LSVV kan 1e competitiewedstrijd helaas niet winnen!

Geplaatst op dinsdag, 28 september 2021 | ,

LSVV is er helaas niet in geslaagd om haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen 2021-2022 te winnen. In Amsterdam west bleek AGB (Amsterdam Gencler Birligi) een maatje te groot. Het werd 3-0 voor de thuisspelende ploeg waardoor LSVV na 90 minuten spelen met lege handen stond.

 

Ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen OSV was de basis-11 enigszins gewijzigd. Zo starten deze zondag in de basis-11 Joost Groenveld en Tim Emmerik ten opzichte van Maik den Iseger en Dylan Bruin. Iets wat ervoor moest zorgen om tegenstander AGB direct onder te zetten. Echter was het tegenovergestelde waar. Direct vanaf de aftrap waren de Amsterdammers sterk en wisten zij LSVV onder druk te zetten. In de eerste vijf minuten van deze wedstrijd was de Amsterdamse ploeg heer en meester en wisten met regelmaat de speelhelft van LSVV te betreden en richting het doel van keeper Martijn Veldboer te komen. Maar door sterk optreden van onze verdedigers en keeper bleef een snelle achterstand bespaart.

Daarna probeerde LSVV het om richting de speelhelft van AGB te komen. Toine Merk had na zeven minuten spelen een kans op een treffer maar de bal belandde in het zijnet. Doordat AGB snel weer omschakelde zocht het opnieuw naar de aanspeelmogelijkheden richting de speelhelft van LSVV. Het leidde tot een aantal kansen die over en naast het doel belandden. LSVV was dus gewaarschuwd. Ook al was LSVV gewaarschuwd het liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Met een snelle aanval was spits Martijn Grooff zijn Amsterdamse tegenspeler te snel af. Hij stormde af op het doel van AGB maar hij raakte de bal verkeerd en de bal belandde op het dak van het doel.

 

Maar zoals ik al eerder schreef de Amsterdammers waren razendsnel in hun omschakeling. Zo nu ook. Na iets meer dan een kwartier spelen waren het de spelers van AGB wel trefzeker. De toegekende vrije trap werd hard en onhoudbaar in de touwen geschoten, waardoor LSVV dus tegen een achterstand aankeek.

 

LSVV was nog amper van de schrik bekomen of de volgende aanval na de aftrap was alweer een feit. De Amsterdammers bleven aandringen en kwamen opnieuw gevaarlijk dichtbij het LSVV-doel. De kansen die er volgden werden weggewerkt door onze verdedigers of belandde over het doel. Toch liet LSVV het er niet bijzitten. Opnieuw was Toine Merk met zijn snelheid de spelers van AGB te snel af. Met een afstandsschot nam hij de Amsterdamse doelman onder vuur. Echter werd zijn actie afgefloten wegens buitenspel. Niet veel later is ook Martijn Grooff dichtbij een kans op een doelpunt, maar helaas zag hij zijn kans gekeerd worden de AGB-doelman. Als er niet veel later een nieuwe kans voor LSVV zich opdoemt mag Bas Kansen aanleggen voor de vrije trap, maar zijn bal beland naast het doel. Daarna gaat het spel tot aan het rustsignaal redelijk gelijk opgaand. Na iets meer dan 45 minuten spelen floot scheidsrechter Tiesinga voor het rustsignaal en gingen we rusten met een 1-0 stand.

LSVV was na rust sterk uit de kleedkamer gekomen. Het zocht vaak naar de aanval met onder andere Jordy Cretier. Hij wist veelvuldig de bal te onderscheppen waarna er vele aanspeelmogelijkheden kwamen. Zo wist hij Tim Emmerik in te spelen die de bal snel zonder twijfel wist door te schuiven richting Toine Merk. Die vond op zijn beurt weer spits Martijn die het duel aan ging met zijn tegenstander. De tegenstander ging met Martijn het duel aan en raakte de bal met zijn voet en schoot over de achterlijn. Men zal zeggen dat er een corner volgde maar scheidsrechter Tiesinga had gezien dat Martijn de bal als laatst geraakt had. Daar ging de kans op de gelijkmaker.

Toch waren de spelers van AGB door het spel van LSVV niet verslagen. Met onder andere het hanteren van de lange bal werden vaak de spitsen bediend. Een van hen was onze verdedigers te snel af waarna hij voor zijn tweede treffer van de middag kon aantekenen, 2-0. Om toch iets te forceren bij de Amsterdamse vereniging pasten coaches Rob Klanker en Rob ter Burg een dubbele wissel toe. Martijn Grooff en Tim Emmerik werden beide gewisseld en voor hen in het veld kwamen Mika Bakker en Raoul van Dordt.

 

Door de verse krachten kreeg LSVV weer een opleving. Opnieuw kwam men dichtbij het doel maar de keeper bleek iedere keer net iets sneller bij de bal te zijn, waardoor de kansen op aansluitingstreffers verkeken gingen. De technische staf voerde ook een derde wissel in. Bas Kansen werd vervangen door Jelmer Al die de spitsen van AGB moest tegenhouden. Helaas kon hij samen met zijn teamgenoten niet voorkomen dat AGB alsnog de 3-0 scoort waarna de kansen op een overwinning voor LSVV verkeken zijn.

Niet veel later floot scheidsrechter Tiesinga voor het einde van de wedstrijd. Helaas heeft LSVV dus niet drie punten kunnen meenemen uit Amsterdam.

 

Komende zondag, 03 oktober 2021, wordt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 gespeeld. Dan is nieuwkomer in deze competitie SV ROAC uit Rijpwetering de tegenstander. Komt u komende zondag ook naar Sportpark Voorwaarts om de jongens aan te moedigen naar een overwinning? LSVV rekent op uw steun.

 

Tot zondag, tot dan.

Met sportieve groet, Michel en Raymon Bes

 

Ook van deze wedstrijd staan er weer foto’s op mijn persoonlijke sportfotopagina op Facebook.

Zie: https://www.facebook.com/MBSportfoto.

LSVV, Join the Club!