LSVV wint in de slotminuut van FC Uitgeest!

Geplaatst op zondag, 17 oktober 2021 | ,

Lang lang lang leek het erop dat de vierde competitiewedstrijd tussen LSVV en FC Uitgeest eindigde zoals deze begonnen was. Maar in de slotfase wist invaller Tim Emmerik het enige doelpunt van de middag te scoren waardoor LSVV drie punten pakte op eigen Sportpark Voorwaarts. Door dit resultaat staat LSVV nu op de achtste plaats op de ranglijst.

 

Nadat pupil van de week Niels Nockels uit JO11-2 het voorbeeld had gegeven mochten de mannen van LSVV en FC Uitgeest aan ‘het werk’. Even om 14.00 uur floot inval-scheidsrechter Meeuwenoord af voor aanvang van de vierde wedstrijd van het seizoen.

 

Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen AVV SDZ vorige week was de basis-elf op twee plaatsen gewijzigd. In de basis-elf stonden deze maal Joost Groenveld en Sven de Ruiter ten opzichte van Tim Emmerik en Martijn Grooff.

 

De wedstrijd was nog amper 5 minuten oud of aanvoerder Maik den Iseger had de eerste echte kans om de score te openen. Echter ging zijn kopbal die vanuit een corner tot stand was gekomen over het doel van de Uitgeester vereniging. Daarna drong LSVV verder aan om het verlies van vorige week tegen AVV SDZ zo snel mogelijk te vergeten. Opnieuw volgde er opnieuw een corner, maar helaas voor onze mannen werd deze corner weggewerkt door de Uitgeestenaren.

Maar LSVV moest ook op haar hoede blijven om een mogelijke doelpunt-kans te voorkomen. In de 23e minuut hadden de spelers van FC Uitgeest hun eerste kans van de wedstrijd. Een halve omhaal voor het doel van keeper Martijn Veldboer belandde over het doel van LSVV. Vervolgens ging de bal veelvuldig rond op het middenveld, waar Bas Kansen en Jacco Paauw hun mannetje stonden. Hier weren de meeste duels gedurende de wedstrijd gespeeld. Maar tot vele kansen richting de doelgebieden kwam het voor beide teams niet. Tot de 32e minuut LSVV weer een kans kreeg. Toine Merk ging op het doel af alleen werd zijn bal over de achterlijn gekopt. En vervolgens werd de corner die erop volgde, weggekopt door de Uitgeestenaren.

 

Net voor rust was ook aanvaller Sven de Ruiter dichtbij de kans om de score te openen. Na een pass van Toine op hem raakte Sven de bal wel hard, alleen had het net geen kracht genoeg om doeltreffend te zijn. En met een 0-0 ruststand zochten de spelers van LSVV en FC Uitgeest de kleedkamers op voor de thee en kon het publiek een versnapering halen in de kantine.

 

Na een onderbreking van 15 minuten ging het spel weer verder op Sportpark Voorwaarts. Ook net als voor rust was de eerste echte kans weer voor de thuisploeg. Twee minuten na rust had opnieuw aanvoerder Maik de kans om de 1-0 te scoren. Boy Kansen mocht aanleggen voor een toegekende vrije trap die helaas werd naast gekopt door onze aanvoerder.

Tien minuten na de rust, in minuut 55 besloot onze technische staf om de eerste wissel binnen de lijnen te brengen. Bas Kansen werd vervangen door spits Martijn Grooff. Hierop probeerden onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg meer druk naar voren uit te oefenen op de verdedigers van FC Uitgeest.

 

Niet veel later hadden de bezoekers een kans op de 0-1. Even buiten het strafschopgebied kregen zij een vrije trap mee. De bal werd richting het doel van keeper Martijn geschoten, echter via de onderkant van het doel stuitte de bal weer het veld in. In de rebound kwam LSVV goed weg doordat de bal naast het doel werd geschoten.

 

Met nog zo’n 20 minuten spelen gingen beide elftallen op zoek naar een doelpunt. Om iets meer te forceren brachten onze coaches Tim Emmerik binnen de lijnen voor Jacco Paauw. Jacco had aangegeven om zich te laten wisselen omdat hij ergens last van begon te krijgen. Uit voorzorg namen onze coaches geen risico en werd Jacco gewisseld. Er volgde een hectische slotfase in de laatste minuten van deze vierde  competitiewedstrijd. Maar LSVV was vaker op de speelhelft te vinden van FC Uitgeest dan de tegenstander op de speelhelft van LSVV.

 

Ook Sven, die hard had geknokt vandaag, werd gewisseld en de jongere broer van Toine, Jort Merk kwam binnen de lijnen om zo nog iets te forceren bij de Uitgeestenaren. LSVV drong door deze wissel meer aan om de winnende treffer te maken.

 

En daar was opnieuw Toine zijn tegenstanders te snel af . Echter werd zijn bal onderschept door de Uitgeestse verdedigers. Maar wat zij niet door hadden is dat Jordy Cretier alert was en zo op zijn beurt weer de bal zijn voeten kreeg. Door goed het overzicht te bewaren wist Jordy met een crosspass Tim te bereiken. Met een fraaie lob wist Tim de bal achter de Uitgeestse doelman te werken waardoor de bevrijdende 1-0 op het scorebord verscheen. Niet veel later floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Meeuwenoord af voor het einde van de wedstrijd.

En zo kon LSVV drie welkome punten bijschrijven en kon het de zure kater van vorige week wegspoelen.

 

Komende zondag 24 oktober, speelt LSVV opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt koploper Fortuna Wormerveer op bezoek op Sportpark Voorwaarts. Hopelijk weten vele LSVV’ers weer de weg te vinden naar ons sportpark en onze jongens aan te moedigen naar weer een nieuwe overwinning.

 

Tot zondag, tot dan.

 

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes.

LSVV, Join the Club!