LSVV ONTBREEKT HET NODIGE GELUK IN UITGEEST!

Geplaatst op dinsdag, 17 december 2019 |


In de 12e en laatste competitiewedstrijd voor de winterstop ontbrak het LSVV het nodige geluk in Uitgeest. In de slotfase van deze competitiewedstrijd ging LSVV nipt onderuit tegen FC Uitgeest (1-0) waardoor LSVV nu op een vijfde plaats de winterstop ingaat. Op zich natuurlijk al een fantastische prestatie!
Dat de ene wedstrijd de andere niet is heeft LSVV in de 12e en laatste competitiewedstrijd voor de winterstop aan den lijve ondervonden. Waar vorige week met ruime cijfers gewonnen werd van het Zaanse Zaanlandia (4-0), werd op deze zondagmiddag nipt met 1-0 verloren. Hierdoor verliest LSVV enigszins de koplopers uit het zicht.

Nadat FC Uitgeest de aftrap had genomen op het oog goed bespeelbare, maar gure koude winderige hoofdveld wist het LSVV direct onder druk te zetten. Binnen een minuut spelen had de thuisploeg al de kans op de 1-0 voorsprong, maar keeper Job Rouwhorst was goed bij de les en kon de bal gemakkelijk onderscheppen.
Vervolgens zocht LSVV, dat ongewijzigd was in de basiself in de wedstrijd tegen Zaanlandia, naar de kansen op de speelhelft van de tegenstander. Met fraai combinatievoetbal zochten de LSVV’ers naar de aanval. Maar zonder resultaat werd de bal al weer snel onderschept, en moesten onze verdedigers Maik den Iseger en Tim Kramer een tandje bijschakelen om geen tegentreffer te incasseren. Gelukkig voor LSVV vormde de doelpoging van FC Uitgeest geen gevaar.

Maar voor beide teams was het echter niet makkelijk om een aanval te maken. De gure harde koude wind had een duidelijke invloed op het spel. Toch wist Remco Reinhard de bal te onderscheppen en zo Toine Merk in te spelen. Hij maakte zich los van zijn tegenstanders en bracht de bal voor het doel. Op een haar na kon Maik den Iseger niet koppend de bal achter de doelman van FC Uitgeest werken en zo bleef het 0-0. Daarna waren de Uitgeestenaren weer ten aanval gegaan. Door ongelukkig balverlies belandde de bal in de voeten van een speler van de thuisploeg. Met een snelle aanval stormde de ploeg uit Uitgeest op het doel van Job af. Doordat Job scherp was wist hij de bal uit zijn doelgebied weg te boksen.

Het was vervolgens weer LSVV wat ten aanval trok. Nadat Kai zich wist los te maken van zijn tegenstanders trok hij door op de helft van FC Uitgeest. Hij werd bij zijn actie neergehaald door een tegenstander, maar scheidsrechter Helgering zag er geen vrije trap in. Niet veel later weet Dylan Bruin de bal nog voor het doel te krijgen, maar helaas kan de ban nog niet worden gebroken en is de stand na 45 minuten spelen nog steeds 0-0.
In de beginfase van de tweede helft lijkt het spelbeeld enigszins hetzelfde als in de eerste helft. Het is LSVV dat als eerst na de aftrap ten aanval gaat. Al snel weet Toine weer de achterlijn te halen, maar helaas is er net een voet van een speler van de thuisploeg die de bal over de achterlijn werkte. De corner die hierop volgde leidde helaas niet tot een doelpunt.
Daarna is de thuisploeg weer aan zet. Door een ongelukkig moment raakte Maik in een botsing met zijn eigen keeper. Waarna er medische verzorging nodig was. Gelukkig kon Maik in eerste instantie de wedstrijd vervolgen. Toch moest de verdediging van LSVV met ook Tim Emmerik en William van der Leeden in de basiself op haar hoede blijven.

Binnen tien minuten in de tweede helft besloten onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg om de eerste wissel toe te passen. Zo verliet Boy Kansen het veld en kwam Jacco Paauw binnen de lijnen. Het leek erop dat LSVV door deze wissel aanvallender ging spelen. Opnieuw was Toine na een aanspeelmogelijkheid van Jacco bij een doelpoging. Zijn schot ging echter hoog over het doel van de Uitgeester keeper. Daarna trok FC Uitgeest weer ten aanval. De aanval werd echter afgestompt door Tim Emmerik wat hem op een gele kaart kwam te staan. Er volgde een vrije trap maar de bal werd op fraaie wijze gekeerd door Job.

Om meer aanvallend te gaan voetballen besloten onze coaches om Martijn Grooff in het veld te brengen ten koste van aanvoerder Maik. Blijkbaar had Maik toch iets meer last van de blessure dan gedacht. Hierdoor moest er iets woorden geschoven worden binnen de veldspelers. Zo kwam LSVV meer aanvallend naar voren. Niet lang nadat de wissel was toegepast was het Tim Kramer die met een rake kopbal dichtbij het doel van FC Uitgeest kwam. Helaas zag hij dat de bal in de handen van de keeper belandde.
Het leek erop dat de laatste wedstrijd voor de winterstop eindigen zal in een 0-0 gelijkspel. Het was toch de thuisploeg die daar anders over dacht. Twee minuten voor het verstrijken van de zuivere speeltijd was het een uitgespeelde kans die Job kansloos liet, 1-0.

En zo eindigde de laatste wedstrijd voor de winterstop in mineur voor LSVV. Het is nog even afwachten wat de eerstvolgende wedstrijd voor LSVV voor de competitie zal zijn na de winterstop. Of LSVV speelt op zondag 26 januari 2020 thuis op Sportpark Voorwaarts tegen SVA Papendorp, of het speelt een uitwedstrijd tegen Legmeervogels op 2 februari 2020. Dit hangt allemaal af van een tuchtzaak die loopt tegen SVA Papendorp. Hierover hopen we binnenkort meer te weten. Voor alsnog is het even afwachten wat de nieuwsberichten in de media ons gaan schrijven binnenkort.
Bij deze wil daarom iedereen die bij LSVV betrokken is alvast hele fijne feestdagen en alle goeds, maar vooral een sportief 2020 toewensen.

Tot volgend jaar. Tot dan!
Met sportieve groet,
Michel Bes