REMCO REINHARD KOPT LSVV NAAR EEN OVERWINNING!

Geplaatst op dinsdag, 3 december 2019 |
Vorige week ontbrak spits Remco Reinhard nog vanwege ziekte tegen het gelijkspel (1-1) tegen Fortuna Wormerveer. Maar deze zondag was hij weer van de partij en wist hij zijn tweede doelpunt koppend het doel te treffen, waardoor LSVV drie belangrijke punten deze zondag, meenam naar Zuid-Scharwoude.
Even na 12.00 uur op zondag 1 december 2019, vertrok de touringcar van Tromp Touringcars vanaf de Sportlaan in Zuid-Scharwoude richting Sportpark de IJvelden in Hoofddorp. In Hoofddorp werd namelijk de 10e competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld tegen SV Hoofddorp.
Nadat SV Hoofddorp de aftrap had verricht, wist LSVV al snel in de openingsfase de bal te onderscheppen. De bal kwam via William van der Leeden al snel in de voeten van de snelle Toine Merk. In eerste instantie leek hij de bal voor te geven maar de bal werd door een verdediger van SV Hoofddorp over de achterlijn gewerkt. De corner die hierop volgde belandde helaas jammer genoeg in het zijnet. Maar LSVV was gretig en wilde graag meer in deze 10e competitiewedstrijd. Want bij winst zal enigszins aangehaakt kunnen worden, maar bij verlies zal het misschien nog wel lastig worden dit seizoen was vooraf de boodschap.

Zo moest iedereen op haar hoede blijven om de aanvallen van SV Hoofddorp ongedaan te maken. Op het middenveld was Kai Botman met regelmaat zijn directe tegenstanders te snel af. Maar rond de elfde minuut van de wedstrijd kwamen de Hoofddorpers ook dichtbij het LSVV-doel van keeper Job Rouwhorst. Gelukkig voor LSVV belandde de bal van de Hoofddorpers over het doel. Vervolgens ging LSVV weer ten aanval. Zo kwam rond de 18e minuut middenvelder Joost Groenveld door op de speelhelft van SV Hoofddorp. Hij wist de bal op fraaie wijze voor het doel te brengen, maar op een haar na was spits net een pas te laat om de bal volledig te raken, waardoor helaas ook deze kans verkeken ging.
Een tegenvaller halverwege de eerste helft voor coachduo Klanker/ter Burg was het uitvallen van Jacco Paauw. Hij werd vervangen door Tim Kramer. Maar kort daarvoor was Toine Merk aan zijn Hoofddorpse belager ontsnapt. Echter haalde de Hoofddorpse verdediger Toine neer waardoor scheidsrechter Meeuwenoord de verdediger van Hoofddorp de gele kaart gaf. De vrije trap die daarop volgde belandde helaas in de muur.
Toch was het LSVV dat na 42 minuten spelen als eerst mocht juichen op Sportpark De IJvelden in Hoofddorp. Nadat Joost op prachtige wijze de bal had heroverd op een speler van SV Hoofddorp wist hij Toine in te spelen. Nu was wel Toine koelbloedig en wist de bal rechts in de onderkant van het doel te schuiven , 0-1.

Maar de eerste helft was ondanks de voorsprong nog niet gespeeld. Nadat een speler uit Hoofddorp werd neergehaald volgde een discussie met de scheidsrechter. Scheidsrechter Meeuwenoord was nog volop in discussie met de spelers van LSVV, maar daar dacht een speler uit Hoofddorp anders over. Hij lag aan voor een vrije trap zonder dat er nog geen eens op de fluit gefloten was. Vanaf 40 meter afstand schoot hij de bal op het doel, en liet daarbij keeper Job Rouwhorst kansloos achter.
Alle protesten ook na het rustsignaal op het Hoofddorpse kunstgrasveld ten spijt. De ruststand van 1-1 bleef op het scorebord staan.
Na rust wilde LSVV graag de gelijkmaker ongedaan maken. En dat lukte na twee minuten spelen in de tweede helft. Nadat de eerste corner over de achterlijn werd gewerkt door de Hoofddorpers volgde een tweede corner. In eerste instantie was Dylan Bruin dichtbij de 1-2 maar helaas kopte hij op de lat. In de rebound was spits Remco alert en schoot de bal snoeihard achter de doelman uit Hoofddorp, 1-2.

Dit smaakte naar meer. Met vele aanvallen probeerden de LSVV’ers de Hoofddorpers meer onder druk te zetten. Na een snelle onderschepping van de bal op eigen speelhelft kon Toine opnieuw de bal voor het doel brengen. Echter was er een Hoofddorpse speler iets sneller bij de bal waardoor de bal werd onderschept. Maar de bal kwam terug in de voeten van Kai, maar helaas voor hem en zijn teamgenoten trof hij   geen doel.
Maar LSVV wilde graag de marge aan doelpunten graag vergroten. Door meer druk uit te oefenen richting de Hoofddorpse speelhelft kwamen onze verdedigers ook meer naar voren. De tijd begint immers te dringen.
Zo’n tien minuten voor het verstrijken van de wedstrijd wist opnieuw LSVV weer dichtbij het doel te komen en is het dit keer was het wel trefzeker. Met een rake kopbal is het opnieuw Remco die zijn tweede treffer in deze competitiewedstrijd maakt, 1-3.

Toch kon LSVV niet lang genieten van de marge van twee doelpunten verschil. Amper een minuut later zijn de Hoofddorpers scherp en alert om de 2-3 op het scorebord te laten verschijnen. Intussen voelde LSVV de hete adem van SV Hoofddorp in haar nek. In de slotfase kwamen opnieuw de Hoofddorpers dichtbij het doel. Maar scheidsrechter Meeuwenoord beoordeelde dat de actie van de Hoofddorpers niet in haar voordeel uitpakte en bestrafte de aanvaller met de gele kaart.
Een paar minuten later mocht LSVV toch juichen want na iets meer dan 90 minuten spelen floot de scheidsrechter af. Zo konden drie belangrijke punten worden toegevoegd na deze competitiewedstrijd.
Komende zondag speelt LSVV op eigen Sportpark Voorwaarts de thuiswedstrijd tegen het Zaanse Zaanlandia. Hopelijk weten de vele supporters/sters de weg weer te vinden naar Sportpark Voorwaarts om LSVV weer aan te moedigen naar een nieuwe overwinning.
Tot dan! L
Met sportieve groeten,
Michel Bes