LSVV WINT LAATSTE THUISWEDSTRIJD IN 2019 OVERTUIGEND VAN ZAANLANDIA!

Geplaatst op dinsdag, 10 december 2019 |
Op eigen Sportpark Voorwaarts heeft LSVV de laatste thuiswedstrijd in het kalenderjaar 2019 winnend afgesloten. De ploeg van coach duo Klanker/ter Burg scoorde viermaal tegen het Zaanse Zaanlandia waardoor LSVV nu de vierde plaats inneemt op de ranglijst.
Onder leiding van scheidsrechter Max Broekhuizen was het Zaanlandia wat de aftrap mocht verrichtten.

Maar al snel was middenvelder Boy Kansen alert en wist al snel de bal te onderscheppen bij de Zaanse vereniging. Dit leidde tot een aanspeelmogelijkheid waardoor LSVV doorstoomde richting de Zaanse speelhelft.
Met zijn snelheid was het opnieuw Toine Merk die op deze manier zijn tegenstanders te snel af was. Hij speelde de vrijstaande Kai Botman in die richting het Zaanse doel wist te lopen. Echter zag Kai zijn kans in rook opgaan, doordat de assistent-scheidsrechter hem afvlagde voor buitenspel. Dezelfde assistent-scheidsrechter zal even later een rol spelen in het verloop van de 11e competitiewedstrijd van het seizoen. Daarna was het Zaanlandia wat iets probeerde, maar al snel werd deze actie door de LSVV’ers ongedaan gemaakt. Hierdoor nam LSVV meer het initiatief en kwam zo al weer snel terecht op de Zaanse speelhelft. Met een aantal snelle aanvallen probeerde LSVV de Zaanse ploeg onder druk te zetten.

Na 20 minuten spelen wist opnieuw aanvaller Kai door te gaan nadat hij de bal aangespeeld had gekregen. Hij stoomde door richting de Zaanse doelman maar werd binnen het strafschopgebied neergehaald. Scheidsrechter Max Broekhuizen kon niet anders doen dan LSVV een penalty te geven. Kai twijfelde geen moment en lag zelf aan voor de penalty. Hij schoot echter de bal te zacht in waardoor de bal moeiteloos gekeerd werd door de Zaanse keeper. Maar de assistent-grensrechter had geconstateerd dat de keeper te vroeg van zijn doellijn was gegaan waardoor de penalty opnieuw genomen mocht worden. Dit leidde tot ophef bij de Zaanse vereniging. Echter liet Kai zich hierdoor niet afleiden en lag opnieuw aan voor de penalty. Dit keer was hij wel trefzeker, 1-0.

Door de 1-0 voorsprong kwam LSVV beter in het spel. Met name onze verdedigers Maik den Iseger, Tim Emmerik, Tim Kramer, William van der Leeden en Dylan Bruin konden eerder de stappen maken richting het middenveld. Daardoor waren de aanspeelmogelijkheden makkelijker. Zo kon onder andere Joost Groenveld zich ‘losser maken’ van zijn tegenstander.
Want na 32 minuten spelen kreeg LSVV een vrije trap toegekend. Helaas kon Remco Reinhard de bal, waar hij vorige week wel trefzeker in was tegen SV Hoofddorp, niet koppend de bal in het net krijgen. Vervolgens probeerde Zaanlandia weer ten aanval te gaan, maar iedereen binnen LSVV bleef alert en zo kon de aanval ongedaan worden gemaakt. Toch was het best wel merkwaardig te noemen dat LSVV en Zaanlandia op Sportpark Voorwaarts met een 1-0 stand gingen rusten. Want LSVV had tot dusver de beste kansen om al voor het rustsignaal de wedstrijd te beslissen.
Na rust ging LSVV weer verder waar het voor rust gebleven was. Ten aanval gaan om een zesde overwinning aan het totaal van dit lopende voetbalseizoen toe te voegen. Al snel wordt in de tweede helft duidelijk dat LSVV sterker uit de kleedkamer is gekomen.

Binnen een kwartier spelen in de tweede helft is het Joost Groenveld die de marge van een doelpunt weet te vergroten naar twee. Na een snelle aanval over de linkerzijde van het veld via Toine, wist laatstgenoemde de bal af te geven aan Kai. Kai twijfelde geen moment als hij de vrijstaande Joost ziet staan. Door goed spel wist Joost de bal van buiten het zestienmetergebied hard te raken waardoor hij de keeper van Zaanlandia kansloos liet. Dit leidde natuurlijk tot grote vreugde binnen het team.

Nu wist LSVV zeker dat het de wedstrijd kon gaan winnen doordat de ruimtes op het veld groter werden. Even leek het erop dat Zaanlandia toch nog de 2-1 zal gaan scoren, maar Tim Kramer en Job Rouwhorst blijven scherp en alert waardoor de kans voor de Zaanse vereniging ongedaan gemaakt kan worden.

De kansen voor LSVV om de score verder uit te bouwen kwamen er meer en meer. De Zaandammers kwamen namelijk nauwelijks meer in het spel waardoor er ruimtes ontstonden. Remco wist een kwartier na de 2-0 spelen de bal af te spelen op aanvoerder Maik. Maik twijfelde geen moment, schoot en bracht hiermee het mooiste doelpunt op zijn naam. De stand van 3-0 kon nu niet meer worden weggegeven.

Hierdoor brachten coaches Rob Klanker en Rob ter Burg nieuwe krachten in het veld. Remco werd gewisseld voor Martijn en William verliet het veld voor Maarten. Direct mochten onze invallers aan de slag en wisten op fraaie wijze de aanval ongedaan te maken. Zo kon Job opnieuw de bal in het veld brengen. Hij overzag het veld en zag dat opnieuw Toine bij zijn belagers was ontsnapt. Toine wist de bal aan te raken en zag dat Martijn met hem was meegelopen. Doordat Toine oog had voor zijn teamgenoot kon deze zonder enige moeite voor het vierde doelpunt van de middag zorgen.
Dat LSVV op rozen zat in deze 11e competitiewedstrijd was nu wel duidelijk. Een paar minuten voor het verstrijken van de wedstrijd moest Dylan nog ingrijpen bij een speler van Zaanlandia die was ontsnapt. Scheidsrechter Broekhuizen kon niets anders dan opnieuw een penalty geven. Maar de penalty was een prooi voor onze keeper waardoor er na 90 minuten spelen weer drie punten aan het totaal konden worden toegevoegd.

Voor de laatste wedstrijd van 2019 reist LSVV komende zondag af naar FC Uitgeest in Uitgeest. Hopelijk weten vele supporters/sters de weg te vinden naar Uitgeest  om LSVV te komen aanmoedigen naar een nieuwe overwinning.
Tot dan! L
Met sportieve groeten,
Michel Bes