LSVV KAN NIET WINNEN VAN KOPLOPER DE ZOUAVEN!

Geplaatst op dinsdag, 5 november 2019 |


LSVV heeft aan den lijve ondervonden dat koploper De Zouaven uit Grootebroek bezig is aan een sterke reeks. Na twee ongelukkige nederlagen tegen respectievelijk het Amsterdamse SDZ (2-4) en het Vijfhuizense DSOV (1-0) is het helaas ook niet gelukt om te winnen van het Grootebroekse Zouaven. De zevende competitiewedstrijd van zondag 3 november 2019, werd helaas met 1-2 verloren maar desondanks het verlies blijft men vierde staan op de ranglijst.
Met de wedstrijdbal van Kramer Zuurkool, u allen wel bekend, werd om 14.00 uur afgetrapt op Sportpark Voorwaarts. Direct na de aftrap was LSVV sterk begonnen en zocht men naar haar aanvallers. Nadat de bal over de achterlijn werd getrapt door de spelers uit Grootebroek volgde een corner. Maar helaas voor de LSVV-spelers en supporters/sters kon er niet gejuicht worden. De corner kwam wel op het hoofd van captain Maik den Iseger terecht, maar helaas kopte hij de bal over het doel.
Vervolgens waren de Zouaven in balbezit. Met snelle aanvallen probeerden zij het onze verdedigers lastig te maken. Al snel kwam men in het strafschopgebied terecht. Maar door adequaat optreden van onze verdedigers Maik den Iseger, Tim Emmerik, William van der Leeden en Dylan Bruin werd een snelle achterstand voorkomen. Snel werd er omgeschakeld richting het middenveld. Met een snelle uitbraak probeerde Kai Botman door de verdediging van de Zouaven te komen. Hij werd echter afgestopt door een speler. Scheidsrechter Bas Oosterlaken kon niet anders dan een vrije trap toekennen.

Kai twijfelde echter geen moment om de toegekende vrije trap zelf te nemen. Hij wist met de bal spits Remco Reinhard in te spelen, echter kon Remco niet voldoende kracht achter de bal krijgen om tot scoren te komen. Maar de bal werd slecht weggewerkt door de verdedigers van de Zouaven waardoor de bal in de voeten kwam van Tim Emmerik. Met een hard schot nam hij de keeper onder vuur, maar helaas voor hem en het team kon de Grootebroekse keeper gemakkelijk opvangen.

Toch waren het de Grootebroekers die twee minuten later op een voorsprong wisten te komen. Een aanvaller jaagde door op een voorzet van zijn teamgenoot waarna hij geen moment twijfelde, 0-1. Maar LSVV liet het er niet bij zitten. Opnieuw was het de snelle Toine Merk die het de verdedigers van de tegenpartij het lastig probeerde te maken. Hij wist op fraaie wijze Jordy Cretier in te spelen, maar de bal ging te hard waardoor de bal over de achterlijn belandde.
Mede door goed samenspel leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Na een harde overtreding op Toine, die overigens bestraft werd met een gele kaart, volgde opnieuw een vrije trap. Maar helaas kon LSVV geen vuist maken en zochten we kleedkamers op met een 0-1 achterstand.

Na rust veranderde het spelbeeld enigszins zagen ook de vele supporters/sters die op deze wedstrijd waren afgekomen. De Zouaven namen meer het initiatief en drongen LSVV meer en meer terug naar de eigen speelhelft. LSVV kreeg daarom vroeg in de tweede helft de spreekwoordelijke rekening ervoor gepresenteerd. Na een uur spelen kwam de bal in de kluts in de verdediging, waarna de bal onhoudbaar was voor keeper Job Rouwhorst. Nu stond LSVV met 0-2 achter en probeerde het natuurlijk de stand naar gelijke hoogte te brengen.

Opnieuw werd geprobeerd om het de spelers van de koploper lastig te maken door met snelle aanvallen druk uit te oefenen. Amper een minuut na de tweede tegentreffer was aanvaller Toine Merk zijn belagers te snel af. Met een hard en venijnig schot haalde hij uit richting het Grootebroekse doel. Zijn schot belandde echter naast het doel waardoor deze kans verkeken ging. Maar doordat de doeltrap van de keeper opnieuw in de voeten van LSVV kwam leek het erop alsof het tij zal keren. Ditmaal was aanvoerder Maik den Iseger dichtbij, maar ook zijn schot belandde naast het doel.
Om meer druk uit te oefenen op de koploper besloten coaches Rob Klanker en Rob ter Burg een dubbele wissel toe te passen. Zo verlieten Jacco Paauw en Tim Emmerik in de 71e minuut het veld en voor hen in de plaats kwamen Joost Groenveld en Martijn Grooff. Hierbij hoopten de coaches erop dat er meer aanvallen en dus meer druk werd uitgeoefend op de Zouaven. En toch moet gezegd worden dat het er ook op leek. Zo was Martijn in de 80e minuut dichtbij de 1-2. Maar zijn schot werd gekeerd door de Zouavense doelman.
Niet veel later was het Remco die dan toch de LSVV-aanhang liet juichen door in de 85e minuut de 1-2 koppend te scoren. Zal er dan mogelijk nog een gelijkspel inzitten tegen de ongenaakbare koploper?

LSVV bleef wel aandringen om de gelijkmaker op het scorebord van Perry Bruin te brengen. Met een harde trap was keeper Job Rouwhorst goed bij de les om Jordy Cretier in te spelen. Die twijfelde op zijn manier niet door goed Martijn Grooff in te spelen. Hij was bijzonder dichtbij de gelijkmaker, maar een wereldredding voorkwam dat de gelijkmaker gescoord werd. Opnieuw stond LSVV dus na iets meer dan 90 minuten spelen met lege handen.
Komende zondag wordt de eerste wedstrijd gespeeld van de enige èchte derby naar mijn idee. Dan reist LSVV af naar het Alkmaarse AFC’34. Om 14.00 uur zal dan op Sportpark AFC’34 aan de Robonsweg worden afgetrapt. Hopelijk weten vele LSVV-supporters/sters de weg te vinden naar Alkmaar om ons cluppie weer naar een overwinning te schreeuwen.

Tot dan! L

Met sportieve groeten,
Michel Bes