COMPETITIE-INDELING LSVV 1

Geplaatst op zondag, 23 augustus 2020 |

COMP­­ETITIE-INDELING LSVV 1 BEKEND!

Halverwege maart dit jaar brak de wereldwijde Coronacrisis uit, waardoor er een einde kwam aan alle voetbalcompetities in Nederland. Zo kwam er dus een vervroegd einde aan het seizoen 2019-2020. Iets waar niemand mee had rekening gehouden. Daardoor bleef LSVV 1, dat ook het aankomende seizoen onder leiding zal staan van Rob Klanker en Rob  ter Burg, op een gedeelde vijfde plaats steken.

Intussen is duidelijk geworden dat LSVV ook in het voetbalseizoen 2020-2021 actief zal zijn in de Eerste Klasse. Echter zijn er wat veranderingen ten opzichte van vorig seizoen. Zo zijn we in totaal vier oude tegenstanders van afgelopen seizoen kwijtgeraakt door allerlei verschillende omstandigheden.

De Meern trok zich halverwege vorig seizoen terug uit de competitie. SV Papendorp werd nog voor de Coronacrisis geroyeerd door de bond. Zaanlandia kon geen elftal meer vormen door vele overschrijvingen waardoor er gekozen is voor zaterdagvoetbal en de Zouaven promoveerde naar de Hoofdklasse.

Maar doordat we vier verenigingen zijn kwijtgeraakt wilde de KNVB wel een volledige competitie vormen voor dit seizoen. Daardoor komen er vier nieuwe verenigingen bij. Twee van de vier verenigingen die nieuw zijn kent LSVV al uit het verleden. Het zijn VV Assendelft en SV Hillegom. Zij zijn beiden gepromoveerd uit de Tweede Klasse. De andere twee verenigingen Kampong en SV ROAC zijn nieuw en komen ook uit de Tweede Klasse.

Willen we LSVV het aankomende seizoen blijven volgen, dan zullen er dus vele kilometers gereisd worden. SV Hillegom komt uit de gelijknamige plaats, Kampong komt uit Utrecht en SV ROAC komt uit Rijpwetering. Voor alle tegenstanders en waar ze vandaan komen heb ik even onderstaand schema gemaakt.

En zo is dan de officiële indeling plus het speelschema voor het komende seizoen 2020/2021:

Normaal zullen rond deze tijd van het jaar de Zuurkoolcupwedstrijden gespeeld worden. Echter door de Coronacrisis is het toernooi afgelast. Nu zijn de eerste echte wedstrijden de wedstrijden in de poulefase van de KNVB-Beker. De tegenstanders die we zullen treffen zijn:

Thuis: CSV BOL (Zuid-Scharwoude), zaterdag 29 augustus, 17.00 uur.
Uit: JVC (Julianadorp), zondag 6 september, 14.00 uur.
En uit: CSV DVVA (Amsterdam), zaterdag 12 september, 17.00 uur.

Laten we hopen dat iedereen gezond blijft waardoor er een mooi en sportief seizoen zal komen.

Met sportieve groeten,

Michel Bes

 

HET NIEUWE VOETBALSEIZOEN VOOR LSVV 1 START MET DERBY’S!

Vandaag 22 augustus heeft de KNVB het competitieschema voor het voetbalseizoen 2020-2021 bekend gemaakt. De eerste competitiewedstrijden die LSVV zal spelen zullen de derby’s tegen Kolping Boys en AFC’34 zijn. De derby tegen Kolping Boys zal een uitwedstrijd zijn die gespeeld wordt op 20 september en de énige echte derby tegen AFC’34 zal een week later gespeeld worden op Sportpark Voorwaarts. Het seizoen zal op zondag 16 mei 2021 afgesloten worden met een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AGB.

Het complete speelschema voor LSVV voor het voetbalseizoen 2020-2021 ziet er als volgt uit: