten van Martijn Grooff (1x) en Bas Kansen (2x). Waarvan de winnende werd gescoord vanuit een penalty.

 

Bij opkomst op het veld verscheen LSVV in het rode uittenue van Hillegom. In het begin zeker een vreemde gewaarwording als je geel-blauw gewend bent. Maar wat wij begrepen hadden is dat de eigen kleding vergeten was. Gelukkig heb je dan een tegenstander die meedenkt en haar uittenue beschikbaar stelt waardoor er evengoed gespeeld kon worden.

 

Nadat de aftrap was verricht door Hillegom was Tim alert en scherp en wist al snel de bal te onderscheppen. Echter ging de bal binnen LSVV nog niet lekker rond waardoor na twee minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd zich voordeed voor de tegenstander. Maar het schot van de spits van Hillegom vormde geen gevaar en belandde in de handen van keeper Mike.

Na deze kans nam LSVV het initiatief. Maik was doorgestoomd op de speelhelft van Hillegom en wist de bal af te spelen op Tim echter schoot Tim de bal hoog over het Hillegomse doel waardoor de eerste echte kans voor LSVV voorbijging. Ondanks dat de bal hoog over het doel was beland liet LSVV het er niet bijzitten en wist alweer snel de bal te onderscheppen. Maar een verdediger van Hillegom maakte een overtreding waardoor een vrije trap volgde. De vrije trap die ingeschoten werd door Toine werd hard weggewerkt en belandde over de achterlijn. De corner die vervolgens werd toegewezen werd echter niet benut waardoor het nog 0-0 bleef.

 

Maar toch waren het de Hillegommers die in de 30e minuut op een voorsprong kwamen. Onze verdediging speelde de bal achterin rond, maar het ging mis waardoor de spits van Hillegom bij de les was. Hij haalde uit waardoor er 1-0 op het scorebord verscheen. Daarna ging het spel weer over en weer. In en rondom het middenveld werden de meeste duels gespeeld. Bas, Simon en Tim wisten met regelmaat onze spitsen Jordy, Martijn en Toine in te spelen. Echter was een tegenvaller voor onze coaches het uitvallen van Tim. Tim verlet het spel met een blessure waardoor Jacco binnen de lijnen kwam.

Niet veel later wist LSVV door goed samenspel van Toine en Martijn de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Laatstgenoemde kreeg de bal van Toine ingespeeld waardoor Martijn geen moment van twijfel had. Onberispelijk schoot hij de bal achter de Hillegomse doelman waardoor de spanning terug in de wedstrijd kwam. Vervolgens kwamen er nog wel een paar kansen voor de thuisploeg voor rust, maar de stand bleef tot aan het rustsignaal 1-1.

 

Na rust zochten beide teams weer naar de aanval om een voorsprong te scoren. Zeker in de beginfase van de tweede helft ging het gelijk op een leeg en stil Sportpark De Zanderij, waar helaas geen supporters aanwezig mochten zijn. Toch drongen de Hillegommers meer aan om de voorsprong te scoren. Zo’n twintig minuten na rust was het dan ook raak voor de ploeg uit Hillegom. Een speler van Hillegom was Boy te snel af en speelde de bal af op een van zijn teamgenoten. Deze teamgenoot wist Dylan af te troeven waardoor LSVV in de 67e minuut opnieuw tegen een achterstand aankeek.

 

Maar LSVV liet het er niet bij zitten. Binnen een aantal minuten had LSVV een aantal kansen gekregen om de gelijkmaker te scoren. Zo was Jordy dichtbij een doelpunt, maar zijn bal ging voor het doel langs. Toine stond vervolgens buitenspel en Maik zijn schot belandde naast het doel. Toch was LSVV niet van plan om de strijd op te geven. Niet veel later was het Bas die de 2-2 wist te scoren. Op aangeven van Martijn wist hij zijn kans te verzilveren en daarmee de spanning terug te brengen in deze achtste competitiewedstrijd van het seizoen.

Niet veel later was opnieuw Bas trefzeker. Nadat een overtreding op Toine was gemaakt in het strafschopgebied wees scheidsrechter Bruggeling naar de stip. Bas lag aan voor de penalty en twijfelde geen moment. Hij schoot de bal hard tegen de touwen waardoor LSVV binnen no-time van een 2-2 naar een 2-3 voorsprong kwam. Toch moest LSVV scherp en alert blijven om opnieuw geen tegendoelpunt tegen te krijgen. Er werden in 1x drie wissels toegepast door onze coaches. Mika, Tom en Jelle kwamen in het veld voor Toine, Martijn en Bas. Met man en macht werd er alles aan gedaan om de Hillegommers geen kansen meer te bieden. Toch leek het er even op dat Hillegom nog een kans kreeg, maar het schot van de tegenstander werd van de lijn gehaald door keeper Mike waardoor het 2-3 bleef. Niet veel later floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Bruggeling af, waardoor er drie punten meegenomen werden naar Zuid-Scharwoude.

Bij deze willen wij de gastheren en gastvrouwen van Hillegom bedanken voor hun gastvrijheid binnen hun vereniging en dat wij bij deze wedstrijd aanwezig mochten zijn in deze bijzondere tijden. Top!

 

Komende zondag speelt LSVV thuis op Sportpark Voorwaarts. Dan komt SV Hoofddorp op bezoek. Normaliter zullen we dan schrijven hopelijk komen vele LSVV’ers naar ons sportpark om hun cluppie aan te moedigen. Maar helaas zijn door de huidige corona-maatregelen geen supporters welkom langs de lijn.

 

Hopelijk zien wij elkaar weer wel weer snel langs de lijn. Tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes.

LSVV,  Join the Club!