LSVV PAKT OP SPORTPARK VOORWAARTS DRIE PUNTEN!

Geplaatst op dinsdag, 10 maart 2020 |


Op eigen Sportpark Voorwaarts heeft LSVV de 17e competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op zondag 8 maart 2020 werd het Vijfhuizense DSOV met 2-0 verslagen, waardoor nu LSVV op een gedeelde vijfde plaats staat op de ranglijst.
Dit baseer ik op basis van het doelpuntensaldo. Het puntentotaal van AFC’34, VV AGB, LSVV en Zaanlandia is wel gelijk (21). Maar AFC’34 heeft een saldo van +6, VV AGB +1 en LSVV en Zaanlandia -1. Ik heb voor de zekerheid even een kopie van de stand bijgevoegd zodat iedereen dit even kan bekijken.

Het was in de openingsfase even zoeken naar elkaar. Zeker omdat de basis-elf ten opzichte van vorige week tegen het Alkmaarse AFC’34 flink gewijzigd was. Ons coach duo Klanker/ter Burg moest het namelijk zonder een aantal vaste waardes doen om allerlei verschillende redenen.

Met opnieuw een harde wind over Sportpark Voorwaarts was het weer een lastige eerste helft. Zeker als je in dit eerste bedrijf de wind tegen hebt. Desondanks alles was LSVV wel meer de bovenliggende partij. Als na tien minuten Martijn Grooff werd aangespeeld door een van zijn teamgenoten stevende hij af richting het doel van DSOV. Maar een speler van DSOV stak daar een stokje voor en haalde Martijn neer. Scheidsrechter Raymond Schipper kon niets anders dan een kaart geven. Waar vele mensen dachten dat het de rode kaart zal worden, trok de leidsman de gele kaart. Wat leidde tot vele frustraties uit het team uit Vijfhuizen. De vrije trap die hieruit voortvloeide werd echter slecht genomen, waardoor het nog 0-0 bleef.

Daarna zochten beide elftallen naar de vrije ruimtes op het veld. Maar door de vele overtredingen van de zijde van DSOV lag het spel veelvuldig stil. Het kwam het spel niet ten goede. Doordat het spel veelvuldig stillag konden coaches Rob en Rob regelmatig met de spelers van LSVV op het veld overleggen hoe het Vijfhuizense DSOV te bestrijden.
Door het veelvuldig overleggen konden de spelers van LSVV het de verdedigers van DSOV lastig maken. Zo had Joost Groenveld in de 28e minuut de kans op de 1-0, maar zijn schot belandde in de handen van de Vijfhuizense doelman. Daarentegen had onze doelman Melvin Habets een rustige middag. De spelers van DSOV hadden namelijk niet de indruk om het onze doelman lastig te maken deze speelronde.

Het merkwaardige was juist door deze spelverhouding beide elftallen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.
Na rust bleek dat LSVV meer met het voordeel van de wind zal doen dan de tegenstander in de eerste helft deed. Aanvallend werd er iets gewijzigd in de tweede helft. Martijn bleef in de kleedkamer achter en Jacco Paauw verving hem.
Zeven minuten nadat de tweede helft was aangevangen had aanvoerder Maik den Iseger de eerste kans van de tweede helft. Nadat de corner over de linkerzijde van het veld werd genomen door Toine Merk wist Maik met zijn hoofd de bal raak te koppen. Echter kaatste de bal weer via de paal terug het veld in waardoor het nog steeds 0-0 bleef.
Door deze kans was LSVV meer gebrand om de score tot opening te brengen. Het kwam hierdoor beter in het spel. Zo ook was Toine Merk dichtbij het doel met een fraai afstandsschot. Maar hij zag ook zijn schot gekeerd worden door de Vijfhuizense keeper.

Een kwartier voor het verstrijken van de speeltijd was het dan toch raak voor LSVV. Deze keer kwam de corner van de rechterzijde waardoor opnieuw Maik was meegekomen om de druk op te voeren. Met het nodige geluk kwam de bal opnieuw op zijn hoofd en kopte hij nu wel raak, 1-0!

Nu wist LSVV hoe men de tegenstander van deze speelronde onder druk kon blijven zetten. Ieder was nog in extase van de 1-0 toen binnen vijf minuten aanvaller Toine Merk de score wist te verdubbelen. De ban was nu gebroken voor LSVV waardoor het langzaam de wedstrijd kon uitspelen.
Toch waren invaller Mika Bakker met een fraai afstandsschot vanaf de linkerzijde en Dylan Bruin met een vrije trap in de slotfase dichtbij de 3-0 en/of 4-0, maar het scorebord bleef op 2-0 steken.
Door dit resultaat staat LSVV dus op een vijfde plaats en gaat met vol goede moed komende zondag naar Wormerveer waar Fortuna Wormerveer de tegenstander zal zijn. Hopelijk weten vele supporters/sters de weg te vinden naar Wormerveer om LSVV naar een nieuwe overwinning te steunen.

Tot zondag, tot dan.
Met sportieve groet,
Michel Bes