LSVV verliest ongelukkig bij het Amsterdamse SDZ!

Geplaatst op maandag, 11 oktober 2021 | ,

LSVV heeft afgelopen zondag helaas niet kunnen winnen van AVV SDZ (Amsterdamse VoetbalVereniging Samenspel Doet Zegevieren). Na de overwinning op SV ROAC een week geleden op eigen Sportpark Voorwaarts (2-0) reisde LSVV af naar Amsterdam voor de derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Daar bleken de Amsterdammers met 3-0 te sterk waardoor LSVV na 90 minuten spelen met lege handen stond.

 

Even na 14.00 uur werd door LSVV op zondag 10 oktober 2021 afgetrapt op Sportpark Transformatorweg. De spelers van coach-duo Rob Klanker en Rob ter Burg lieten de bal eerst rondgaan op het kunstgrasveld. Al vroeg in de wedstrijd had Martijn Grooff (die vorige week de 2-0 scoorde) de kans op de openingstreffer deze middag. Boy Kansen stuurde Martijn diep weg waardoor hij oog-in-oog kwam te staan met de Amsterdamse keeper. Helaas ontbeerde het Martijn aan kracht en belandde zijn schot in de handen van deze doelman.

Daarna nam SDZ de bal over. Met grote passen kwamen zij bij het doel van LSVV. De bal werd onderschept door een van de spelers van ons (helaas even gemist wie dit was) en verwerkt tot een corner. Met een katachtige duik wist keeper Martijn Veldboer te voorkomen dat de Amsterdammers op voorsprong kwamen. Maar het gevaar was hiermee nog niet geweken. Het afstandsschot wat erop volgde belandde gelukkig voor de spelers van LSVV naast het doel.

 

Toch nam na deze kans van AVV SDZ, LSVV meer het initiatief. Het (LSVV) was sterk begonnen aan deze eerste helft van de derde competitiewedstrijd. Met de teruggekeerde Jordy Cretier in de basis had LSVV een sterke speler op het middenveld die het regelmatig zijn tegenstander(s) het lastig wist te maken. Zo wist Jordy in de 14e minuut Toine Merk in te spelen die op zijn beurt ook zijn eerste kans kreeg om de 0-1 op het scorebord te zetten. Helaas voor Toine stond ook deze keer de keeper van AVV SDZ voor hem en LSVV in de weg om een treffer te scoren.  Al snel hierna volgde weer een nieuwe kans voor onze jongens. Nadat er een overtreding gemaakt was op een van onze spelers had Boy Kansen aangegeven om de toegekende vrije trap te willen nemen. Echter belandde zijn bal opnieuw in de handen van de Amsterdamse doelman. Het leek wel niet te lukken om de Amsterdamse keeper te verschalken.

LSVV had duidelijk meer veldoverwicht in de eerste helft. Maar toch kreeg LSVV drie minuten voor rust een tegentreffer te verwerken. De bal belandde na een uittrap in de voeten van een speler van AVV SDZ, die op zijn manier niet twijfelde en de 1-0 binnenschoot. Met deze stand gingen we ook geheel tegen de verhoudingen in de rust in.

 

Na rust liet LSVV het er niet bij zitten en ging weer ten aanval om de gelijkmaker te scoren. Echter ging het vijf minuten na rust opnieuw mis. Een aanval over de rechterzijde van het veld werd uiteindelijk voorgegeven waarna een andere speler van AVV SDZ niet twijfelde. Onberispelijk schoot hij de bal binnen de touwen waarna LSVV dus binnen no-time na rust tegen een 2-0 achterstand aankeek.

 

Maar LSVV liet het er niet bij zitten en ging wel weer op zoek naar de aanval om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Om enigszins wat te forceren bij de thuisclub werd er een wissel toegepast. Joost Groenveld kwam in het veld voor Tim Emmerik. Door de eerste wissel kwam LSVV met meer aanvallen op de speelhelft van AVV SDZ terecht. Echter viel het niet mee om de ban van de Amsterdammers te onderbreken. Toch was middenvelder Jordy Cretier dichtbij het doel gekomen. Hij wist zijn directe tegenstander van zich af te schudden en stormde door richting het Amsterdamse doel. Maar helaas ook voor Jordy bleek de Amsterdanse keeper een echte sta-in-de-weg.

 

Niet veel later werd ook Kick van den Berg vervangen. Zijn vervanger was voor ons een nieuwkomer. Zijn naam is Lucas Schotten en speelde twee seizoenen geleden nog in de JO19-1. Ook hij wist zijn Amsterdamse tegenstander nauwlettend in de gaten te houden waardoor LSVV toch op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Met man en macht probeerde LSVV nog wel aan te dringen, echter lukte het niet.

In de slotfase van de wedstrijd waren het toch nog de Amsterdammers die nog eenmaal doorbraken op de speelhelft van LSVV. Met de snelle aanval werd de marge van twee vergroot naar drie. Door de 3-0 kon LSVV geen vuist meer maken om de wedstrijd te kunnen winnen. Niet veel later floot scheidsrechter Helgering voor het einde. Hierdoor stond LSVV na 90 minuten spelen met lege handen.

 

Komende zondag, 17 oktober speelt LSVV thuis. Op eigen Sportpark Voorwaarts is FC Uitgeest de vierde tegenstander van dit voetbalseizoen. Komt u ook weer komende zondag om de jongens aan te moedigen naar een overwinning?

LSVV rekent op uw steun.

 

 

 

Tot zondag, tot dan.

Met sportieve groet, Michel en Raymon Bes

LSVV, Join the Club!