Strijdlustig LSVV komt net tekort tegen koploper Fortuna W.!

Geplaatst op dinsdag, 26 oktober 2021 | ,

We starten met het belangrijkste, het verslag van de wedstrijd LSVV – Fortuna Wormerveer.

 

Wie van de LSVV en\of Fortuna Wormerveer supporters kan zich nog herinneren hoe het een aantal seizoenen terug is gegaan? Destijds speelden LSVV en Fortuna Wormerveer ook tegen elkaar in de competitie en werd er 2-3 op het scorebord genoteerd. Deze memorabele wedstrijd herinnert niet alleen ons aan de uitslag, maar ook de hoeveelheid spelers die op het veld stonden. Bij de LSVV’ers waren het er elf en de Fortunezen stonden nog maar met acht-man op het veld. Zover kwam het deze zondag, 24 oktober 2021, niet in de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen. Na 90 minuten spelen stond er een 1-2 stand op het scorebord waardoor LSVV nu de achtste plaats op de ranglijst inneemt.

 

Net als bij iedere thuiswedstrijd was er weer een pupil van de week. Dit keer was het Kyara Vrijheid uit JO11-3 die de aftrap mocht verrichten en daarbij de keeper uit Wormerveer het nakijken gaf. Daarna waren het de spelers die de wedstrijd aanvingen. Fortuna Wormerveer had de aftrap verricht en zocht direct naar de vrije ruimtes op Sportpark Voorwaarts. Maar al snel, in de eerste minuut, wist LSVV de bal te onderscheppen en was onze razendsnelle spits Toine Merk richting het Wormerveerse doel gestormd. Met een hard schot kwam de bal via de keeper over de achterlijn.

Enkele minuten later is het echter wel raak, maar jammer genoeg heeft LSVV niet het geluk aan haar zijde. Door de snelle omschakeling van de Fortunezen kwamen zij enigszins op een gelukkige wijze op voorsprong. De centrale spits die onze verdediging opzocht viel erg gemakkelijk over het been van Joost Groenveld heen. Scheidsrechter Nijdeken gaf een penalty aan de Wormerveerders die onberispelijk en hard en dus onhoudbaar voor keeper Martijn Veldboer binnen werd geschoten, 0-1.

 

Maar de LSVV’ers lieten zich niet zomaar uit het veld slaan door de vroege achterstand. Met Bas Kansen, Jacco Paauw en Jordy Cretier op en rondom het middenveld, ontstonden er meer ruimtes op het speelveld. Hierdoor kon eenieder makkelijker worden aangespeeld en ging de bal sneller rond. Al snel volgde hierdoor een vrije trap die hard werd ingeschoten door Kick van den Berg. Hij zag echter zijn schot gekeerd door de keeper van Fortuna Wormerveer, waardoor er een opnieuw een corner volgde. De corner belandde echter op het ‘dak’ van het doel waardoor het nog 0-1 bleef.

 

Toch domineerde LSVV meer en meer het spel in de eerste helft. Er kwamen juist kansen voor LSVV om de score terug te brengen naar een gelijke stand. Sven de Ruiter, die vorige week ook in de basis-elf begon kreeg de bal aangespeeld van Jordy Cretier waardoor hij het duel aanging met zijn tegenstanders. Echter kwam Sven net even wat meer kracht te kort en werd de bal onderschept door de Fortunezen. En niet veel later kreeg Bas Kansen om de gelijkmaker te scoren. Alleen ging zijn bal hoog over het doel, waardoor helaas ook deze kans verkeken ging.

Hoewel LSVV het spel enigszins domineerde moest het wel alert blijven om opnieuw geen tegentreffer te incasseren voor rust. Maar dat ging onze jongens goed af. Een paar minuten voor rust was opnieuw Toine dichtbij een doelpunt, maar helaas voor hem en zijn teamgenoten werd de bal weggekopt door de Wormerveerders. Hierdoor gingen we met een 0-1 achterstand de rust in.

