LSVV HERVAT DE COMPETITIE NA DE WINTERSTOP MET EEN NEDERLAAG!

Geplaatst op dinsdag, 4 februari 2020 |

Ten eerste wil ik iedereen die bij LSVV betrokken is een sportief 2020 toewensen. Het is inmiddels namelijk alweer een tijdje geleden dat er voor de competitie is gespeeld.
In eerste instantie zal er eigenlijk al afgelopen weekend gespeeld worden tegen SVA Papendorp. Maar zoals velen van jullie weten is SVA Papendorp verwikkeld in een tuchtzaak en daarom is de wedstrijd tot nader order uitgesteld. Of deze wedstrijd überhaupt nog gespeeld zal worden is voor mij een groot vraagteken. De KNVB heeft namelijk nog geen nieuws over een eventueel royement naar buiten gebracht.
Daarom was afgelopen zondag, 2 februari 2020, de eerste wedstrijd na de winterstop en tevens veertiende competitiewedstrijd van het seizoen. Deze uitwedstrijd werd gespeeld in Uithoorn nabij de bloemenveiling van Aalsmeer. Voor de klok van 12.00 uur vertrok de bus van Tromp Touringcars met selectiespelers en technische staf richting Uithoorn.

Nadat even na 14.00 uur Legmeervogels had afgetrapt begon LSVV direct de tegenstander onder druk te zetten. Al snel mocht de kleine supportersschare van LSVV juichen nadat Remco Reinhard LSVV op een 0-1 voorsprong wist te brengen. Toine Merk was namelijk doorgekomen over de linkerzijde van het veld en legde de bal terug op Remco die op zijn manier geen moment twijfelde.
Amper een minuut later kon de score al worden verdubbeld, maar helaas werd het schot gekeerd door de Uithoornse keeper. Daarna nam Legmeervogels het initiatief op haar eigen kunstgrasveld. Gelukkig voor LSVV was keeper Job Rouwhorst alert en kon hij zonder veel moeite de bal opvangen.
Vervolgens ging het over en weer op Sportpark Randhoorn en was het een gelijk opgaande strijd. Domper voor LSVV was dat zo’n acht minuten voor het rustsignaal de gelijkmaker viel. Daardoor zochten beide elftallen met een 1-1 stand de kleedkamers op.

Na rust kwamen de Uithoorners sterker uit de kleedkamer dan LSVV. Na zo’n drie minuten spelen kwam LSVV in eerste instantie met de schrik vrij. Een speler van Legmeervogels brak uit en met een hard venijnig schot probeerde hij onze verdedigers op het verkeerde been te zetten. Maar gelukkig voor de ploeg van trainersduo Klanker Ter Burg ging de bal hoog over het doel.
Toch moest LSVV aan de bak om een voorsprong te bewerkstelligen. Zo moesten  onze verdedigers en middenvelders een tandje bijschakelen om de spitsen in te spelen. Dat kon echter niet zonder slag of stoot. Zo haalde William zijn tegenstander neer wat hem op een gele kaart kwam te staan.

Dit was voor de tegenstander het moment om de eerste wissel binnen de lijnen te brengen. Hierdoor ging het compacter voetballen en zocht men meer en meer naar de richting van het doel van LSVV.
Zo’n twaalf minuten voor het verstrijken van de wedstrijd was het dan toch raak voor de gastheren uit Uithoorn. Met een hard schot wist een speler Job voor de tweede maal te verschalken.

LSVV probeerde natuurlijk deze achterstand ongedaan te maken. Coaches Rob en Rob besloten om een dubbele wissel binnen de lijnen te brengen. Joost en Boy werden vervangen door Jacco en Martijn. Maar helaas voor onze ploeg werd Legmeervogels sterker.
De bal kwam zo in het strafschopgebied terecht. William toucheerde lichtjes zijn tegenstander, die ten val kwam. Scheidsrechter Verduijn kon niet anders doen dan een penalty toekennen en William zijn tweede gele kaart te geven. Dus LSVV kwam met 10-man te staan. De penalty werd onberispelijk ingeschoten waardoor het moeilijker werd om deze achterstand ongedaan te maken.

Hierdoor was LSVV geknakt. Het lukte niet meer om de achterstand ongedaan te maken. Zelfs werd het leed voor LSVV nog groter doordat in de slotfase zelfs de 4-1 gescoord werd.Niet veel later floot scheidsrechter Verduijn af en stapte LSVV met een kater van het veld. Maar jongens de ruggen moeten gerecht worden.
Komende zondag staat namelijk de enige èchte derby op het programma. Het Alkmaarse AFC’34 komt op eigen Sportpark Voorwaarts op bezoek. Hopelijk weten dan onze vele supporters/sters ons cluppie naar een overwinning te ondersteunen. 

Tot dan. 
Met sportieve groet, 
Michel Bes