LSVV NEEMT DRIE PUNTEN MEE UIT AMSTERDAM!

Geplaatst op dinsdag, 1 oktober 2019 |


Nadat LSVV vorige week de eerste competitiewedstrijd wist te winnen tegen Legmeervogels op eigen Sportpark Voorwaarts, wist men ook de tweede competitiewedstrijd te winnen. In Amsterdam op Sportpark Ookmeer werd AGB met dezelfde cijfers verslagen als vorige week; 1-2. Matchwinner was Toine Merk die beide doelpunten wist te scoren.
De belangrijkste vraag gistermiddag, 29 september 2019, in de LSVV-kantine was, of de tweede competitiewedstrijd bij het Amsterdamse AGB wel door zal gaan. Door de vele regenval waren namelijk vele grasvelden onbespeelbaar geworden, en men wist dat de Amsterdamse vereniging ook over een grasveld als hoofdveld beschikt.
Eenmaal in Amsterdam aangekomen werd duidelijk dat werd uitgeweken naar het kunstgrasveld van buurtvereniging CVV Vlug en Vaardig. In plaats van het gebruikelijke tijdstip van 14.00 uur werd hier in Amsterdam om 14.30 uur afgetrapt.

Nadat LSVV de toss had gewonnen kon er worden afgetrapt. Op het regenachtige Sportpark Ookmeer zochten beide elftallen naar de vorm om een aanval in te zetten. Nadat de Amsterdammers de bal hadden onderschept van de LSVV-spelers zochten zij naar een kans. Maar onze verdediging met Maik den Iseger, Tim Emmerik, Joost Groenveld en Tim Kramer bleef op haar hoede. Door goed samenspel werd de bal onderschept en konden wij als LSVV op zoek naar de eerste kansen van deze wedstrijd.
In de achtste minuut had LSVV de kans op de openingstreffer in deze wedstrijd. Een toegekende vrije trap, die werd aangelegd door Kai Botman kwam in de voeten terecht van Jordy Creter. Jordy twijfelde geen moment maar helaas ging zijn schot hoog over het doel. Niet veel later volgde, nadat AGB een van onze spelers had neergehaald, opnieuw een vrije trap. Boy Kansen lag aan maar helaas belandde de bal via de muur in de keeper uit Amsterdam.

Daarna was AGB weer aan zet. LSVV kwam door goed keepend werk van Job Rouwhorst goed weg. De goalie uit Langedijk wist de bal over het doel te tikken waardoor het nog 0-0 bleef. Hier kwam LSVV goed bij weg en zocht vervolgens weer naar de aanval. Opnieuw was het Jordy die dichtbij het doel kwam, maar helaas belandde de bal in het zijnet. Ook waren aanvallers Martijn Grooff en Toine Merk dichtbij het Amsterdamse doel, maar helaas werd er ook nog niet aan LSVV-zijde gescoord.

Zo leek het erop dat we net als vorige week met een 0-0 stand de kleedkamers gingen opzoeken. Echter wist de Amsterdamse ploeg op slag voor rust nog een keer toe te slaan. En ja, als dan het doelpunt aan onze zijde niet valt, valt hij juist aan de andere kant. Zo kwam de thuisploeg op 1-0.
Na rust kwam nieuwkomer Dylan Bruin in het veld voor de in de kleedkamer achtergebleven geblesseerde Maik den Iseger. De samenstelling in de verdediging veranderde iets doordat Dylan aan de linkerzijde kwam te spelen. Ondanks de veranderde samenstelling in de verdediging moest LSVV op haar hoede blijven. Een hard schot belandde hard op de lat, maar door een snelle omschakeling wist LSVV wel het net te vinden. Via de voeten van Boy Kansen kwam de bal terecht in de richting van de meelopende Joost Groenveld. Joost wist de bal op uitstekende wijze mee te geven aan Toine Merk die hiermee zijn eerste treffer van de middag wist te maken, 1-1.

Toch waren de Amsterdammers gebrand om opnieuw weer te scoren. Opnieuw kwamen de spelers uit Amsterdam dichtbij, maar gelukkig voor LSVV ging de bal naast het doel. LSVV wilde graag de overwinning naar zich toe halen. De keeper van AGB kwam zo onder andere ver uit zijn doel, maar helaas faalde LSVV om de wedstrijd nog niet naar zich toe te trekken.
Na goed combinatiespel tussen Toine Merk en Kai Botman had Kai bijna de 1-2 op zijn schoen. Echter kon Kai niet goed bij zijn tegenstanders los komen, waardoor de bal in de handen van de keeper belandde. Niet veel later was het Martijn die oog-in-oog kwam te staan met de Amsterdamse doelman, maar helaas belandde de bal naast het doel.

Intussen was het weer harder gaan regenen op Sportpark Ookmeer waardoor het er niet gemakkelijker op werd. Intussen was Remco Reinhard binnen de lijnen gekomen voor Martijn Grooff. Hierdoor kwamen er meer ruimtes op het veld.
Door die vrije ruimtes had Kai de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Een afstandsschot vanaf de middellijn kon echter maar ternauwernood gekeerd worden door de Amsterdamse keeper. Niet veel later was het dan toch LSVV dat de winnende treffer wist te scoren. En opnieuw was het spits Toine Merk die het doelpunt wist te scoren.
Na een onderschepte inworp wist LSVV uit te breken. Vanaf eigen speelhelft was het Jordy die de bal wist in te spelen op Remco. Remco draaide weg bij zijn tegenstander en vond de vrijstaande Toine. Toine ontfutselde de bal bij zijn directe tegenstander en kwam in de slotseconden van de wedstrijd oog-in-oog te staan met de keeper. Even leek het erop dat de bal via de voet van de Amsterdamse goalie verdween, maar de bal “sprong op” en kwam meer-en-meer in de richting van het doel. De bal had nog voldoende snelheid en belandde achter de lijn van de Amsterdamse club. Stand 1-2.

AGB hoefde niet meer aan te leggen voor de aftrap want scheidsrechter Westhoff had intussen afgefloten voor het einde. En zo wint ook LSVV ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020.
Aanstaande zondag speelt LSVV om 14.00 uur thuis een van de vier derby’s die we dit seizoen zullen gaan spelen. Op eigen Sportpark Voorwaarts treffen we Kolping Boys dat afgelopen seizoen promoveerde uit de tweede klasse. Hopelijk weten dan alle LSVV-supporters/sters de weg te vinden naar ons eigen Sportpark Voorwaarts om onze jongens aan te moedigen naar een nieuwe overwinning.
Tot dan!

Met sportieve groeten,
Michel Bes