 

Na rust ging LSVV verder waar het voor rust gebleven was. De aanval opzoeken om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren. Al snel wist Sven de bal  opnieuw voor het doel te brengen, alleen de meegelopen Simon Harte kon de bal niet lekker onder controle krijgen. Niet veel later kreeg LSVV opnieuw een vrije trap. Bas lag aan voor deze vrije trap,  maar de keeper van Fortuna Wormerveer kwam hoog boven onze spelers uit waardoor hij makkelijk de bal kon opvangen. Doordat deze keeper zo alert was schakelde de Fortunezen snel om. Met een snelle aanval werd onze verdediging omzeild waardoor de bal hard binnen de touwen belandde. De 0-2 op het scorebord was een feit.

 

Door deze tegenslag was LSVV er nu op gebrand om de achterstand weg te poetsen. Er werd meer samengespeeld wat het spel meer ten goede kwam. Door het goede samenspel kwam LSVV dichterbij het doel van Fortuna Wormerveer. Opnieuw was Toine weer zijn tegenstanders te snel af. Even leek het erop dat hij de bal zal verliezen, maar Simon was alert en haalde vernietigend uit. Met een hard schot belandde de bal in de kruising (1-2) en was de spanning terug in de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022.

Er werd gekozen om meer een op een te spelen na de treffer. De druk werd meer opgevoerd door de eerste wissel in het veld te brengen. Zo verving Martijn Grooff Jacco Paauw. Al snel na zijn invalbeurt had Martijn de kans op de gelijkmaker. Maar zijn actie werd ongedaan gemaakt door een speler van Fortuna Wormerveer die de bal wist weg te trappen.

 

Toch drong LSVV meer aan om de gelijkmaker te scoren. Zo kwam Maik den Iseger met een kopbal dichtbij, maar helaas ging de bal naast het doel. De eerste 25 minuten van de tweede helft was LSVV vaker op de speelhelft van Fortuna Wormerveer te vinden dan omgekeerd. Er werd meer en meer druk uitgeoefend om de gelijkmaker te scoren. Al snel kwam hierdoor de tweede wissel binnen de lijnen. Tim Emmerik, die vorige week tegen FC Uitgeest nog de winnende treffer scoorde verving Sven.

 

Met opnieuw een snelle aanval werd Martijn ingespeeld die oog-in-oog kwam te staan met de keeper van Fortuna. Alleen zijn schot belandde in het zijnet. De aandrang was er wel en toch leek het nog te lukken ook om de gelijkmaker te scoren. Een paar minuten voor het einde stond Maik den Iseger oog-in-oog met de keeper van Fortuna, maar zijn inzet belandde alsnog in de handen van de Wormerveerse keeper.

Niet veel later floot de uitstekend fluitende leidsman Nijdeken af voor het einde. Helaas kon LSVV ondanks het goede spel geen drie punten bijschrijven deze zondag. Hopelijk lukt het aankomende zondag wel. Dan speelt LSVV een uitwedstrijd. Om 14.30 uur wordt op Sportpark Maarschalkerweerd afgetrapt tegen Kampong. Dit sportcomplex ligt achter het stadion van Eredivisieclub FC Utrecht. Hopelijk weten jullie LSVV’ers de weg te vinden naar Utrecht om onze jongens aan te moedigen naar een overwinning. Voor jullie hebben we een link toegevoegd met de route: https://goo.gl/maps/ifihGKxr92Ga3fPL8.

 

Tot slot willen we iedereen bedanken binnen LSVV bedanken voor de leuke afgelopen week. Nadat ik en Raymon afgelopen week waren benaderd door dhr. Theo den Iseger hadden we een interview met Rodi Media over onze inbreng binnen LSVV. Elke week leveren voor hem een foto aan voor het Langedijker Nieuwsblad, waardoor dhr. den Iseger een kort verslag kan schrijven voor het Langedijker Nieuwsblad. Voor wie alsnog geïnteresseerd is in het interview dat Raymon en ik hadden met Rodi Langedijk. Zie:

https://www.rodi.nl/regio/langedijk/257088/broeders-bes-ondersteunen-hun-lsvv?fbclid=IwAR3mG820oPK5Dl56agsdX2GfSiEgcn3AmAj2WH208FxPKLw7CJSh0GsFtbQ

 

Tot volgende week zondag, tot dan.

 

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!