LSVV – Legmeervogels eindigt gelijk!

Geplaatst op dinsdag, 9 november 2021 | ,

Toeval of niet, maar LSVV speelde op zondag 7 november 2021 de zevende competitiewedstrijd van het seizoen. Op eigen Sportpark Voorwaarts trof de ploeg van coach-duo Rob en Rob het laag geplaatste Legmeervogels. Nadat pupil van de week Ryan Duys uit JO11-1 het voorbeeld had gegeven, werd er om 14.05 uur afgetrapt door Legmeervogels. De opstelling was ten opzichte van vorige week tegen Kampong op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo stond Martijn Grooff in de voorhoede, Dylan in de verdediging ten koste van Kick, en stond Frank op doel voor de geschorste Martijn Veldboer. Maar helaas moest ons coach-duo al vroeg in de wedstrijd de eerste wissel toepassen. Toine kwam ongelukkig ten val waardoor hij niet verder kon spelen. Sven viel voor hem in.

 

Na de vroege wissel zochten de Legmeervogels naar de vrije ruimtes op het veld. Al snel waren ze dichtbij het doel gekomen van keeper Frank die in eerste instantie misgreep. Maar gelukkig was Boy alert en wist de bal van de lijn weg te trappen. Vervolgens schakelde LSVV weer om en zocht het naar de aanval. Nadat Jordy zijn tegenstanders op het verkeerde been had gezet, wist hij de vrijstaande Martijn in te spelen. Martijn sprintte richting het doel van de tegenstander en haalde hard uit, alleen belandde zijn schot naast het Uithoornse doel.

Daarna ging het spel over en weer op Sportpark Voorwaarts. Er vonden daardoor veel duels plaats in en rondom het middenveld plaats. Onze middenvelders Bas, Jacco, Jordy en Simon moesten met regelmaat alle zeilen bijzetten om Legmeervogels geen kansen te bieden. Maar ook voor onze spelers was het lastig om echt goed door te breken op de speelhelft van de tegenstander. Het leek erop dat LSVV haar snelle spits Toine mistte in het spel. Tot aan het rustsignaal ging het gelijk op en het was dan ook niet merkwaardig dat beide elftallen tot aan het rustsignaal op een 0-0 stand bleven steken.

Na rust was het in de eerste fase LSVV dat de wedstrijd probeerde open te breken. Vier minuten na rust had Sven de kans op de openingstreffer tijdens deze wedstrijd. Hij kreeg de bal vanaf rechts aangespeeld via Martijn. Met een hard schot nam hij de Uithoornse keeper onder vuur. Maar een katachtige reflex van de Uithoornse keeper voorkwam dat LSVV op een voorsprong wist te komen. Toch mochten de LSVV’ers een paar minuten later wel juichen. Opnieuw was er een aanval waarbij Sven en Martijn een hoofdrol hadden. Nadat Sven de bal had aangespeeld gekregen via Jordy stormde Sven door richting de achterlijn. Met een fraaie hoge bal sprong Martijn in de lucht en wist LSVV koppend op een 1-0 voorsprong te brengen.

Maar LSVV wilde graag meer om de voorsprong tegen Legmeervogels te vergroten. Opnieuw kwamen onze spelers met regelmaat op de speelhelft van de tegenstander. De eerste nieuwe mogelijkheid om te scoren was voor onze aanvoerder. Aanvoerder Maik was mee naar voren gekomen om de ingeschoten vrije trap van Bas raak te koppen. Echter ging de bal rakelings over het doel waardoor het scorebord van Perry op een 1-0 stand bleef steken.

 

Toch was Legmeervogels nog niet moe gestreden. Opnieuw probeerden zij door te komen op de speelhelft van LSVV. En LSVV moest op haar beurt alert blijven om geen tegentreffer te incasseren. Met man en macht waren onze verdedigers Maik, Boy, Joost en Dylan met regelmaat hun tegenstanders te snel af waardoor LSVV naar nieuw mogelijkheden zocht. Intussen had Sven aangegeven dat hij ergens last van kreeg. Dus uit voorzorg besloot ons coach-duo om hem te wisselen. Voor hem in de plaats kwam Mika het veld in. Om extra druk uit te oefenen op de Uithoornse spelers werden niet veel later opnieuw twee wissels doorgevoerd. Tim, die vorig weekend tegen Kampong nog op doel stond, en Kick kwamen binnen de lijnen voor Dylan en Jacco.

Nadat de wissels doorgevoerd waren wist Bas zich los te maken van zijn directe tegenstander. Met een mooie bal bracht hij zijn medespelers in gereedheid om de tweede treffer te gaan scoren. Maar de keeper van Legmeervogels was opnieuw alert en kon voorkomen dat LSVV de 2-0 kon scoren. Doordat de UIthoorners snel omschakelden wisten zij gevaarlijk dichtbij het doel van keeper Frank te komen. Alleen de bal werd over de achterlijn weggewerkt. Toch was de corner die hierop volgde funest voor LSVV. Met een rake kopbal wist een speler van Legmeervogels raak te koppen waardoor er in de slotfase van deze wedstrijd een 1-1 stand op het scorebord verscheen.

Ondanks dat Legmeervogels de 1-1 had gescoord probeerde LSVV toch nog in de slotfase meer druk op de Uithoorners uit te oefenen. Helaas voor de LSVV’ers was er te kort tijd om alsnog de 2-1 te scoren. Niet veel later floot de goed fluitende scheidsrechter Hulters af en stond er opnieuw een gelijke stand op het scorebord.

 

Het komende weekend heeft LSVV een vrij weekend. Over twee weken speelt LSVV uit in Hillegom tegen de gelijknamige voetbalvereniging. Om 14.00 uur wordt op Sportpark de Zanderij afgetrapt voor de achtste wedstrijd van het seizoen. Hopelijk weten vele LSVV’ers de weg te vinden naar Hillegom om de jongens aan te moedigen. Voor een routebeschrijving naar het sportcomplex in Hillegom zie daarvoor: https://goo.gl/maps/JGe2bE22XxZ9Q9zj7

 

Hopelijk zien wij elkaar weer over twee weken, tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!