LSVV PAKT OOK DE WINST IN DE MEERN!

Geplaatst op dinsdag, 15 oktober 2019 |


Met drie gewonnen wedstrijden op rij tegen respectievelijk Legmeervogels, AGB en Kolping Boys, moest afgelopen zondag, 13 oktober 2019 gespeeld worden tegen voetbalvereniging De Meern uit de gelijknamige plaatsnaam. Voor LSVV een nieuwe tegenstander, dat vorig jaar degradeerde uit de Hoofdklasse. En opnieuw was LSVV na 90 minuten de ploeg die als winnaar van het veld stapte. V.V.

De Meern werd met 2-3 verslagen waardoor LSVV nu gedeeld aan kop gaat in de eerste klasse A in het voetbalseizoen 2019-2020.
Nadat om 14.00 uur onder leiding van scheidsrechter Jan Jung het veld werd betreden in de Meern kon er in principe worden afgetrapt. Maar de aftrap werd even uitgesteld, doordat de spelers van LSVV de leidsman er op attendeerde dat de keeper van de thuisploeg ook een geel shirt droeg. Tja… niet echt handig. Daardoor begonnen we iets later aan de vierde competitiewedstrijd van het voetbalseizoen.

Onder prachtige weersomstandigheden was het LSVV dat de aftrap mocht nemen. Doordat hoofdcoach Rob Klanker goed was geïnformeerd, wist hij waar bij De Meern haar pijnpunten lagen. Al snel ging de bal rond op het hobbelige kunstgrasveld en zo was het aanvoerder Maik den Iseger die wist door te komen aan de rechterzijde van het veld. Hij wist op fraaie wijze Kai Botman in te spelen die vervolgens wegdraaide bij zijn tegenstander. Met een hard schot richting het doel van de keeper van De Meern had hij de eerste echte kans van de wedstrijd. Maar met een katachtige reflex wist de keeper de bal uit het doel te werken.

Een paar minuten later is LSVV opnieuw dichtbij het openingsdoelpunt op de voetbalzondag. Maar opnieuw is het de Meernse keeper die in de weg staat. Toch ontstaan er meer ruimtes op het veld en is het Toine Merk die aan de linkerzijde door weet te komen. Echter wordt hij neergehaald en kent scheidsrechter Jan Jung een vrije trap toe. De vrije trap die aangelegd wordt door Boy Kansen beland op het hoofd van Remco Reinhard. Alleen krijgt Remco geen voldoende kracht achter de bal om raak te koppen.
Langzaam maar zeker krijgt LSVV meer het overwicht op het spel. Door goede samenwerking gaat de bal veelvuldig rond op sportpark De Meern. Daardoor weet ook verdediger Tim Emmerik door te breken op de speelhelft van de tegenstander. Echter beland zijn schot ook in de handen van de Meernse keeper. Toch probeert LSVV met snelle aanvallen van Jordy Cretier en Kai Botman de verdedigers van De Meern lastig te maken. Opnieuw gaat er zo een aanval over de linkerzijde van het veld. Dylan Bruin weet de bal voor het doel te brengen en vind Remco voor het doel. Helaas kan Remco geen grip krijgen op de bal en gaan we rusten met een 0-0 stand.

Na rust lijkt het erop dat De Meern sterker uit de kleedkamer is gekomen dan LSVV. Na een verkeerde bal terugontvangen te hebben is een aanvaller van De Meern sneller bij de bal dan de LSVV’ers. Hij weet zelfs meerdere spelers uit te spelen en haalt uit voor een schot voor het doel van Job Rouwhorst. Job kan echter niet het tij keren en zo komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Net in voorgaande wedstrijden staat LSVV dus opnieuw achter en moeten alle zeilen bijgezet worden om de achterstand ongedaan te maken. De spelers van ons zijn vast beraden om de achterstand ongedaan te maken. Toch moeten we een kwartier wachten totdat LSVV weet te scoren. Nadat Dylan de bal koppend in de richting van Toine wist te brengen ging Toine er op volle snelheid vandoor. Net als in vorige wedstrijden was hij koelbloedig en wist zo al zijn vijfde treffer van het seizoen, en dus de 1-1 op het scorebord te zetten.
Lang kon LSVV echter niet genieten van de gelijkmaker. De Meern mag vier minuten later aanleggen voor een toegekende vrije trap. En weet koppend de score weer met een verschil van één te vergroten. Nu staat het dus 2-1 voor de thuisploeg en weet LSVV dus dat het aan de bak moet om een overwinning uit het vuur te slepen.
Daardoor besluiten coaches Rob Klanker en Rob ter Burg ervoor om de eerste wissel in het veld te brengen. Zo wordt Kai Botman gewisseld voor Sven de Ruiter om het De Meern geen kansen meer toe te dichten. Als De Meern even later met 10 man komt te staan weet Boy Kansen de bal doormiddel van een toegekende vrije trap voor het doel te brengen. De bal gaat rakelings over Toine heen, maar achter hem staat Remco klaar om de bal in de touwen te koppen. De spanning met een 2-2 stand is terug in de wedstrijd.

En toch blijft het spannend in de Meern. Kan LSVV voor een stunt zorgen door weer een overwinning uit het vuur te slepen of eindigt de vierde competitiewedstrijd in een gelijkspel?
Langzaam maar zeker begint de tijd te dringen. Opnieuw besluiten coaches Rob en Rob een wissel toe te passen. Joost Groenveld komt in het veld voor Jacco Paauw die vele ballen wist te onderscheppen in deze wedstrijd. Alles op alles wordt gezet om het in de Meern tot een overwinning te laten komen. Opnieuw komt door goed samenspel het loon naar het harde werken. Nadat Joost eerder Jordy heeft ingespeeld ontvangt hij de bal terug van Jordy. Met een hard schot net buiten de 16-meter weet hij op prachtige wijze in de 88e minuut LSVV op een 2-3 voorsprong te schieten.

Er volgen nog een aantal minuten speeltijd, maar de wedstrijd is hierdoor nog niet gespeeld. We moeten op onze hoede blijven en LSVV houdt hierdoor stand. Daardoor stapt LSVV na 93 minuten speeltijd als winnaar van het veld in De Meern. Door deze overwinning staat LSVV nu op een gedeelde 1e plaats samen met promovendus de Zouaven uit Grootebroek. Echter hebben de Grootebroekers een beter doelsaldo.
Help onze jongens daarom komende zondag naar een nieuwe overwinning te schreeuwen. Dan komt namelijk op eigen Sportpark Voorwaarts het Amsterdamse SDZ op bezoek. Zoals gebruikelijk zal er om 14.00 uur worden afgetrapt.
Tot dan!
Met sportieve groeten,Michel Bes