LSVV EN KOLPING BOYS HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT!

Geplaatst op dinsdag, 25 februari 2020 |
Op een koud en winderig Sportpark De Nollen in Oudorp hielden LSVV en Kolping Boys elkaar onderling in evenwicht in de 15e competitiewedstrijd van het seizoen. Na 90 minuten spelen stond er 2-2 op het scorebord op zondag 23 februari. De laatste competitiewedstrijd die LSVV speelde dateerde alweer van drie weken geleden. Destijds werd er verloren van Legmeervogels. Door twee stormen, Ciara en Dennis konden de wedstrijden tegen AFC’34 en Kolping Boys geen doorgang vinden.  Het treffen tegen AFC’34 staat voor aanstaande zondag 1 maart op het programma.
De basis-elf van LSVV was ten opzichte van de wedstrijd tegen Legmeervogels enigszins gewijzigd. Er ontbraken namelijk een aantal vaste krachten, maar dat werd goed ingevuld door de invallers. Nadat Kolping Boys de aftrap had verricht zocht het direct naar de aanval. Het resulteerde al na drie minuten spelen in een 1-0 achterstand, doordat de spits van Kolping Boys zijn doorgang niet werd versperd en zo uithaalde dat hij keeper Antoine Vagevuur kansloos liet.
Daarna zocht LSVV naar de gelijkmaker. Maar door de harde wind uit het westen werd het niet makkelijk om op de speelhelft van Kolping Boys te komen. Het lukte uiteindelijk wel met onze middenvelders Joost Groenveld en Kai Botman. Maar doordat Kolping Boys de wind in de rug had, waren de meeste kansen in de eerste helft voor de gastheren uit Oudorp.
De eerste echte kans voor LSVV lag in de voeten van Remco Reinhard. Nadat Kai Botman de bal over de rechterzijde voorgaf, suisde de bal voor zijn voeten langs, waardoor de kans op de aansluitingstreffer verkeken ging. Maar LSVV wilde graag meer en zocht verder naar de aanval. Opnieuw was het Remco die een hoofdrol vervulde. Hij wist koppend de bal naar het doel van Kolping Boys te brengen, na een pass van Dylan Bruin, maar helaas kopte hij over het doel.
Het was dus, zoals eerder geschreven, niet gemakkelijk om het spel te bepalen. De harde wind op Sportpark De Nollen had wel degelijk invloed op het spel. Beide clubs waren namelijk slordig in de afronding waardoor er gerust werd met een 1-0 achterstand.
Na rust kwam LSVV sterker uit de kleedkamer. Waar het in de eerste helft al vroeg in de wedstrijd op 1-0 achterstand kwam, was het twee minuten na rust wel raak voor LSVV. Nadat de bal succesvol was onderschept, was Toine Merk over de linkerzijde sneller dan zijn tegenstander. Hij zag dat zijn teamgenoot Remco Reinhard was meegelopen en plaatste de bal in Remco zijn voeten. Remco twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit; 1-1.
De gelijkmaker smaakte natuurlijk naar meer, want nu had LSVV de wind in de rug. Door nu goed combinatievoetbal wist LSVV meer op de speelhelft te komen van Kolping Boys. Zo had aanvoerder Maik den Iseger de eerste kans op de 1-2. Maar helaas kaatste de bal weer weg terug via de keeper het veld in. Toch mocht LSVV na een uur zuivere speeltijd wel juichen voor de voorsprong. Nadat in eerste instantie spits Martijn Grooff het aluminium raakte met zijn schot, was Toine Merk alert in de rebound. Hij kopte LSVV op een 1-2 voorsprong.
 
Door de 1-2 voorsprong van LSVV was nu Kolping Boys erop gebrand om de gelijkmaker te scoren. Maar doordat Kolping Boys zo op de gelijkmaker gebrand was, moesten de spelers van LSVV wel harder ingrijpen. Zo werd een snelle aanval door verdediger Tim Emmerik afgestopt, wat resulteerde in een gele kaart en een vrije trap tegen. Gelukkig voor LSVV ging de bal rakelings langs het doel waardoor de Langedijkers met een schrik vrijkwamen.
Het was het moment voor onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg de enige wissel binnen de lijnen brachten. Zo verving Jort Merk, de jongere broer van Toine, Martijn Grooff. In de hoop dat LSVV eerder de 1-3 zal scoren dan Kolping Boys de 2-2. Maar de aanvallen van Kolping Boys werden gevaarlijker wat resulteerde in een corner voor de Oudorpers. In de 83e minuut was het dan toch raak. Maar niet voor LSVV. De corner werd opnieuw raak getrapt door de spits van Kolping Boys die eerder in de wedstrijd de 1-0 op zijn schoen had.
Daardoor eindigde de streekderby tegen Kolping Boys in een gelijkspel. Al met al voor beide clubs het beste resultaat. Komende zondag staat dus de enige èchte derby op het programma. Het Alkmaarse AFC’34 komt op eigen Sportpark Voorwaarts op bezoek. Hopelijk wordt deze keer de wedstrijd niet afgelast door een storm en weten vele van onze supporters/sters ons cluppie naar een overwinning te ondersteunen.
Tot zondag, tot dan.
Met sportieve groet,
Michel Bes