LSVV laat zege glippen tegen Kampong en speelt gelijk!

Geplaatst op maandag, 1 november 2021 | ,

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen het Utrechtse Kampong waren we eerst nog even op Sportpark Voorwaarts. Op ons eigen sportpark was ex LSVV-speelster, maar nu Oranje-international en speelster van FC Twente Vrouwen, Daphne van Domselaar aanwezig om haar gesigneerde shirt te overhandigen aan LSVV. Een fantastisch gebaar nu het meisjes- en damesvoetbal steeds meer aandacht krijgt waardoor er ook bij LSVV meer meiden- en dames gaan voetballen.

 

Net na 12.15 uur vertrok de bus met spelers en technische staf vol goede moed naar de Domstad (Utrecht) om daar de nederlaag van vorige week zondag tegen Fortuna Wormerveer snel te vergeten. Op het kunstgrasveld in Utrecht op sportpark Maarschakerweerd werd al snel duidelijk dat LSVV met dezelfde basis-elf van start zal gaan ten opzichte van vorige week. Alleen onze assistent-scheidsrechter Imrane was afwezig waardoor wisselspeler Tim deze rol op zich nam. Even na 14.30 uur ving scheidsrechter Ligtvoet aan voor de zesde wedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd was nog amper vijf minuten oud of LSVV moest al de eerste tegenvaller incasseren. Scheidsrechter Ligtvoet had gezien dat keeper Martijn de bal raakte met zijn handen buiten het strafschopgebied. Hij kon niets anders doen dan Martijn de rode kaart tonen, waardoor LSVV met 10 spelers verder moest. Hierop besloot onze technische staf om een aantal wijzigingen door te voeren. Zo kwam Tim op doel te staan en de vlag werd afgegeven aan Jelmer. Nadat iedereen zijn plek op het veld had ingenomen volgde de vrije trap van Kampong. Deze vrije trap werd hard ingeschoten waardoor ‘keeper’ Tim niet kon voorkomen dat LSVV op achterstand kwam.

Ondanks het feit dat de LSVV’ers met 10-man verder moesten waren zij er wel op gebrand om snel de gelijkmaker te scoren. De eerste echte mogelijkheid diende zich aan na 10 minuten spelen. De corner die LSVV kreeg belandde echter in de handen van de Utrechtse keeper. Niet veel later was het dezelfde keeper die ook met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Zo stonden ineens beide elftallen weer met hetzelfde aantal spelers op het veld.

 

Toch had LSVV in de eerste helft meer het veldoverwicht gekregen in Utrecht. Onze verdedigers Maik, Boy, Joost en Kick wisten vaak met goede acties de Utrechtenaren op het verkeerde been te zetten. Daardoor kwamen ook onze middenvelders beter in het spel. Vele duels speelden zich af rondom het middenveld. Zo wist in de 38e minuut Toine door te breken richting het doel van Kampong. Echter werd hij neergehaald waardoor er een vrije trap volgde. Boy had op zich genomen om de vrije trap te nemen. Met een feilloze trap wist hij de bal in de kruising te schieten waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen.

Toch moest LSVV wel weer op haar hoede blijven. Amper een minuut later hadden de Utrechtenaren een corner gekregen, maar gelukkig was Bas alert en wist de bal weg te koppen. Door de snelle omschakeling van LSVV wist Jacco Toine in te spelen die vervolgens zijn tegenstanders te snel af was. Hij omzeilde de keeper en schoot de bal laag in de hoek van het Utrechtse doel. Met een 1-2 stand zochten we de kleedkamers op.

Tijdens de rust voelden wij dat het weer een omslag aan het maken was. Er kwam meer wind en zelfs kwamen de eerste regendruppels vielen. Dit weerbeeld maakte het er voor ons niet makkelijker op om te fotograferen en de statistieken bij te houden, maar we hielden vol. En ook voor de spelers op het veld werd het moeilijker in de tweede helft.

 

­Al snel na rust wisten de Utrechters de 2-2 te scoren. De spanning nam meer en meer toe op het natte speelveld. Het spel ging over en weer op Sportpark Maarschakerweerd. Wie van beide teams zal de winst gaan pakken? De eerste kans was voor LSVV. En opnieuw was het Toine, die dichtbij zijn tweede doelpunt van de middag was. Hij kopte echter de bal tegen de paal. En niet veel later had ook Maik de kans, maar zijn bal belandde op de lat. Niet veel later besloot ons coach-duo Rob en Rob om te gaan wisselen. Zo werden Jacco en Kick gewisseld voor Mika en Dylan. Laatstgenoemde Dylan keerde na lang blessureleed weer terug in het veld. En Mika had al snel de kans om de wedstrijd te beslissen. Echter ging zijn schot naast het doel. Zijn bal werd echter weggewerkt door een speler van Kampong waardoor er een corner volgde.

De corner werd goed ingeschoten en goed doorgekopt door aanvoerder Maik en belandde voor Jordy zijn voeten die op zijn manier geen seconde twijfelde. Onberispelijk schoot hij de bal binnen de touwen. De vreugde bij de LSVV’ers was groot. Zou er dan voor een stunt worden gezorgd in Utrecht? Toch volgde een hectische slotfase. Met man en macht werd er geknokt tot het einde. Echter waren de Utrechters de LSVV’ers in een ‘split-second’ te snel af waardoor er alsnog 3-3 gescoord werd. Dit was extra zuur voor onze manschappen van Rob en Rob want een overwinning was meer verdiend geweest deze zondag.

 

Dan moet het komende zondag maar gebeuren. Want aanstaande zondag 7 november speelt LSVV weer een thuiswedstrijd. Dan komt het Uithoornse Legmeervogels op bezoek. Hopelijk weten vele LSVV-supporters weer naar Sportpark Voorwaarts te komen om de jongens aan te moedigen naar een overwinning.

 

Tot zondag, tot dan.

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!