Nieuwe gezichten…. even voorstellen: Leo Ruhrup

Geplaatst op vrijdag, 10 september 2021 |

Bij LSVV is er af en toe vernieuwing in de trainingsstaf! Nieuwe trainers, van binnen of buiten de club, brengen weer nieuwe input, trainingsstof en -wijze. Goed ter inspiratie voor onze voetballers en voetbalsters.

In deze serie starten we dit jaar met Leo Ruhrup, hoofdtrainer van onze JO15 en JO14 categorie:

Hallo allemaal,

Mij is gevraagd om mezelf even voor te stellen bij LSVV.

Als eerste wil ik kwijt dat ik mijn eerste stappen binnen LSVV als plezierig heb ervaren. Ik heb ondanks de Corona en de beperkingen een aantal trainers, ouders, en vrijwilligers kunnen ontmoeten. Dit gaf mij een goed gevoel en een gevoel van welkom binnen de club.

Wie ben ik

Mijn is Leo, ben getrouwd en vader van 2 zoons. Om het compleet te maken we ook nog een hond. Een burgerlijk gezin zeg maar. Een voetbalfamilie omdat naast dat ik trainer ben mijn zoons ook voetbal spelen bij een andere club. Ikzelf heb vroeger alle 1e elftallen doorlopen en ben na 16 jaar gestopt met veldvoetbal. Ik heb daarna nog een aantal jaar in de zaal gespeeld en ben toen definitief gestopt met actief voetbal. Mijn club waar ik voor de Corona geregeld te vinden was is AZ uit Alkmaar. Een prachtige club waar ik met mijn oudste zoon ook in het nieuwe seizoen weer te vinden ben.

Na een lange rustpauze ben ik jaren geleden weer begonnen met het trainen en coachen van jeugdteams. Doordat ik meer en meer plezier in het spel kreeg werd mij de mogelijkheid geboden om een trainersdiploma te halen. Dit heb ik met beide handen aangepakt en ben op cursus gegaan bij de KNVB. Omdat dit zo goed ging en ik er veel plezier uithaalde slaagde ik voor mijn 1e trainers diploma. Doordat ik ook op het veld als trainer stappen maakte zag je dit ook terug komen in het team. Door veel inzet en trainen haalde ik mijn eerste kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. Hier weer als trainer veel bij geleerd. Omdat ik zo de smaak te pakken had ben ik mijn UEFA C diploma gaan halen bij de KNVB. Ondanks de Corona maar met enige vertraging heb ik in december 2020 mijn diploma gehaald. Dit met zeer mooie cijfers en een mooie waardering van de KNVB trainers. Mijn volgende opleiding zal wanneer de omstandigheden het toelaten spoedig starten. Ook hier hoop ik me dan verder te ontwikkelen als trainer. Met als doel kennis verder te delen binnen LSVV.

Kennismaken en kijken

Wat zijn mijn plannen binnen LSVV. Nadat ik een aantal gesprekken heb gehad met LSVV ben ik medio april gestart als hoofdtrainer van de JO15 & JO14 lichting. Na veel trainingen gezien te hebben (bijna 5 dagen in de week was ik op het complex aanwezig) en kennisgemaakt te hebben met alle spelers en meerdere trainers had ik na 2,5 maand een goede indruk wat de mogelijkheden zijn binnen de nieuwe JO15 en JO14.

Jeugdtrainers:

Omdat LSVV het belangrijk vindt om jonge trainers op te leiden is mij ook gevraagd om hierover mee te denken. Daar ik dit ook belangrijk vind hebben we uiteindelijk een aantal jeugdtrainers (5) aangesteld. Dit zijn spelers binnen de club en sommige spelen al jaren bij LSVV. Deze trainers staan op de JO14 en JO15 teams en zal ik gaan helpen om hun kennis en kunde verder te ontwikkelen. Dit vind ik een prachtige uitdaging en een mooie kans die ik krijg van LSVV. De eerste stappen zijn gezet en plannen zijn gemaakt.

Doelstelling

Nadat ik samen met het team jeugdtrainers en gesprekken met de huidige trainers alles had geëvalueerd zijn er 2 JO14 teams en 2 JO15 teams.  Alle teams zijn zo ingedeeld dat alle kinderen op hun eigen niveau spelen en zo naar mijn mening ook het grootste plezier hebben tijdens het voetbal. De eerste teams gaan hoofdklasse spelen en de 2e teams ieder op hun eigen niveau. Omdat ik ook de coach ben van    JO15-1 is mijn doelstelling om bovenin mee te draaien en wellicht voor het kampioenschap te gaan. Een gewaagde uitspraak echter zonder ambitie geen uitdaging is mijn motto. Met de juiste instelling (hard werken en veel trainen) van alle spelers en trainers is er een hoop mogelijk. Uiteindelijk is mijn doel dat alle teams aan het einde van het seizoen een beetje bijgeleerd hebben en plezierig hebben gevoetbald.

Tot slot

Mijn eerste maanden bij LSVV zijn goed bevallen, mooie stappen gezet  en plannen gemaakt. Ikzelf kan niet wachten dat we weer lekker vrij kunnen bewegen en dat de kinderen weer lekker kunnen voetballen. Samen met u als ouder kijk ik uit na de start van de competitie. Ik hoop u snel te begroeten op het complex bij LSVV.

Met sportieve groet,

Leo Ruhrup

Hoofdtrainer JO14 en JO15

Trainer/coach JO15-1

LSVV, Join the Club!