LSVV VERZUIMT TE WINNEN VAN DSOV!

Geplaatst op dinsdag, 29 oktober 2019 |


Na het onfortuinlijke verlies vorig weekend tegen het Amsterdamse SDZ, werd deze zondag, zondag 27 oktober 2019 onder de rook van luchthaven Schiphol gespeeld in Vijfhuizen. Daar was tegenstander Door Sport Ontspanning Vijfhuizen (kortweg DSOV) de gastheer voor de zesde competitiewedstrijd van het seizoen. Afgelopen mei troffen we deze tegenstander hier ook. Toen stapten we als winnaars van het veld, echter lukte het deze zondagmiddag niet. DSOV was met 1-0 te sterk, waardoor LSVV nu terug te vinden is op de vierde plaats op de ranglijst.
De basis-11 van LSVV was ten opzichte van vorige week tegen het Ansterdamse SDZ enigszins gewijzigd. Zo stond Job Rouwhorst onder de lat in plaats van Melvin Habets en begon Joost Groenveld op het middenveld ten opzichte van de afwezige Jacco Paauw. Nadat DSOV de aftrap had verricht op haar eigen Sportpark Zijdewinde zochten beide teams naar de aanval om de eerste echte kans van de zesde competitiewedstrijd te creëren. Het was echter niet gemakkelijk op het kunstgrasveld van DSOV waar vele bladeren van de bomen op het veld lagen.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was LSVV iets afwachtend. Toch waren de eerste echte kansen voor LSVV. Met snelle aanvallen over de linker- en rechterzijde van Toine Merk en Martijn Grooff was Kai Botman dichtbij. Met een hard schot richting het Vijfhuizense doel probeerde hij te scoren. Echter werd zijn schot weggetrapt door een van de spelers van DSOV. Daarna schakelde DSOV snel om wat ervoor zorgde dat onze verdedigers Maik den Iseger, William van der Leeden, Tim Emmerik en Dylan Bruin moesten ingrijpen. Arbiter Dogterom kende een vrije trap toe, maar gelukkig voor LSVV belandde de bal in de muur.

Toch was LSVV met de snelle Toine Merk dichtbij de openingstreffer in deze speelronde. Nadat Kai Botman de bal had onderschept zag hij Toine ervandoor gaan. Door een goede inspeelpass belandde de bal in Toine zijn voeten. Met zijn hoge snelheid kwam Toine oog-in-oog te staan met de keeper van de tegenstander. Echter was het de voet van de verdediger van DSOV die bal in eerste instantie weg tikte, maar opnieuw kwam de bal in Toine zijn voeten en haalde uit. Helaas belandde de bal in het zijnet.

Daarna was LSVV met haar aanvallen de bovenliggende partij het wist het DSOV aardig onder druk te zetten. Met name Jordy Cretier nam zijn ploeg op sleeptouw. Hij zorgde er namelijk voor dat vele ballen door zijn teamgenoten onderschept werden en naar de juiste spelers toegespeeld werden. Niet veel later zagen de aanwezige LSVV-supporters/sters opnieuw een aanval van onze zijde. Maar de aanval werd afgestopt door een speler van de Vijfhuizense ploeg. Er volgde vrije trap die werd door Boy Kansen maar helaas belandde zijn bal in de handen van de keeper.
Na een klein half uur spelen kwamen de gastheren wel dichtbij het doel van keeper Job Rouwhorst. Maar door scherp en alert te blijven wisten de LSVV’ers het doel schoon te houden. Vervolgens waren er nog wel een aantal povere pogingen van LSVV-zijde om te scoren voor rust, maar het scorebord bleef halverwege de zesde competitiewedstrijd nog op een 0-0 stand staan.

Om 15.05 uur werd de tweede helft aangevangen. LSVV nam de aftrap en deed eigenlijk precies hetzelfde als voor rust, de aanval inzetten. In de 50e minuut was namelijk spits Martijn dichtbij het eerste doelpunt van de middag, maar zijn schot ging hoog over het doel. Dit leek het kantelpunt in de wedstrijd te zijn. In tegenstelling tot de eerste helft was op dat moment nu DSOV eerder en dus sneller bij de bal.
Het deed er toe besluiten dat coaches Rob Klanker en Rob ter Burg de eerste en enige wissel aan LSVV-zijde toe gingen passen. Remco Reinhard werd in de 65e minuut in het veld gebracht voor Martijn Grooff. Direct na zijn invalbeurt wist Remco door te zetten op de speelhelft van DSOV en probeert de verdedigers op het verkeerde been te zetten. Maar helaas wordt hij in zijn opmars gestopt door de Vijfhuizenaren.
Door de snelle omschakeling van de spelers van DSOV moet LSVV op haar hoede blijven. Echter kan niet voorkomen worden dat LSVV toch nog onverwachts in de 75e minuut een corner tegen krijgt. De corner wordt genomen en wordt gekopt door een speler van de Vijfhuizenaren en beland onhoudbaar voor Job Rouwhorst binnen de touwen. LSVV komt dus 1-0 achter te staan. Maar we weten dat LSVV eerder dit seizoen ook op achterstand wist te komen en de achterstand vervolgens wist om te buigen.

Met veel passie en strijdlust wordt de tegenaanval ingezet. Maar wat LSVV ook probeert, het lijkt op een of andere manier niet te lukken op deze zondag. De minuten tikken weg en LSVV doet er van alles aan om de achterstand ongedaan te maken. Langzaam maar zeker is het einde van de wedstrijd in zicht. Na 91 minuten spelen fluit scheidsrechter Dogterom voor de laatste keer op zijn fluitje. De wedstrijd is afgelopen en helaas kan LSVV niet de punten meenemen naar Zuid-Scharwoude. Hierdoor wordt helaas een tweede nederlaag op rij geleden.

Komende zondag speelt LSVV weer thuis. Op eigen Sportpark Voorwaarts komt promovendus en koploper De Zouaven uit Grootebroek op bezoek. Kunnen de mannen van coach-duo Rob en Rob voor een stunt zorgen door van de koploper te winnen? Komt dan allen LSVV-supporters/sters, om jullie ploeggie aan te moedigen naar een overwinning!

Tot dan! L

Met sportieve groeten,
Michel Bes