LSVV-KEEPER JOB ROUWHORST HOUDT LSVV IN LEVEN TEGEN FORTUNA WORMERVEER!

Geplaatst op dinsdag, 26 november 2019 |


Twee weken na het onfortuinlijke verlies in Alkmaar tegen AFC’34 (4-1), speelde LSVV gistermiddag 24 november 2019 op eigen Sportpark Voorwaarts de negende wedstrijd van het seizoen 2019-2020. Ditmaal was Fortuna Wormerveer de tegenstander. Een tegenstander waar we twee jaar geleden ook tegen speelden. Na 90 minuten spelen stond er gistermiddag 1-1 op het scorebord.
De technische staf met coaches Rob Klanker en Rob ter Burg en assistent Rutger de Vreeze moesten het in deze negende wedstrijd zonder een aantal vaste basisspelers stellen. Zo waren middenvelder Jordy Cretier en spits Martijn Grooff geblesseerd en was spits Remco Reinhard ziek. Daardoor stonden Gert-Jan Molenaar en Joost Groenveld in de basis-elf deze middag.
Nadat de wedstrijd direct na de aftrap een minuut stil lag om een statement te maken tegen racisme op en rondom de voetbalvelden, kon er verder gespeeld worden. Direct was het de Wormerveerse ploeg dat de bal wist te onderscheppen, waardoor binnen een minuut speeltijd LSVV al bijna tegen een achterstand aanliep. Het harde afstandsschot werd op fraaie wijze werd door keeper Job Rouwhorst gekeerd.

Daarna nam LSVV het initiatief. Aanvaller Toine Merk stoomde door aan de linkerkant van het veld. Hij omspeelde de speler van Fortuna Wormerveer en speelde zijn teamgenoot Gert-Jan Molenaar in. Echter raakte Gert-Jan de bal niet goed waardoor de kans voorbijging. Toch was het LSVV wat meer aandrong. Na een toegekende vrije trap die genomen werd door Boy Kansen wist Kai Botman de bal door te koppen richting het Wormerveerse doel. Het leek erop of de bal in het doel zal belanden. Echter floot Rob Wassink, oud-betaald voetbal (assistent)- scheidsrechter de actie af vanwege buitenspel.
Een tegenvaller voor onze technische staf was het uitvallen van Joost Groenveld. Na slechts 18 minuten gespeeld te hebben moest hij na een blessure het veld verlaten. Voor hem in het veld kwam Tim Kramer. Door de blessure van Joost besloot men intern om diverse wijzigingen in het veld te brengen.

Vervolgens zochten de Wormerveerders weer naar de aanval. Maar onze verdedigers Tim Emmerik, William van der Leeden, Maik den Iseger en Dylan Bruin waren alert en konden de spelers van de tegenstander voortijdig afstoppen. Toch waren de Fortunezen op drift om de openingstreffer van deze wedstrijd te gaan scoren. Nadat er een overtreding gemaakt op hen is door een van onze spelers, volgt ook weer een vrije trap. Maar op fabelachtige wijze wist keeper Job Rouwhorst zijn doel schoon te houden.

En niet veel later wist Job het afstandsschot van de speler van Fortuna Wormerveer te keren. Maar een teamgenoot van hem sprint door en komt voor het doel te staan. Door goed verdedigend werk van Wiiliam van der Leeden wist hij de bal van de doellijn te houden.
Zo gingen we merkwaardig maar waar met een 0-0 stand de rust in.
Nauwelijks in het begin van de tweede helft werd Toine doorgestuurd op de speelhelft van de tegenstander. Echter via de voet van de tegenstander beland de bal over de achterlijn. Nadat Boy Kansen had aangelegd voor de corner dook captain Maik den Iseger op voor het doel en wist de 1-0 op het scorebord te zetten.

Echter kon LSVV niet lang genieten van de voorsprong. Slechts vier minuten later komen de Wormerveerders weer voor het doel. Zij straffen de fout in onze verdediging genadeloos af en brengen de score weer in evenwicht.
Toch willen de mannen van coach-duo Klanker en ter Burg een overwinning bewerkstelligen op eigen Sportpark Voorwaarts. De aanvallen worden verder ingezet. Met name de snelle Kai Botman bleek een plaag te zijn voor de Wormerveerse spelers.

En ook de prachtige passes van Boy Kansen komen vaak voor de voeten van onze aanvallers, maar helaas werd er niet gescoord.
Onder toeziend oog van oud-speler van LSVV en AZ Peter Wijker bleef LSVV aandringen. Zo wist Toine bijna de bal bij de keeper van Fortuna Wormerveer te onderscheppen, maar de Fortuneze doelman schoot voor hem en zijn teamgenoten de bal nog net voortijdig weg.
Door de snelle omschakeling wist de keeper zijn aanvoerder in te spelen die doorstoomde op de speelhelft van LSVV. Zijn harde schot werd opnieuw door onze keeper via de lat over het doel gewerkt. Daar kwam LSVV goed weg.
Naarmate het eindsignaal dichterbij kwam probeerde LSVV nog een slotoffensief op te bouwen. Maar helaas leek het niet te lukken om de winnende te maken. Hierdoor eindigde de negende competitiewedstrijd onbeslist en eindigde het in 1-1. Niet geheel onterecht werd keeper Job in deze wedstrijd uitgeroepen tot man-of-the-match. Hij hield LSVV in leven bij deze spannende wedstrijd.

Komende zondag reist LSVV af naar SV Hoofddorp in Hoofddorp. Hopelijk weten vele supporters/sters de reis te maken om hun ploeggie aan te moedigen.

Tot dan!

Met sportieve groeten,
Michel Bes