LSVV onderuit in Breezand bij ZAP

Geplaatst op maandag, 13 september 2021 | ,

Acht dagen na het onfortuinlijke verlies tegen HCSV Zwaluwen’30 op eigen Sportpark Voorwaarts (0-4), trof LSVV een nieuwe tegenstander in de poulefase van het KNVB-Bekertoernooi. Ditmaal was ZAP uit Breezand de tegenstander. Een tegenstander waar we in het verleden veel tegen geoefend hebben, en voor het laatst in competitieverband tegen gespeeld hebben. (Lees: 2e Klasse A – seizoen 2016-2017). Naar mijn idee hadden beide teams elkaar nog nooit getroffen in het KNVB-Bekertoernooi in de poulefase, tot vandaag 12 september 2021. Helaas werd LSVV na 90 minuten met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd, waardoor het onmogelijk lijkt dat LSVV zich kan plaatsen voor de tweede ronde.

Net als voorgaande bekerwedstrijd stond ook deze wedstrijd onder leiding van een arbitraal trio.  Even na 14.00 uur werd er door LSVV afgetrapt op het lastige veld in Breezand. Al snel was het de thuisspelende vereniging die het initiatief nam. De zondag 2e-klasser kreeg in de derde minuut van deze bekerwedstrijd al de eerste echte kans. Echter ging de bal hoog over waardoor LSVV met een schrik vrij kwam. Toch was het daarmee nog niet gedaan voor de formatie van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg. Ook al wist LSVV op de speelhelft van ZAP te komen, de bal werd hard weggewerkt door de Polderse vereniging.

 

Doordat de bal hard werd weggewerkt belandde deze weer op de speelhelft van LSVV. Niet veel later na de eerste kans was er al snel kans twee. Maar keeper Martijn Veldboer, die door een blessure van keeper Job Rouwhorst onder de lat stond, bleef alert en kon een tegentreffer voorkomen. Vervolgens nam LSVV het heft in handen en door goed samenspel kwam men dichtbij het doel van ZAP. De bal werd echter over de achterlijn weggewerkt waarna een corner volgde. De corner die ingeschoten werd door Boy Kansen maar werd eruit gehaald door de verdedigers van ZAP. Jammer was dat in de herkansing aanvoerder Maik den Iseger naast kopte. Ook nieuwkomer Raoul van Dort had de kans op de openingstreffer op zijn schoenen. Hij stormde alleen op de keeper af, alleen ging zijn schot naast het doel.

Vervolgens golfde het spel op en neer op sportpark de Zwaluw in Breezand. Dan waren er weer een aantal kansen voor de spelers van ZAP en daarna kon LSVV weer proberen de score te openen. Het lukte echter maar niet. Totdat in minuut 35 van de eerste helft een spits van ZAP de 1-0 op het scorebord liet zetten. LSVV moest dus alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te scoren. Niet veel later nadat de 1-0 gescoord was viel vijf minuten later de 2-0. De bal ketste ongelukkig via de onderkant van de lat het veld weer in. Een speler van ZAP was snel bij de bal en was zo scherp dat de 2-0 op het scorebord verscheen. De 2-0 achterstand wilde LSVV graag wegwerken voor rust. Echter belandde de eerste kans van spits Martijn Grooff in de handen van de Breezandse keeper. Niet veel later floot scheidsrechter Kamal el Hajjaji af voor rust.

 

Bij aanvang van de tweede helft hadden coaches Rob Klanker en Rob ter Burg een mutatie doorgevoerd. Verdediger Jelmer Al bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Simon Harte. Nadat LSVV de bal al snel had onderschept na de aftrap van ZAP was Tom Melten dichtbij de aansluitingstreffer. Hij raakte echter de bal verkeerd waardoor de bal naast het doel belandde. Hierna namen de spelers uit de Polder weer het heft in handen. Met de tweede helft nog amper 10 minuten oud belandde de bal in het zijnet van het doel van LSVV. Niet veel later kon de tegenstander alsnog juichen doordat de 3-0 gescoord werd. Door deze tegentreffer werd besloten om een dubbele wissel toe te passen. Dylan Bruin werd vervangen door Kick van den Berg en Mika Bakker verving Raoul van Dort.

 

Door een opleving van LSVV in minuut 68 kwam de spanning terug in de wedstrijd. Bas Kansen wist met een fraai afstandsschot de stand terug te brengen naar een 3-1 stand. Het bleef echter bij dit enige doelpunt voor LSVV. Wat er ook geprobeerd werd, gescoord werd er niet meer door onze jongens. Niet veel later werd ook Bas Kansen gewisseld. Zijn vervanger was Jelle de Jong die op het middenveld zijn taak kreeg. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Zo’n 13 minuten voor het einde van de wedstrijd wisten de spelers van ZAP LSVV nogmaals op de pijnbank te leggen. De 4-1 werd gescoord en LSVV was geknakt. Toch probeerde verdediger Tim Emmerik nog iets terug te doen, maar helaas belandde zijn schot in de handen van de keeper. Hierdoor bleef het 4-1. Dit was tevens de uitslag van deze tweede bekerwedstrijd in de poulefase.

Kan LSVV komende zaterdag 18 september 2021 deze kater wegspoelen? Laten we het hopen. Opnieuw wordt er een uitwedstrijd gespeeld. Dan wordt er afgereisd naar Amsterdam naar voetbalvereniging OSV. Ook een tegenstander waar LSVV nog nooit tegen gespeeld heeft naar mijn idee. Om 17.00 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark Oostzanerwerf. Komt u ook de jongens aanmoedigen?

 

Tot zaterdag, tot dan.

Met sportieve groet, Michel Bes

LSVV, Join the Club!