LSVV-Jeugd in Coronatijd

Geplaatst op vrijdag, 15 januari 2021 |

 


Az LSVV Jeugd, activiteiten tijdens de coronatijd.

Afgelopen week, 12 januari, heeft de regering de huidige corona-lockdown verlengd tot in februari. Naast de verlenging heeft ook de zorgwekkende ontwikkeling van de ‘Britse’variant vanuit de overheden, de KNVB en vanuit LSVV alle aandacht.

 

Hoe staan we daarin bij de LSVV-jeugd?

 

Vanuit LSVV staan we achter het uitgangspunt dat we ons conformeren aan de richtlijnen die vanuit de Veiligheidsregio NHN, het RIVM/GGD en de KNVB worden aangegeven als ‘verantwoord en veilig’, in relatie tot de ontwikkeling van het corona-virus.

 

In de richtlijnen is weergegeven dat de jeugd bij buitensporten t/m 17 jaar in groepsverband hun trainingen mogen uitvoeren en op de eigen vereniging onderlinge wedstrijdjes mogen spelen. Tevens is aangegeven dat dit verantwoord en veilig is. Op het trainingsveld gelden dan onderling geen afstandsregels, behalve dan voor de jeugd ten opzichte van de trainer(s) en voor de trainer(s) onderling.

 

Vanuit LSVV zijn we hierin van mening dat we de trainingen en onderlinge oefenpotjes voor de leeftijdsgroep t/m 17 jaar willen blijven faciliteren, zolang dit volgens de richtlijnen mag. De beweging in de buitenlucht, het kwijt kunnen van energie en het zien/spreken/ontmoeten van teamgenoten en vrienden zien we als positief en gezond in deze tijd die verder al vol zit met beperkingen.

 

Uiteraard komen hierbij ook de ervaringen en het onderbuikgevoel van spelers, ouders, trainers en begeleiders kijken. Hierbij is het uitermate goed mogelijk dat er kinderen en/of ouders zijn die in deze tijd liever niet betrokken zijn bij de voetbalactiviteiten die er bij LSVV plaatsvinden. Tevens zijn er kinderen en ouders die juist wel activiteiten willen ondernemen, zeker zolang die door de diverse instanties als verantwoord wordt geacht.

 

Voor jeugdspelers, ouders of trainers/begeleiders zijn die liever niet aan de activiteiten, training of oefenpotjes, deelnemen, is dit waarschijnlijk een goed doordacht en verantwoord standpunt. Geef dit aan bij de leider van je team of bij de hoofdleider van je leeftijdsgroep, zodat we bij LSVV weten waarom je er niet bent. Vanuit LSVV wordt dit standpunt gewaardeerd en gerespecteerd. Deelname aan de trainingen en oefenpotjes is en blijft vrijwillig en mag niet tot stand komen door onderlinge druk of vanuit een gevoelde verplichting.

 

Vanuit LSVV hopen we dat we in de nabije toekomst weer naar een vrijere en normalere maatschappij toe kunnen waarbij we elkaar in alle gezondheid en openheid weer op het complex van LSVV kunnen treffen om te voetballen, te begeleiden of om te supporteren.

 

Tot zo snel mogelijk weer bij LSVV, Join the club,

 

Met sportieve groeten,

Jeugdcommissie & Bestuur LSVV