LSVV – AFC’34 EINDIGT ONBESLIST !

Geplaatst op dinsdag, 3 maart 2020 |
Afgelopen zondag 1 maart 2020 was het Super Sunday in Nederland. PSV en Feyenoord troffen elkaar in Eindhoven. Ajax en AZ speelden in de Johan Cruijff Arena tegen elkaar en in Zuid-Scharwoude stond de enige èchte derby voor LSVV op het programma. Op eigen Sportpark Voorwaarts kwam het Alkmaarse AFC’34 op bezoek. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waardoor LSVV nu terug te vinden is op de zevende plaats op de ranglijst.

Direct nadat de Alkmaarders de aftrap hadden verricht, begonnen zij LSVV onder druk te zetten. Hierdoor had LSVV het in de eerste tien minuten erg lastig in deze derby. De eerste echte kans kwam na acht minuten spelen, maar gelukkig ging de bal net over het doel van de teruggekeerde keeper Job Rouwhorst heen. Niet veel later kreeg LSVV de eerste tegenvaller te verwerken. Dit keer was het geen doelpunt, maar een blessure. Dylan Bruin kon de derby niet vervolgen, waardoor ons coach duo Klanker/ter Burg de eerste wissel moesten toepassen. Maarten Duijs kwam binnen de lijnen. Door deze wissel, wisselden sommigen van onze verdedigers van plaats.
Na deze wissel probeerden de LSVV’ers de aanval op te zoeken. Maar doordat er een harde wind over Sportpark Voorwaarts waaide, was het moeilijk om richting het doel van AFC’34 te komen. Toch was LSVV ook dichtbij de openingstreffer. Het was Toine Merk die over de linkerzijde was doorgebroken op de Alkmaarse speelhelft. Hij speelde de bal af op Joost Groenveld die was meegelopen. Echter kon Joost de bal niet goed doorkoppen. Hierdoor bleef het nog 0-0.
Toch probeerde LSVV de aanvalsdrift door te zetten, om de Alkmaarders verder onder druk te zetten. Een aantal minuten later was Jordy Cretier zijn oud-ploeggenoten te snel af. Hij wist de bal in het strafschopgebied te krijgen, waar Kai Botman klaar stond. Hij kreeg echter de bal niet onder controle doordat een speler van AFC’34 hem ongelukkig raakte op zijn hoofd. Hierdoor wees scheidsrechter Lodeweegs naar de stip. De toegekende penalty werd door Kai zelf afgemaakt, waardoor LSVV geheel tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong kwam.
Door de 1-0 voorsprong waren het daarna weer de Alkmaarders die de aanval opzochten. Maar LSVV hield stand, waardoor het scorebord van Perry Bruin na 45 minuten op een 1-0 stand bleef staan.
Na rust kreeg LSVV de wind in de rug. Daardoor drong het de streekgenoot uit Alkmaar terug naar de eigen speelhelft. Als na 48 minuten LSVV een corner krijgt, wordt de bal door de wind ‘gedragen’. De bal zeilt over alle spelers heen waardoor het lijkt dat de bal zo het doel in gaat. Maar met de toppen van zijn vingers is het de Alkmaarse goalie die de bal over de lat werkt. Toch is het een aantal minuten later als toch de Alkmaarders op gelijke hoogte weten te komen. Tim Emmerik kon niets anders doen dan de tegenstander af stoppen in het strafschopgebied, waardoor er opnieuw een penalty wordt toegekend. De speler van AFC’34 twijfelt niet en laat Job Rouwhorst kansloos, 1-1.

Door alle zeilen bij te zetten zocht LSVV opnieuw naar de treffer om een voorsprong te creëren. Maar het leek erop of het niet wilde lukken op deze zondagmiddag. Totdat opnieuw Kai zijn directe tegenstanders van zich af weet te schudden. Hij ziet dat de keeper van AFC’34 ver uit zijn doel staat en waagt het erop. Zijn afstandsschot vanaf de middellijn wordt echter op het laatste moment gekeerd.
Vervolgens zijn de Alkmaarders weer aan de bal. Maar door goed verdedigend werk van onze verdedigers wordt deze kans al snel ongedaan gemaakt. Langzaam tikt de klok door richting het einde van deze èchte derby. Het doen coaches Rob Klanker en Rob ter Burg besluiten om Remco Reinhard te vervangen voor Martijn Grooff. Ze proberen hierbij om AFC’34 op het verkeerde been te zetten. Maar het blijft lastig voetballen met de harde wind. Toch had LSVV de kans op de overwinning.
Als in de slotfase Boy Kansen een vrije trap meekrijgt ketst de bal via de onderkant van de lat terug het veld in. Aanvoerder Maik den Iseger ontbreekt het nodige geluk door net niet de bal goed te raken. Daardoor blijft het scorebord na 90 minuten op een 1-1 gelijkspel steken.
Komende zondag speelt LSVV opnieuw een thuiswedstrijd. Op eigen Sportpark Voorwaarts komt het Vijfhuizense DSOV op bezoek. De uitwedstrijd ging met een miniem verschil verloren, daardoor zijn de mannen van Rob en Rob extra gebrand om dit voor eigen publiek recht te zetten. Kom daarom allemaal LSVV steunen naar een overwinning aanstaande zondag.
Tot zondag, tot dan.
Met sportieve groet,
Michel Bes