LSVV WINT IN VIJFHUIZEN VAN DSOV!

Geplaatst op dinsdag, 21 mei 2019 |


LSVV heeft de voorlaatste, en dus de 25e competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 op zondag 19 mei gewonnen van het Vijfhuizense DSOV. Met een 1-2 overwinning op bovengenoemde tegenstander werd op ING Sportpark Zijdewinde na maar liefst 98 minuten spelen afgefloten en kon LSVV dus weer drie punten bijschrijven.
Nadat even na 14.00 uur door DSOV (Door Sport Ontspanning Vijfhuizen) de aftrap was genomen, was het al snel LSVV dat de bal wist te onderscheppen bij de Vijfhuizense ploeg. Door verdediger Maarten Duijs werd de eerst mogelijke kans om de score te openen in stelling gebracht. Op fraaie wijze wist Maarten de bal af te spelen op spits Remco Reinhard. Die speelde de bal vervolgens afspeelde aan Sven de Ruiter. Zonder enige twijfel gaf hij de bal door aan Jordy Cretier. Even leek de bal te hard te gaan voor de doorgelopen Sven de Ruiter maar met succes hield hij de bal binnen de lijnen. Hij speelde de in op Kai Botman die helaas de bal via de Vijfhuizense doelman over zag gaan. Er volgde een corner waarbij Maik Den Iseger helaas de bal over zag gaan.

Daarna nam DSOV het initiatief. Maar gelukkig wist keeper Dave Stet, die daags daarvoor de landstitel in de zaal met Hovocubo wist te winnen, koel te blijven en  redding te bieden. Hierdoor nam LSVV de bal weer mee richting de speelhelft van DSOV en zocht het naar de openingstreffer.
Na 12 minuten spelen had Tim Emmerik de kans op 0-1. Echter belandde zijn schot in de handen van de keeper. Door deze kans wist LSVV zich meer op de speelhelft van DSOV te begeven. Niet veel later was het Remco Reinhard die oog-in-oog kwam te staan met dezelfde keeper. De Vijfhuizense keeper was echter alert en tikte Remco’s schot via de achterlijn weg. De corner die hierop volgde kon geen verandering bieden in de stand.

Toch werd thuisploeg DSOV werd verder teruggedrongen naar de eigen speelhelft. Het leidde niet echt tot grote kansen. Zo belandde een ingeschoten vrije trap van Kai in de muur na 23 minuten spelen.Het initiatief lag toch meer bij LSVV om te scoren dan de tegenstander. Deze vormde geen reëel gevaar op onze speelhelft. LSVV was de bovenliggende partij. Hierdoor kwam de ploeg van coaches Rob Klanker en Rob ter Burg die geassisteerd werden door Willem Jan Kroon alsnog op voorsprong.
Na 36 minuten spelen kwam LSVV doormiddel van Maik Den Iseger op 0-1. De ingeschoten vrije trap van Kai Botman werd tot tweemaal toe weggewerkt door DSOV, maar driemaal is scheepsrecht en Maik Den Iseger was alert door de bal achter de Vijfhuizense doelman te werken.

Zo leek het erop dat DSOV en LSVV met een 0-1 stand de kleedkamers gingen opzoeken. Maar de eerste helft was nog niet gespeeld. Daar dacht een spits uit Vijfhuizen namelijk anders over. Nadat hij zich had losgemaakt bij onze middenvelder Jacco Paauw en  verdediger Tim Emmerik speelde hij de bal naar de rechterzijde van het veld. De speler die daar stond passeerde Jacco Marcus en kon een meegelopen speler bedienen. Zonder enige twijfel haalde deze uit en stond de 1-1 op het scorebord.
Amper twee minuten later was het scheidsrechter Ed Toonen die afloopt voor het rustsignaal. De spelers zochten de kleedkamers op en de vele bezoekers genoten van de zon nabij de kantine.
Na rust kwam LSVV met een wijziging in het elftal ten opzichte van de eerste helft. Zo bleef Sven de Ruiter achter in de kleedkamer en werd hij vervangen door JO17-1-junior Mika Bakker. Op de dag dat hij 16 jaar geworden is mocht hij zijn debuut maken voor ons vlaggenschip.
Doordat de gelijkmaker voor rust op een ongelukkig moment viel probeerde LSVV op een enigszins andere wijze DSOV meer onder druk te zetten. Via de rechterzijde van het veld waar eerder de gelijkmaker viel, werd de aanval opgezet. Door een snelle loopactie van Jordy Cretier wist hij Jacco Paauw in te spelen die koelbloedig de 1-2 wist te scoren. 

Vanaf dat moment voelde LSVV de druk van het Vijfhuizense DSOV op zich komen. De Vijfhuizenaren probeerden meer druk uit te oefenen. Graag wilde ook LSVV meer druk uit te oefenen. Daardoor werd Jacco Marcus gewisseld voor Daan Brinkkemper, die na lang blessureleed weer binnen de lijnen kwam. 

Toch moest iedereen bij LSVV op haar hoede blijven om geen tegentreffer te incasseren. Met name Dave Stet werd met regelmaat getest op zijn vaardigheden. Met hand- voet en vliegwerk wist hij zijn doel schoon te houden. En ook onze verdedigers moesten alle zeilen bijstellen om geen tegendoelpunten door te laten. 
Ook probeerde LSVV met regelmaat nog door te komen op de speelhelft van de tegenstander. Maar doordat zij verdedigend goed stonden gaven zij nauwelijks mogelijkheden weg voor onze jongens. 
Voor coaches Rob Klanker en Rob ter Burg was het tijd om de derde wissel toe te passen. Kai Botman die hard gestreden had in deze 25e competitiewedstrijd werd gewisseld voor ook een JO17-1-junior. Simon Harte kwam een aantal minuten voor het verstrijken van de zuivere speeltijd van 90 minuten binnen de lijnen.

Langzaam maar zeker naderde het einde van de wedstrijd. Maar tot een ieders verbazing langs de lijn, trok scheidsrechter Ed Toonen er acht minuten speeltijd bij. Er volgde hierdoor een spannende slotfase. Zelfs de keeper van DSOV kwam door in de ultieme poging om de score gelijk te trekken. Hij kwam echter hard in botsing met Dave. Die naar de bal greep en een veldspeler van de tegenstander raakte. Het thuispubliek dacht aan een penalty, maar scheidsrechter Ed Toonen wuifde het weg en gaf juist géén penalty.
Een paar minuten later was de wedstrijd afgelopen en stapte LSVV als winnaar van het veld in Vijfhuizen. 
Komende zondag wordt alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 gespeeld. Dan komt titelkandidaat JOS/Watergraafsmeer op bezoek op Sportpark Voorwaarts. 
Weten de jongens van duo Rob en Rob de Amsterdammers van de titel af te houden? Hopelijk weten dan onze vele supporters/sters ons cluppie te ondersteunen voor een stunt. Komt allen en tot zondag.

Tot dan!
Met sportieve groet,
Michel Bes