LSVV sluit districtsbekertoernooi positief af!

Geplaatst op dinsdag, 21 september 2021 | ,

Voorafgaand aan deze derde bekerwedstrijd was een mirakel nodig om de volgende ronde van de districtsbeker te behalen. Na nederlagen tegen HCSV Zwaluwen (0-4) en ZAP (4-1) was het voor LSVV al eigenlijk gespeeld. Tegen het Amsterdamse OSV werd meer verdiend maar werd afgelopen zaterdag 18 september met 1-1 gelijk gespeeld.

 

In de voorbereiding op deze derde bekerwedstrijd haakte Tom Melten geblesseerd af waardoor Jacco Paauw een basisplaats bemachtigde. Even na 14.30 uur werd onder prachtige weersomstandigheden afgetrapt op Sportpark Oostzanerwerf in Amsterdam. En al snel, na 20 seconden spelen, had LSVV de kans om de score te openen. Er werd een overtreding gemaakt op aanvaller Martijn Grooff waardoor Boy Kansen mocht aanleggen voor een toegekende vrije trap. Echter werd de vrije trap door de Amsterdamse verdedigers weggewerkt waardoor de kans om de score tot openen verkeken ging.

Tijdens het rondspelen van de bal bleek dat de bal niet lekker over het Amsterdamse kunstgrasveld rolde. De bal werd te zacht bevonden en werd omgewisseld voor een nieuwe. Dit kwam voor LSVV goed uit. Het duurde namelijk niet lang waardoor LSVV de score alsnog te openen. Na een kleine 10 minuten spelen was Toine Merk, die na een wedstrijd schorsing terugkeerde, trefzeker. Hij wist de bal binnen de touwen te werken na een fraaie pass van Bas Kansen op hem, 0-1. De kleine LSVV-aanhang had eindelijk weer eens rede tot juichen.

Daarna waren het de Amsterdammers die de draad probeerden op te pakken. Snel na de treffer van Toine was er de kans op de gelijkmaker. Maar de slap ingeschoten vrije trap die de Amsterdammers toegekend kregen belandde de bal in de LSVV-muur. Hierna was LSVV weer aan slag. Mede door de snelle omschakeling was LSVV dichtbij een kans om de score te vergroten, echter ging de kopbal van Martijn Grooff over het doel. Vervolgens werden er vele duels ‘uitgevochten’ in en rondom de middellijn.

 

LSVV zette meer aan om de Amsterdamse zaterdag 2e-klasser onder druk te zetten. Opnieuw was Toine aan zijn tegenstanders ontsnapt en wist in minuut 26 met een fraai afstandsschot de 0-2 te scoren. Maar tot zijn en zijn teamgenoten hun schrik werd het doelpunt door buitenspel afgekeurd door arbiter Thomas. Al had de bank van LSVV ook hier haar twijfels over, het scorebord bleef op 0-1 steken. Ondanks de afgekeurde goal liet LSVV het er niet bij zitten en ging evengoed door met voetballen. Snel volgde al een nieuwe kans. Kick van den Berg had de kans om de score uit te bouwen. Maar zijn vrije trap belandde in de handen van de Amsterdamse doelman.

Door de snelle omschakeling van de Amsterdamse club waren zij nu weer aan zet. En zo golfde het spel op en neer op Sportpark Oostzanerwerf. De eerste kans die de Amsterdammers hadden kwam via keeper Martijn Veldboer op de paal terecht. De gelijkmaker bleef uit en LSVV kwam daar dus goed mee weg. LSVV bleef aandringen en het leek erop of de 0-2 eerder op het scorebord kwam dan de 1-1. Op een haar na was opnieuw spits Martijn Grooff die dichtbij het doel van de Amsterdammers kwam, maar helaas trof hij geen doel. Een tegenvaller net voor het rustsignaal was het uitvallen van de goed spelende Dylan Bruin. Hij werd vervangen door nieuwkomer Rik Heeringa.

 

Na rust hadden de Amsterdammers duidelijk in de beginfase van de tweede helft uit een ander vaatje getapt dan voor rust. Ze namen meer het initiatief en drongen aan op een tegentreffer. Maar onze verdedigers; Maik den Iseger, Boy Kansen, Simon Harte, Kick van den Berg en Rik Heeringa bleven alert en wisten de Amsterdammers van de bal te ontfutselen waardoor er nog geen kans op een tegentreffer kwam. Door dit adequate optreden wisten zij snel weer onze middenvelders Jordy Cretier, Bas Kansen en Jacco Paauw te bereiken waardoor LSVV weer op de speelhelft van OSV kwam. LSVV wilde duidelijk meer dan de uitslag die nu 0-1 op het scorebord stond liet zien. Onze spitsen drongen wel aan, maar het lukte niet om de score te vergroten.

Doordat het niet lukte besloten onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg om een aantal wissels toe te passen om meer druk uit te oefenen op OSV. Maar het tegendeel werd waarheid. Doordat er een vrije ruimte ontstond konden de Amsterdammers ontsnappen. Een prachtige kans werd uitgespeeld en de 1-1 was een feit. Broers Bas en Boy Kansen probeerden nog wel de leidsman op andere gedachten te brengen en vroegen zich af of dit ook geen buitenspel was, maar dit werd weggewuift door arbiter Thomas.

Het tegendoelpunt betekende echter niet dat LSVV het erbij liet zitten. Veelvuldig kwam LSVV nog wel in de laatste 10 minuten op de Amsterdamse speelhelft maar het lukte, ondanks het goede spel, net niet om de Amsterdamse doelman te verschalken. Hierdoor bleef het scorebord na iets meer dan 90 minuten spelen op een 1-1 stand steken. Met een positief gevoel, maar helaas uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi, kan de focus nu helemaal worden gelegd op de competitie.

 

Aanstaande zondag, 25 september 2021 gaat dan de competitie van start. Opnieuw speelt LSVV weer in Amsterdam. Op Sportpark Ookmeer wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen AGB. Komt u ook de jongens aanmoedigen naar een overwinning?

 

Tot zondag, tot dan.

Met sportieve groet, Michel en Raymon Bes

Voor wie nog meer foto’s wil zien van de wedstrijd zie mijn persoonlijke sportfotopagina op Facebook.

https://www.facebook.com/MBSportfoto

 

LSVV, Join the Club!