LSVV WINT NIPT VAN HET NAARDENSE NVC EN HANDHAAFT ZICH IN DE EERSTE KLASSE!

Geplaatst op dinsdag, 14 mei 2019 |


Voorafgaand aan de 24e competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 waren er nog drie finales (wedstrijden) te spelen. De uitwedstrijd tegen het Naardense NVC was de eerste in deze reeks. Even 11.45 uur vertrok de bus van Tromp Touringcars met de selectiespelers en technische staf vanaf Sportpark Voorwaarts richting Sportpark Naarden.

Onder leiding van scheidsrechter Jelle van Hamersveld werd op Sportpark Naarden op het gebruikelijke tijdstip van 14.00 uur afgetrapt. Ten opzichte van de laatste thuiswedstrijd tegen Legmeervogels van 22 april jongstleden was het elftal van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg op een aantal posities gewijzigd. Zo ontbrak Toine Merk (vakantie), was Kai Botman weer teruggekeerd van blessureleed en startten Maarten Duijs en Sven de Ruiter in de basis-elf.

Nadat het Naardense NVC de toss had gewonnen en dus de aftrap had verricht begon het LSVV direct onder druk te zetten. Maar onze verdediging en keeper met de vertrouwde namen Maik den Iseger, Tim Emmerik, William van der Leeden, Maarten Duijs en Dave Stet hielden stand. Met regelmaat hielden zij de NVC’ers van het doel af waardoor er ook mogelijkheden kwamen voor de LSVV’ers.
Binnen tien minuten spelen lag, nadat hij was doorgebroken op de speelhelft van NVC, Maik den Iseger de bal terug op Tim Emmerik. Met zijn linkervoet haalde Tim uit voor een schot, echter belandde zijn schot in de handen van de keeper.

Daarna probeerde NVC weer gevaar te stichtten. Nadat scheidsrechter Jelle van Hamersveld een overtreding had geconstateerd en een vrije trap had toegekend aan NVC was keeper Dave Stet bij de les en bokste de bal hard weg. Vervolgens zocht LSVV weer naar de aanval en was Kai Botman dichtbij de openingstreffer op deze zondagmiddag. Hij kreeg de bal uitstekend aangespeeld van Sven de Ruiter echter kon Kai de bal niet lekker onder controle krijgen waardoor het nog 0-0 bleef.
Zo golfde het spel op en neer op Sportpark Naarden. Boy Kansen was inmiddels doorgekomen op de speelhelft van de Naardense ploeg. Hij gaf de bal met uiterste precisie voor het doel echter faalde Remco Reinhard om te scoren. Niet veel later was het Sven de Ruiter vanaf de linkerzijde doorbrak, maar zijn bal belandde in de handen van de Naardense keeper.
Wat LSVV en ook NVC probeerden het lukte van beide kanten nog niet om de score te openen. Toch lag de beste kans om te scoren op de voeten van een LSVV’er. Nadat Sven de Ruiter de bal aangespeeld had gekregen klapte zijn schot hard op de lat over het doel waardoor ook helaas deze kans verkeken ging.
Langzaam maar zeker stevenden beide elftallen na 45 minuten spelen af op een 0-0 ruststand. Het scheelde echter niet veel of NVC was alsnog op voorsprong gekomen, maar LSVV kwam hierbij goed weg doordat de bal in het zijnet belandde.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Beide elftallen zochten naar de vrije ruimtes om de score te openen. LSVV probeerde namelijk meer druk uit te oefenen mede door Jordy Cretier. Jordy kwam via de linkerzijde door richting het doel van NVC. Hij speelde de bal op spits Remco die helaas faalde om te scoren.
Niet veel later was het dan toch raak voor LSVV. Nadat Jacco Paauw de bal succesvol had veroverd bij zijn tegenstander speelde hij de vrijstaande captain Maik den Iseger in. Zonder een tegenstander in de buurt kon hij doorlopen naar de keeper van NVC. In plaats voor eigen succes te gaan speelde hij de bal af op de meegelopen Remco Reinhard. Dit keer was Remco wel trefzeker en stond de 0-1 score op  het, niet werkende, scorebord op Sportpark Naarden.

Ondanks de minieme marge van een 0-1 voorsprong wilde LSVV graag meer, maar moest het wel op haar hoede blijven. Een harde toegekende vrije trap van de Naardense club, die overigens volgend seizoen alleen op zaterdag actief zal zijn, ging over het doel.

Vervolgens dook LSVV weer op voor het doel van NVC. Op miraculeuze wijze kon de keeper van de tegenstander ervoor zorgen dat er opnieuw door ons niet gescoord werd. Omdat de score nog niet verder uitgebouwd kon worden besloten coaches Rob Klanker en Rob ter Burg om twee invallers binnen de lijnen te brengen. Remco Reinhard werd vervangen door Matz van Leent en Jort Merk kwam in het veld voor Sven de Ruiter.

Eerstgenoemde invaller kwam zo dichtbij het doel door meer druk uit te oefenen bij de NVC’ers waardoor LSVV weer een kans creëerde. Echter kon de keeper de kans keren. Gelukkig wist LSVV de minieme marge vast te houden waardoor langzaam maar zeker het einde van de wedstrijd naderde. In de slotfase haalde Boy Kansen nog wel hard uit, maar het bleef 0-1.
Door deze nipte overwinning is LSVV er zeker van dat het ook in het seizoen 2019-2020 eerste klasse voetbalt. Gefeliciteerd mannen met deze prestatie.

Volgende week staat de ene laatste competitiewedstrijd op het programma. Dan speelt LSVV opnieuw een uitwedstrijd. In Vijfhuizen op Sportpark Zijdewinde is DSOV de tegenstander. Hopelijk weten vele supporters/sters de weg naar Vijfhuizen te vinden om hun cluppie aan te moedigen naar een nieuwe overwinning.

Tot dan!
Met sportieve groet,
Michel Bes