LSVV ZET OOK KOLPING BOYS OPZIJ!

Geplaatst op dinsdag, 8 oktober 2019 |


Vorig weekend sprak coach Rob Klanker de wens uit na de overwinning op het Amsterdamse AGB, dat hij heel graag van Kolping Boys zal willen winnen op Super Sunday, zondag 6 oktober. Want op deze dag speelden zowel LSVV 2 als 1 beiden op Sportpark Voorwaarts tegen het Oudorpse Kolping Boys. Helaas verloor het tweede elftal met 0-1, maar was het eerste elftal opnieuw met 2-1 te sterk voor haar tegenstander. En opnieuw was spits Toine Merk de matchwinner met het winnende doelpunt.
Op een guur, koud en regenachtig Sportpark Voorwaars werd onder leiding van scheidsrechter Juroen Koene op het gebruikelijke tijdstip van 14.00 uur afgetrapt voor de derde competitiewedstrijd van het seizoen. Nadat eerst de pupil van de week, Keano Duijneveld het voorbeeld aan de mannen had gegeven op het veld, was het Kolping Boys dat de aftrap verrichtte.
Direct begon de promovendus uit de tweede klasse druk uit te oefenen bij LSVV. Maar LSVV was met haar spelers goed bij de les om snel weer de bal te onderscheppen. Na een vijftiental minuten gespeeld te hebben had LSVV al de kans op de openingstreffer. Toine Merk was doorgestoomd richting het doel van Kolping Boys en haalde met een hard schot uit. De keeper van Kolping Boys kon echter de bal uit het doel weggrijpen waardoor er nog niet gescoord werd.
Vele duels die volgden speelden zich af in en rondom het middenveld.

Want vervolgens was het Kolping Boys wat probeerde naar de openingstreffer te zoeken. Het niveau van beide elftallen was zeker gezien het spelbeeld in de eerste helft gelijkwaardig. Zowel LSVV als Kolping Boys waren gewaagd aan elkaar.
Toch moest LSVV op haar hoede blijven. Na 33 minuten spelen had Kolping Boys zowaar de eerste echte kans van de wedstrijd. Maar door een katachtige reflex van keeper Job Rouwhorst werd een achterstand voorkomen.

Nog amper een minuut later was het aanvoerder Maik den Iseger die aan de andere zijde oog-in-oog kwam te staan met de keeper van Kolping Boys. Maar helaas voor hem belandde de bal opnieuw in de handen van de Oudorpse goalie. Niet veel later wisten de Oudorpers wel de score te openen. Maar het doelpunt werd afgevlagd en afgekeurd wegens buitenspel. Hier kwam LSVV goed weg.
Het spel golfde heen en weer op Sportpark Voorwaarts, maar helaas was er na 45 minuten spelen nog niet gescoord. Na het rustsignaal van scheidsrechter Juroen Koene zochten de spelers de warme kleedkamer op en de supporters/sters de warme kantine.
Na rust was het opnieuw Kolping Boys dat meer de aanval zocht. Rond de 52e minuut was het dan wel raak voor de spelers uit Oudorp. Nadat eerst keeper Job Rouwhorst het eerste schot wist weg te werken, belandde de bal via een ongelukkige scrimmage opnieuw voor een speler van Kolping Boys. Met een hard schot belandde de bal achter het net waardoor LSVV tegen een achterstand aan liep.
Dus moest LSVV in de aanval om de achterstand ongedaan te maken. Zo was middenvelder Kai Botman met een hard schot dichtbij de tegentreffer. Maar helaas voor hem en LSVV lukte het niet. Ook was middenvelder Jacco Paauw dichtbij. Met een prachtige omhaal probeerde hij de keeper te verschalken. Op miraculeuze wijze, via de lat en de rug van de keeper, belandde de bal echter niet in de touwen.

Echter was de wedstrijd nog niet gespeeld. Dus besloten onze coaches Rob Klanker en Rob ter Burg om Remco Reinhard in de 73e minuut binnen de lijnen te brengen voor Jacco Paauw. Hierdoor leek het of er iets meer vrije ruimtes ontstonden op het natte kunstgrasveld achter de kerk. LSVV zocht naar de juiste drive om de gelijkmaker te scoren. En dat lukte. Nadat verdediger Tim Emmerik werd neergehaald net over de middellijn kende scheidsrechter Juroen Koene een vrije trap toe.

Boy Kansen nam de vrije trap op zich en wist met een hard en effectief schot de keeper van Kolping Boys het nakijken te geven. Zo kon scorebordmananager Perry Bruin de 1-1 op het scorebord noteren.
Dit leidde binnen het team tot grote vreugde, alhoewel een ieder wist dat er voor gestreden moest worden om een nieuwe overwinning te bewerkstellingen.
Zo’n vijf minuten later was het opnieuw raak voor LSVV. Nadat aanvaller Martijn Grooff was weggestuurd met de bal wist hij de bal opnieuw voor het doel te krijgen. Niemand minder dan Toine Merk stond klaar om zijn vierde doelpunt van het nog prille voetbalseizoen te maken. Hij speelde de bal door de benen van een speler van Kolping Boys en wist zo voor het tweede doelpunt deze middag voor LSVV te scoren.

Toch moesten er nog zeven minuten gestreden worden om een mogelijke overwinning te bewerkstelligen. De spanning was om te snijden, maar toch wist LSVV na 93 minuten spelen weer drie punten aan het totaal toe te voegen.
Aanstaande zondag speelt LSVV weer een uitwedstrijd. Dan wordt in het verre De Meern, in de provincie Utrecht om 14.00 uur afgetrapt. Kan LSVV voor een stunt zorgen door ook een vierde overwinning op rij te boeken? Hopelijk weten dan alle LSVV-supporters/sters de weg te vinden naar De Meern om onze jongens aan te moedigen naar een nieuwe overwinning.
Tot dan!

Met sportieve groeten,
Michel Bes