LSVV IS ONGESLAGEN STATUS KWIJT!

Geplaatst op dinsdag, 22 oktober 2019 |


LSVV is haar ongeslagen status kwijt. Op eigen Sportpark Voorwaarts werd op zondag 20 oktober 2019 verloren van het Amsterdamse SDZ met 2-4 waardoor het er voor het eerst dit seizoen niet als winnaar van het veld werd gestapt.
Nadat eerst pupil van de week Teun Berkhout uit JO10-1 het voorbeeld had gegeven aan de jongens op het veld, was het de bezoekende ploeg die de aftrap verrichtte. SDZ is een van de nieuwere tegenstanders dit seizoen nadat aan het eind van vorig seizoen promotie tot de eerste klasse werd bewerkstelligd. Al snel wisten de LSVV-spelers de bal te onderscheppen bij de Amsterdammers. Echter moesten de Amsterdammers op haar beurt weer ingrijpen. Dit leidde al binnen een minuut speeltijd tot een toegekende vrije trap.
Scheidsrechter Straver had gezien dat Kai Botman werd neergelegd op zo’n 25 meter van het Amsterdamse doel. Nadat Boy Kansen en Kai Botman met elkaar hadden overlegd wie de vrije trap zal nemen was het laatstgenoemde die hiervoor aanlag. Met een werkelijk subliem schot wist hij de Amsterdamse spelers en keeper het nakijken te geven door de bal in de kruising te schieten. Hierdoor was het de thuisploeg van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg dat binnen een minuut speeltijd op een 1-0 voorsprong kwam. Dit was voor het eerst dit seizoen dat LSVV op een voorsprong wist te komen, waar het in voorgaande wedstrijden tegen een achterstand aanliep.

Na de vroege openingstreffer waren het de Amsterdammers die de druk opvoerden bij LSVV. Zo waren we in de 7e minuut al dichtbij de gelijkmaker. Maar gelukkig wist keeper Melvin Habets het schot te keren door de bal in zijn handen op te pakken. De snelle omschakeling zorgde ervoor dat LSVV met Martijn Grooff, die in de basis-elf startte ten opzichte van Remco Reinhard, zijn harde schot voorbij het Amsterdamse doel zag gaan. En ook captain Maik den Iseger was dichtbij de 2-0. Maar helaas ging ook zijn schot voorlangs.
Niet veel later is het de snelle Toine Merk die met een snelle aanval over de linkerzijde van het veld weet door te stomen. Hij werd echter neergehaald door een speler van SDZ. Waar iedereen bij LSVV aan een strafschop dacht, dacht leidsman Straver daar anders over. Hij gaf een toegekende vrije trap die net buiten het 16 metergebied werd aangelegd door Boy Kansen. Maar helaas belandde het schot van Boy in de handen van de Amsterdamse doelman.
Door de snelle omschakeling van de spelers van SDZ wisten zij de score naar een 1-1 stand te brengen. Met man en macht probeerde LSVV met al haar krachten weer op voorsprong te komen. Zo was middenvelder Jordy Cretier dichtbij, maar hij zag helaas net dat de keeper van SDZ net de bal voor hem wist weg te grissen.

Helaas voor hem en LSVV is dit de laatste kans voor het rustsignaal.
Na rust gaat het in de beginfase van de tweede helft over en weer. De eerste echte kans is voor SDZ. Maar op fraaie wijze weet goalie Melvin zijn doel schoon te houden.

Door de snelle omschakeling is spits Martijn dichtbij de 2-1, maar helaas komt hij kopkracht te kort om te scoren. Toch is het Martijn die een paar minuten later wel de 2-1 op het scorebord van Perry Bruin weet te brengen. Na een fraaie uitspeelactie omzeilde hij de Amsterdamse doelman en scoort.

LSVV heeft een paar minuten later zelfs de 3-1 in het verschiet. Maar op merkwaardige wijze beland het harde schot van Jacco Paauw tegen de onderkant van de lat en stuit terug het veld in.
Daarna nemen de Amsterdammers meer het initiatief. De spelers van SDZ kwamen namelijk beter in het spel. Met een snelle aanval over de linkerzijde van het veld weten de Amsterdammers een paar minuten later al weer gelijk te maken. Na een harde overtreding op Toine lijkt het erop dat de spelers van SDZ met 10 man verder moeten spelen. Echter trekt scheidsrechter Straver tot ieders verbazing de gele kaart. De vrije trap die daarop volgt wordt echter rakelings naast gekopt door Maik.

Toch zijn het de spelers van SDZ die een paar minuten later de 2-3 weten te scoren. Via een snelle aanval kan verdediger Tim Emmerik het schot niet keren. Net als vorige week tegen v.v. De Meern kijkt LSVV dus tegen een achterstand aan. Echter wordt het leed voor LSVV groter doordat de aanvallers van de gasten sneller bij de bal zijn dan de verdedigers aan onze zijde. Het wordt zelfs 2-4 via een snelle aanval.
Om toch nog het tij te keren en LSVV terug te laten komen in de wedstrijd besluiten coaches Klanker en ter Burg om twee wissels op hetzelfde moment te laten invallen. Zo komen Joost Groenveld en Remco Reinhard in het veld voor Tim Emmerik en Jacco Paauw. Zo komt LSVV in de slotfase van de vijfde competitiewedstrijd nog wel dichtbij het doel van SDZ maar helaas wordt er niet meer gescoord.

Hierdoor verliest LSVV dus deze wedstrijd met 2-4 en is het haar ongeslagen status kwijt. Maar hopelijk weten de jongens de knop om te zetten voor komende zondag. Komende zondag gaat de reis naar Vijfhuizen waar DSOV de tegenstander zal zijn. Help onze jongens daarom komende zondag naar de winst in Vijfhuizen en komt allen LSVV-supporters/sters, om jullie ploeggie aan te moedigen!

Tot dan!

Met sportieve groeten,

Michel Bes