LSVV verliest haar eerste bekerwedstrijd!

Geplaatst op maandag, 6 september 2021 | ,

335 dagen geleden – 4 oktober 2020 – speelde LSVV voor het laatst een reguliere wedstrijd voordat de wereldwijde coronapandemie de voetbalcompetities stillag. Maar nu – 4 september 2021 – was het dan weer zover. LSVV trof op eigen Sportpark Voorwaarts HCSV Zwaluwen’30 voor de eerste poulewedstrijd van de districtsbeker. Een tegenstander die we vaker hebben getroffen in het bekeravontuur. Na 17.00 uur werd er door LSVV afgetrapt. In de beginfase was voor beide teams erg zoeken naar elkaar om aantrekkelijk, goed en leuk spel mogelijk te maken. Dit leidde na zeven minuten spelen voor de eerste echte kans voor LSVV. Nieuwkomer Raoul zijn schot belandde in de handen van de Hoornse keeper. Maar LSVV was gebrand en zocht naar nieuwe mogelijkheden. Door slecht verdedigen van Zwaluwen’30 kreeg LSVV een nieuwe kans. Het schot van Bas Kansen belandde op de paal en ketste terug het veld in.

Doordat de bal terug het veld in ketste onderschepte Zwaluwen’30 de bal en ging het op zoek naar de aanval. Slechts twee minuten later kreeg Zwaluwen’30 ook hierdoor een eerste kans van de wedstrijd om de openingstreffer te scoren. Echter ging de bal hoog over het doel van keeper Martijn Veldboer waardoor het nog 0-0 bleef. Toch was het kantelpunt in deze eerste bekerwedstrijd de toegekende penalty. Na 25 minuten spelen kende scheidsrechter Beekman een penalty toe aan de bezoekers uit Hoorn. In eerste instantie leek het of de scheidsrechter liet doorspelen, maar floot daarna alsnog de actie af. De toegekende penalty werd hard binnen de touwen waardoor LSVV op een 0-1 achterstand kwam te staan. Maar veel tijd om de schade te herstellen had LSVV niet. Vier minuten later wisten de spelers van Zwaluwen’30 de score tot een 0-2 te vergroten. Daardoor moest LSVV aan de bak om de achterstand ongedaan te maken.

 

Nadat de 0-2 op het scorebord was genoteerd gingen de spelers van LSVV weer in de aanval om tegenstand te bieden. Tegenvaller was het vroege uitvallen van verdediger Joost Groenveld. Hij werd vervangen door Jelmer Al. Maar het liep even niet zo lekker als vooraf was gehoopt. Doordat het tegenliep kwamen er enigszins wat irritaties op het veld. Ook irritaties die scheidsrechter Beekman gehoord had. Nadat hij Toine Merk de eerste gele kaart had gegeven, ontving pardoes Toine een tweede gele kaart vanwege commentaar op de leidsman. Hierdoor moest LSVV al voor het rustsignaal met 10-man verder.

 

Na rust gingen beide elftallen weer op zoek naar een doelpunt. LSVV dus met 10-man ten opzichte van de 11 van Zwaluwen’30. De Horinezen leken fitter uit de kleedkamer te komen dan onze Langedijker trots. Al snel leek het dat Zwaluwen’30 op een 0-3 voorsprong kwam, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Om vers bloed in de ploeg te brengen besloten coaches Rob Klanker en Rob ter Burg om te gaan wisselen. Tom Melten werd vervangen door Mika Bakker. Zoals ook in de beginfase van de eerste helft ging de beginfase van de tweede helft gelijk op. Beide teams zochten naar de beste aanspeelmogelijkheden binnen hun team, waardoor er veel actie was in en rondom het middenveld. Toch leken de Zwaluwen sterker te worden. Toch duurde het nog zo’n 23 minuten voordat er weer gescoord werd. Helaas waren het toch de Horinezen die de 0-3 op het scorebord lieten noteren. Om de impasse te onderbreken werd er nogmaals gewisseld. Tim Emmerik verliet het veld en erin kwam Simon Harte. Toch kon niet worden voorkomen dat er niet veel later de 0-4 door een persoonlijke fout binnen de LSVV-verdediging werd gescoord.

Maar LSVV liet het er niet bij zitten en ging toch op zoek naar een tegentreffer. Er kwamen wel diverse kansen om de achterstand weg te werken. Zo werd een goed ingeschoten corner eruit gehaald door de Hoornse verdedigers en ook een hard schot belandde in de handen van de Hoornse keeper. Het leek wel niet te lukken om de Hoornse vereniging pijn te doen. In de slotfase kreeg LSVV nog een vrije trap toegekend. Echter de trap van Boy Kansen werd door de Hoornse verdedigers hard weggewerkt, waardoor na 90 minuten spelen LSVV met lege handen stond.

 

Komende zondag kan LSVV zich herstellen, aanstaande zondag, 12 september speelt LSVV immers opnieuw een bekerwedstrijd. Dan wordt om 14.00 uur op Sportpark de Zwaluw in Breezand afgetrapt tegen ZAP. Een tegenstander die we in het verleden getroffen hebben in de competitie. Dus kom allen en moedig LSVV aan naar een overwinning. De jongens kunnen uw steun gebruiken.

 

Tot zondag, tot dan.

Met sportieve groet, Michel Bes

 

LSVV, Join the Club!