LSVV KENT EEN MOEILIJKE SEIZOENSSTART!

Geplaatst op dinsdag, 3 november 2020 |

 

Beste sportvrienden\dinnen.Beste sportvrienden\dinnen.
Ten eerste willen we jullie allen even vertellen dat we het maken van verslagen van de wedstrijden van LSVV nog niet willen staken. Echter ontbrak ik zelf bij de eerste (uit)wedstrijd tegen Kolping Boys en was ik niet in staat om een verslag te maken bij de (thuis)wedstrijd tegen AFC’34. Normaal gesproken heb ik altijd de hulp van mijn jongere broer die de statistieken bijhoudt tijdens de wedstrijden en die ontbrak bij deze wedstrijd.
Maar afgelopen zondag, zondag 4 oktober 2020, waren we beiden present bij de derde competitiewedstrijd van het seizoen. Echter voor ons was het een zeer raar gevoel. Bij deze wedstrijd in\bij (FC) Uitgeest en ook de komende wedstrijden die de komende twee weken volgen, mag geen publiek aanwezig zijn. Om jullie toch een verslag te laten lezen en een aantal wedstrijdbeelden te laten zien, zijn we in de pen geklommen en hebben we de camera ter hand gepakt.

Nadat even na 14.00 uur werd afgetrapt in Uitgeest nam LSVV in de beginfase van deze wedstrijd het initiatief. Echter door de harde zuidwestenwind over Sportpark de Koog werd het er niet makkelijk. Wel was Gert-Jan Molenaar dichtbij de openingstreffer. Echter zag hij de bal over het doel gaan, waardoor deze kans verkeken ging. Daarna waren de gastheren aan zet. Gevaarlijk kwamen ze dichtbij het doel van sluitpost Job Rouwhorst, maar Job bleef alert en kon deze kansen ongedaan maken binnen het eerste kwartier.
Toch waren de Uitgeestenaren sterker. Een minuut later waren zij wel doeltreffend en keek LSVV dus tegen een achterstand aan. LSVV was na dit doelpunt nog amper van de schrik bekomen of opnieuw waren het de gastheren doeltreffend. Binnen 20 minuten spelen was het dus al 2-0. Er moest dus hard worden geknokt om de achterstand ongedaan te maken. Gelukkig werd de draad weer opgepakt door de spelers van LSVV en er werden weer duels gewonnen van de Uitgeestenaren.

Het resulteerde voor zo’n 12 minuten voor het rustsignaal tot een doelpunt. Nadat Kai Botman de corner vrij hard had ingeschoten was het Gert-Jan Molenaar die de keeper van FC Uitgeest door een rake kopbal kansloos achterliet. De spanning in de wedstrijd kwam hierdoor terug. Even leek het erop dat FC Uitgeest nog voor rust op een 3-1 voorsprong kwam, maar op aanwijzen van assistent-scheidrechter Dirk Snip keurde scheidsrechter Christiaan Peetoom het doelpunt af. Toch was het daarna nog LSVV wat op jacht ging na de gelijkmaker, maar helaas mocht dit nog niet lukken.
Na rust ging LSVV verder waar het voor de rust mee bezig was. De aanval inzetten om de gelijkmaker te scoren. En dat lukte ook. Na een lange crosspass van de teruggekeerde Bas Kansen over de richterzijde bereikte de bal Toine Merk. Toine stormde, met de wind in de rug, op de keeper af en rondde koelbloedig af; 2-2. De spanning was terug.

Het leek erop dat LSVV het lek had gevonden en probeerde meer te forceren bij de spelers van FC Uitgeest. Maar het tegendeel was waar. LSVV werd meer teruggedrukt naar de eigen speelhelft. FC Uitgeest nam meer en meer het initiatief om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Twaalf minuten later waren het toch de spelers van FC Uitgeest die de 3-2 op het, in de tweede helft niet werkende, scorebord wisten te zetten.
Even leek het erop dat opnieuw Gert-Jan een treffer mocht maken. Nadat hij op fraaie wijze de bal ingespeeld had gekregen van invaller Simon Harte leek het erop dat LSVV kon juichen voor de gelijkmaker. Maar ook werd helaas dit doelpunt afgekeurd.
Door dit afgekeurde doelpunt leek het of LSVV geknakt was. Opnieuw waren het de Uitgeestenaren die meer en meer het veldoverwicht kregen. Na een snelle uitbraak werd het leed voor LSVV groter doordat de 4-2 gescoord werd. Omdat LSVV toch ten aanval wilde gaan besloten onze coaches om Jacco Paauw te wisselen voor aanvaller Martijn Grooff. Echter kon Martijn ook niet het verschil maken in deze wedstrijd.
Het leed voor LSVV werd echter groter doordat zo’n vijf minuten voor het verstrijken van de wedstrijd we met 10-man verder moesten. Een ongelukkige overtreding van Maik den Iseger resulteerde in een tweede gele kaart, dus rood, waardoor Maik helaas vroegtijdig de kleedkamer moest opzoeken. Met man en macht werd er nog gestreden maar helaas werd ook nog de 5-2 gescoord.

Daardoor ging helaas ook de derde competitiewedstrijd op rij verloren. Komende zondag komt nieuwkomer SV ROAC uit Rijpwetering op bezoek op Sportpark Voorwaarts. Normaal zal ik dan zoiets schrijven ‘hopelijk weten vele supporters/sters de weg te vinden’. Maar helaas zal dit niet gaan door de aangescherpte corona-maatregelen. Maar laten we hopen dat LSVV zich kan herpakken komende zondag.
Tot die tijd, laten we hopen dat iedereen gezond blijft. Zodat we allemaal weer fijn langs de lijn kunnen staan en dat het nog een mooi sportief seizoen wordt.

Met sportieve groeten,
Michel en Raymon Bes