Pilot passender voetbalaanbod pupillen JO8 t/m JO12

Geplaatst op zondag, 25 augustus 2019 |

In het seizoen 2019/’20 gaat de KNVB in de districten West I (waarin LSVV speelt) en West II een pilot uitvoeren om te komen tot passender voetbalaanbod voor de pupillen. Voor de JO8, JO9 en JO10 betekent dit dat we in vier korte reeksen gaan spelen, waarin na iedere reeks een herindeling plaats kan vinden. We spelen in deze pilot geen bekervoetbal voor deze leeftijdscategorieën. Voor de JO11 en JO12 gaan we spelen in drie reeksen waarin na iedere reeks een herindeling plaats kan vinden. In deze leeftijdscategorieën spelen we wel bekervoetbal.

De KNVB wil een passend aanbod creëren, dat aansluit op de (ontwikkelings)leeftijd en drijfveren van deze doelgroep. Hiermee stellen ze de speler/speelster meer centraal. Het overkoepelende doel is om iedere voetballer de mogelijkheid te bieden om met plezier te kunnen voetballen en zich te kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving.

Voor meer informatie:https://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/56033/passender-voetbalaanbod-pupillen-o8-tot-en-met-o10