LSVV O8-2 kampioen !!

Geplaatst op maandag, 27 mei 2019 |

Na de gewonnen thriller wedstrijd tegen Victoria O van een paar maanden geleden is LSVV JO8-2 in een flow gekomen.
Er is niet meer verloren, wat natuurlijk niet het belangrijkste is want het gaat ten slotte om het plezier, maar nu konden we wel op zaterdag 25 mei kampioen
worden. Het mooie was dat dit moest gaan gebeuren tegen de aartsrivaal DTS. Sommige kennen elkaar wat natuurlijk extra spanning oplevert.

Waar de ouders de hele week in spanning zaten leken de kinderen relaxed en zich totaal niet druk te maken. Een dolletje hier en daar en geen zenuwachtige toestanden.
Het begeleidingsteam  besloot dan ook dat zij aan de warming up zelf een invulling mochten geven.  DTS was ook gearriveerd en het stoom kwam uit hun neuzen en oren.
Zij hadden blijkbaar besloten dat koste wat het kost LSVV geen kampioen mocht worden.  Zij hadden ook veel publiek meegenomen.
LSVV  was wel gehavend want we misten 3 basiskrachten en speelden we zonder wissel.
We waren voorbereid dus op een slijtageslag.

Wedstrijd begint en we zetten gelijk vol druk op hun verdediging wat een uitbal oplevert, welke we snel nemen , alleen voor de goal direct, aanname, gelijk goed voor het goede
been, uithalen, goal, goal, goal. Direct 1-0 voor. Heerlijk.
Wat volgde was een prima 1e helft  waar ook regelmatig de bal van voet naar voet ging. Ten opzichte van al onze tegenstanders echt een vooruitgang die we geboekt hebben dit jaar.
Pingelen mag bij tijd en wijlen maar hoofd omhoog en af en toe een paassie geven, die ook aan moet komen. Dat is onze grote  winst.

Natuurlijk , volgens de geleerden moet je een kind eindeloos laten pingelen wat goed is voor de ontwikkeling maar iedere keer de bal kwijt raken en dat andere kinderen de bal niet krijgen
is ook niet erg leuk. Maar goed dit ter zijde. Daarbij spelen we ook al meer in een vaste formatie wat houvast geeft en waar iedereen zich prettig bij voelt.
De eerste helft sluiten we af met een klinkende 3-0 ruststand. DTS druipt af en de tranen zaten hoog bij ze.

In de rust namen we de festiviteiten alvast door voor het naderende feest. Wel of niet met tenue onder de douche, chips of taart, beker of trofee. Allemaal overwegingen.
Het begeleidingsteam gaf wel aan dat 3-0 niet een zekerheid is, we haalden recente champions league wedstrijden erbij waar ook onmogelijke zaken gebeurden.

De tweede helft begonnen we slap, erg slap. 3-1. Toch wat stress hier en daar. Publiek begon al zich ook al meer te roeren en er ontstond wederom een echte thriller. DTS kans op 3-2 maar die maakten ze niet of
onze keeper was formidabel. Gelukkig de 4-1 valt en we lopen uit naar een overtuigende 5-1 winst.

Kampioen !!

Vince, Jason, Sem, Sven, Koen, Sjors, Liam, Neyo en Bram: gefeliciteerd met deze prachtige titel en ik hoop dat er nog vele mogen volgen !!

Gr. Dennis