LSVV boekt verdiende overwinning op SV ROAC!

Geplaatst op dinsdag, 5 oktober 2021 | ,

Met de wedstrijdbal van Uniserver Internet BV werd afgelopen zondag 3 oktober is 2021 om 14.00 uur afgetrapt op Sportpark Voorwaarts. LSVV ontving op eigen sportpark SV ROAC (volledig: Sport Vereniging Rijpwetering Oud-Ade Combinatie) uit Rijpwetering, Zuid-Holland.

 

Nadat pupil van de week Sjors Beukers van JO11-1 het goede voorbeeld had gegeven kon de tweede competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 van start.

Op een regenachtig sportpark had het voldoende opgekomen publiek een plaatsje gezocht in de tribune om de wedstrijd te aanschouwen. Nadat LSVV de aftrap had verricht ging de bal op en neer op het natte kunstgrasveld in Zuid-Scharwoude. Na een kleine 10 minuten spelen had LSVV de eerste echte kans op de openingstreffer van deze middag. Spits Martijn Grooff nam met een hard schot de keeper van SV ROAC onder vuur. Echter ging zijn schot hoog over het doel.  Door de snelle omschakelen van de Rippers (zo worden inwoners uit Rijpwetering genoemd) was twee minuten later de kans om te scoren voor hen. Maar de kopbal werd over het doel van keeper Martijn Veldboer gekopt.

LSVV nam meer het heft in handen in de eerste helft. Na 20 minuten spelen was Raoul van Dordt dichtbij het doel. In het duel wat hij uitvocht met de speler van SV ROAC speelde de speler van SV ROAC de bal terug op zijn keeper. De bal werd opgepakt door de keeper en scheidsrechter Schipper floot op zijn fluitje. Er volgde een vrije trap die hard werd ingeschoten door Toine Merk. Echter werd zijn schot gekeerd door dezelfde keeper.

Vervolgens golfde het spel heen en weer. Maar LSVV drong meer aan om de ban te breken. De spelers van Rob Klanker en Rob ter Burg wilden namelijk revanche nemen op het verlies van voorgaande week tegen AGB. Zo wist Tim Emmerik met regelmaat de speelhelft van SV ROAC te betreden. Met slimme acties kon hij zijn teamgenoten beter inspelen waardoor er meer ruimtes ontstonden voor acties richting het Ripse doel. Toch bleef het tot het rustsignaal 0-0.

Na rust ging LSVV verder waar het in de eerste helft mee was geëindigd. Aanvallen!

Kick van den Berg had de eerste kans in de tweede helft. Met een fraaie vrije trap nam hij de keeper onder schot. Door een katachtige reflex van de keeper belandde de bal over het doel. Er volgde een corner waar onze aanvoerder Maik den Iseger alert was. Hoog boven de Ripse verdedigers wist Maik raak te koppen, waardoor LSVV op voorsprong kwam. Dit tot dolle vreugde van alle spelers, maar ook alle supporters die LSVV een warm hart toe dragen.

Maar een 1-0 voorsprong betekende nog niet dat de wedstrijd afgelopen was. LSVV moest op haar hoede blijven om de Rippers van score af te houden. Toch drong LSVV wel aan op meer. Nadat Toine opnieuw goed was aangespeeld vond hij de vrijstaande Bas Kansen. Bas haalde uit alleen zijn kans ging hoog over het doel.

 

Om verse krachten binnen de lijnen te brengen, brachten coaches Rob en Rob Jelle de Jong binnen de lijnen. Hij verving daarmee Raoul van Dordt. Toch moest LSVV wel alert blijven. Met snelle uitbraken probeerden de spelers van SV ROAC het LSVV lastig te maken. In een kort tijdsbestek waren de Rippers dichtbij het doel van Martijn Veldboer maar de kansen gingen naast of over het doel. Daar kwam LSVV goed weg.

 

En toch was het fijn om de 1-0 voorsprong mogelijk te vergroten. In de slotfase van deze tweede competitiewedstrijd gebeurde dit dan ook. Door het harde werken in de verdediging van middenvelder Jacco Paauw. Hij (Jacco) wist met een goede harde trap Martijn Grooff in te spelen. Die op zijn beurt versnelde richting de speelhelft van SV ROAC. Hij wist de meegelopen verdediger van zich af te schudden en verschalkte ook de Ripse keeper. Via de binnenkant van de paal wist hij de 2-0 op het scorebord te zetten. Niet veel later floot scheidsrechter Schipper af.

En zo wist LSVV de tweede competitiewedstrijd te winnen. De eerste drie punten zijn dus binnen.

 

Komende zondag 10 oktober 2021 reist LSVV (weer) af richting Amsterdam. Dan is AVV SDZ de nieuwe tegenstander. Hopelijk weten vele LSVV’ers de weg richting Amsterdam te vinden. Voor de fans die naar Amsterdam afreizen gebruik de volgende link: https://goo.gl/maps/AqUSZ1pXP8jK5uvi8.

 

 

De jongens kunnen uw steun gebruiken. Tot zondag, tot dan.

 

Met sportieve groet,

Michel en Raymon Bes

 

En ook van deze wedstrijd zijn er weer diverse foto’s te zien. Neem daarvoor eens een kijkje op mijn persoonlijke sportfotopagina op Facebook. https://www.facebook.com/MBSportfoto.

LSVV, Join the Club!