LSVV LOOPT NA SNELLE ACHTERSTAND ACHTER DE FEITEN AAN!

Geplaatst op dinsdag, 12 november 2019 |


Het begin van het nieuwe voetbalseizoen 2019-2020 leek fantastisch te zijn begonnen. De eerste vier wedstrijden werden winnend afgesloten. Maar vervolgens kwam er de klad in. Ook tegen het Alkmaarse AFC’34 kon er gistermiddag, zondagmiddag 10 november 2019 op sportpark AFC’34 niet worden gewonnen. De Alkmaarse ploeg was met 4-1 te sterk voor de mannen van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg, waardoor LSVV nu terugzakt naar de zevende plaats op de ranglijst.
Even na 14.00 uur ving scheidsrechter Badr Benlamkaddem aan voor de achtste competitiewedstrijd. Direct na de aftap waren het de Alkmaarders die het initiatief namen. Binnen een minuut speeltijd waren zij gelijk ook al dichtbij het doel van keeper Job Rouwhorst. De speler van AFC’34 speelde de bal af op zijn teamgenoot die vrij stond voor het doel. Maar doordat verdediger Tim Emmerik scherp en alert was wist hij het schot van de speler nog voor de doellijn weg te spelen.
Vervolgens zocht LSVV naar de ruimtes op het veld aan de Robonsweg. Maar snel werd de opmars afgestopt door de Alkmaarders. Binnen 10 minuten spelen krijgen de spelers van AFC’34 een vrije trap mee die via de muur in het doel beland. Door de vroege 1-0 voorsprong in deze competitiewedstrijd moest LSVV aan de bak om dit ongedaan te maken. Echter dacht AFC’34 daar heel anders over. Opnieuw wisten zij de bal te onderscheppen bij onze verdedigers en zochten daarom naar de aanval. Het duurde dan ook niet lang of de 2-0 stond (op het niet werkende) scorebord. Met een hard venijnig schot aan de linkerzijde van het veld liet de speler van AFC’34 keeper Job kansloos achter.
Daarna probeerde LSVV wel aan te dringen om de snelle achterstand van 2-0 ongedaan te maken. Maar helaas waren de Alkmaarders vaak iets sneller bij de bal dan de LSVV-aanvallers. Zo konden onze middenvelders Boy Kansen, Kai Botman en Jacco Paauw niet goed de bal inspelen naar hun teamgenoten. Toch had LSVV wel een opleving toen verdediger Dylan Bruin wist door te breken op de speelhelft van de tegenstander. Met een snelle aanval was Dylan zijn tegenstanders te snel af, echter belandde zijn schot jammer genoeg op de paal. In de rebound was helaas ook spits Martijn Grooff niet doeltreffend.

Niet veel later had LSVV opnieuw een mogelijkheid om de 2-1 te scoren. Nadat Jordy Cretier werd neergehaald kon scheidsrechter Badr Benlamkaddem niets anders dan een vrije trap toekennen. De vrije trap die door Boy Kansen werd aangelegd belandde echter rakelings naast het Alkmaarse doel. Daarna waren het toch weer de Alkmaarders die aandrongen op meer. Maar door goed adequaat optreden van de verdedigers van onze zijde bleef de schade in de eerste helft nog beperkt.

Na rust leek het erop dat LSVV rustiger en zuiniger met de bal ging spelen. Doordat aan het einde van de eerste helft hiervan de basis al enigszins was gelegd wist middenvelder Jacco Paauw in de 48e minuut de score koppend naar 2-1 te brengen. Dit gaf de mogelijkheid dat er mogelijk nog iets te behalen viel in deze achtste competitiewedstrijd van het seizoen. Maar toch waren het de Alkmaarders die na de 2-1 zich sterker toonden dan LSVV. Een vrije trap zo’n drie minuten later werd genomen ging maar rakelings naast het doel.

Hierna nam LSVV het balbezit over. Dit maal was het Toine Merk die aan zijn belagers wist te ontsnappen en de bal voor het doel van AFC’34 wist te brengen. Helaas kwam middenvelder Kai Botman net een paar stappen te kort om het doel van de Alkmaarse doelman onder vuur te nemen. Intussen is Remco Reinhard gaan warm lopen om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Uiteindelijk besluiten onze coaches hem in het veld te brengen voor Kai.
Echter door de wissel leek het erop dat AFC’34 vervolgens weer meer grip kreeg op het spel. Door beter samenspel weten de Alkmaarders opnieuw door de defensie van LSVV te komen en de genadeslag voor LSVV toe te brengen. De 3-1 is een feit en daarmee lijkt het erop dat de wedstrijd al is gespeeld. Wat LSVV ook probeert het lijkt helaas deze zondagmiddag niet te gaan lukken tegen het Alkmaarse AFC’34. De Alkmaarse ploeg krijgt in de slotfase nog meer het overwicht op het spel en weet zelfs de 4-1 te scoren. Deze klap komt LSVV in de slotfase niet meer te boven en moet dus de punten laten in Alkmaar.

Komende zondag speelt LSVV geen wedstrijd. Dan staan er namelijk beker-/inhaalwedstrijden op het programma. En aangezien LSVV is uitgeschakeld is in de beker en geen inhaalwedstrijd gespeeld hoeft te worden kan de ploeg van coaches Klanker en ter Burg zich opladen voor de wedstrijd op 24 november.
Op 24 november speelt LSVV om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer op Sportpark Voorwaarts. Hopelijk laten de LSVV-supporters/sters hun cluppie niet in de steek en komt men opnieuw de jongens steunen in deze wedstrijd.

Tot dan!

Met sportieve groeten,
Michel Bes